ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον… Ντεσπόντοφ του

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον… Ντεσπόντοφ του
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Βούλγαρο που έδειξε από το πρώτο παιχνίδια ως βασικός τι μπορεί να κάνει και τον ΠΑΟΚ, του δευτέρου ημιχρόνου στο Ελσίνκι, που έδειξε ότι μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του στο Ελσίνκι και με μαέστρο τον Κίριλ Ντεσπόντοφ ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη που του αυξάνει, εξ αρχής τις πιθανότητες για να προχωρήσει και στις νοκ άουτ φάσεις του Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησε με τον Ντεσπόντοφ, να τονώσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, που στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή και ο 26χρονος εξτρέμ τον δικαίωσε.

Ο Βούλγαρος -στο ντεμπούτο του ως βασικός- τα έκανε όλα. Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο και με την ομάδα του να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο συνθετικό χλοοτάπητα έγινε επικίνδυνος με ένα σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 40΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και αυτός -όπως και ο ΠΑΟΚ- καταιγιστικός, καταγράφοντας την πρώτη του ασίστ στην ισοφάριση με τον Κουλιεράκη και το πρώτο προσωπικό του γκολ με την φανέλα του Δικεφάλου, γράφοντας το 2-1.

Ο Ντεσπόντοφ, ξεκίνησε αριστερά, σε μια προσπάθεια του Λουτσέσκου να τον «παντρέψει» με τον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο δεξιά με ανάποδο πόδι στη θέση που τον κάνει να αισθάνεται περισσότερο άνετα και μεταφέρθηκε στα αριστερά όταν έφυγε αυτός από το παιχνίδι.

Στα 85΄ που αγωνίστηκε είχε 4 τελικές προσπάθειες, οι δυο από τις οποίες στην εστία. Είχε καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις εκτελώντας 5 από τα κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του – γκολ και δοκάρι προέκυψαν από αυτές-, ενώ είχε 74% ακρίβεια στις πάσες του και 39 κατοχές της μπάλας. Και όλα αυτά πριν συμπληρώσει καν δυο εβδομάδες προπονήσεων με τη νέα του ομάδα.

Ο Ντεσπόντοφ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, ωστόσο, ήταν και οι συμπαίκτες του που μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από ένα μάλλον ανούσιο πρώτο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά τίποτε άλλο (ήταν συνέχεια των δυο αγώνων πρωταθλήματος με ΟΦΗ και Άρη), μπήκε εντελώς μεταμορφωμένος στο δεύτερο.

Θυμάστε τον περυσινό ΠΑΟΚ που ακόμη σε παιχνίδια που είχε τον απόλυτο έλεγχο…έχανε την μπάλα όταν κάτι του «στράβωνε» στον αγωνιστικό χώρο; Αυτόν τον ΠΑΟΚ ξεχάστε τον. Πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει ικανή να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις, ακόμη και τις πιο δύσκολες. Η φετινή ομάδα έχει αυτοπεποίθηση, που προφανώς και πηγάζει από την ποιότητα των παικτών της και μπορεί να επιστρέφει σε παιχνίδια όπως αυτό με την Ελσίνκι και να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Το πρώτο γκολ του Κουλιεράκη στην Ευρώπη άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή, που μπορεί να ήρθε δύσκολα, αλλά ήταν πέρα για πέρα δίκαιη με βάση την εικόνα των δυο ομάδων.

Όπως και να το δει κανείς όλα είναι πιο εύκολα όταν έχεις στην αρχική ενδεκάδα σου παίκτες όπως ο Ντεσπόντοφ, ο Ζίβκοβιτς και μπορείς στη συνέχεια να φέρεις από τον πάγκο ξεκούραστο τον Τάισον – που έδωσε ορμή στην ομάδα του-, τον Οζντόεφ, που έκανε και αυτός καλό παιχνίδι και τον Κωνσταντέλια που δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα.

Σε διαχείριση και ο Κωνσταντέλιας

Η αλήθεια είναι ότι περισσότερη συζήτηση σηκώνει το γεγονός ότι ο προπονητής του Δικεφάλου αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον νεαρό, παρά το ότι χρησιμοποίησε στη θέση του τον Τόμας Μουργκ. Είναι δεδομένο ότι μέχρι τώρα ούτε ο Ντέλιας, ούτε ο Τάισον δείχνουν να έχουν βολευτεί στο «δέκα». Βέβαια το να μείνει στον πάγκο σε ένα παιχνίδι ο Κωνσταντέλιας, που δεν είναι στα καλύτερα του τον τελευταίο καιρό, είναι κάτι φυσιολογικό και μπορεί να αποδειχθεί και ωφέλιμο για τον νεαρό.

Και αυτό διότι όσο ταλαντούχος και αν είναι, όσο και αν αποτελεί ατραξιόν -όχι μόνο για την ομάδα του, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά - είναι παράδοξο να θεωρεί κανείς ότι μπορεί μόνος του να πάρει στους ώμους του τον Δικέφαλο .

Έδειξε ότι μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου, έστω και με τα προβλήματα που είχε στις αμυντικές του μεταβάσεις, ήταν μια ομάδα που ήξερε τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως πως θα το πάρει. Μια ομάδα αποφασιστική, με μεγάλη επιθετικότητα – την οποία ενίσχυσε και ο προπονητής της με τις αλλαγές που έκανε- που έφτασε σε μια μεγάλη νίκη που δείχνει ότι μπορεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη. Αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο στη σημερινή πρεμιέρα του Conference απέναντι στην Ελσίνκι.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ