ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στους "8" του Conference League με τον δικό του τρόπο και τη σφραγίδα Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ στους "8" του Conference League με τον δικό του τρόπο και τη σφραγίδα Λουτσέσκου
Ο Κουλιεράκης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τον Σβαμπ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει το σπουδαίο ευρωπαϊκό ταξίδι, χωρίς να αλλάξει αλλά με τον δικό του τρόπο.

Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει την σφραγίδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Δικέφαλος είναι μια ομάδα που κερδίζει ή χάνει, που ζει ή πεθαίνει, υπηρετώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο, μια σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, αυτή του προπονητή της.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε να πετύχει μια ιστορική ανατροπή που του έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Μια πορεία που ξεκίνησε με την λευκή ισοπαλία με την Μπειτάρ στην Τούμπα στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, έφτασε στην πεντάρα απέναντι στους Κροάτες και συνεχίζεται με τον ΠΑΟΚ να δικαιούται να κάνει μεγάλα όνειρα.

Όλα όσα έχει καταφέρει να πετύχει φέτος στην Ευρώπη ο Δικέφαλος τα έχει κάνει με το… δικό του τρόπο. Με τα πέντε γκολ που πέτυχε σε βάρος της Ντιναμό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στα 21 και είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση, από αυτές που ξεκίνησαν στην φάση των ομίλων.

Ο φετινός ΠΑΟΚ έκανε στην Ευρώπη περίπου όσα έχει κάνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ίσως και κάτι παραπάνω. Σε κανένα από τα 8 παιχνίδια που έδωσε, τα 6 στον όμιλο και τα δυο στους 16 με την Ντιναμό, δεν κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της.

Παρά το γεγονός ότι έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα τον Ντομινίκ Κοτάρσκι που και χθες με τις αποκρούσεις του στο δεύτερο ημίχρονο είχε μεγάλο μερίδιο στην πρόκριση, ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να καταγράψει ούτε ένα clean sheet στη διοργάνωση.

(Παρεμπιπτόντως μιας και ο λόγος γίνεται για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ίσως τίποτα από όλα αυτά που έχει πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε συμβεί, αν ο Κροάτης δεν απέκρουε το πέναλτι του Σούα στο παιχνίδι με την Μπειτάρ στα Ιεροσόλυμα).

Με τον δικό του τρόπο συνεχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα με τον δικό του τρόπο. Με την καλύτερη επίθεση των 21 γκολ που προήλθαν από 45 προσπάθειες που βρήκαν την αντίπαλη εστία και με πρώτους σκόρερ του τον κεντρικό του αμυντικό, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και τον εξτρέμ του Άντριγια Ζίβκοβιτς που πέτυχαν από 3 γκολ. (Του Κουλιεράκη βέβαια θα μπορούσαν να είναι και τέσσερα αν χθες το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ δεν είχε αποδοθεί από την ΟΥΕΦΑ ως αυτογκόλ στον Πέταρ Σούσιτς).

Και επειδή είπαμε ότι στην Ευρώπη η ομάδα του Λουτέσκου έκανε πάνω κάτω όσα κάνει στο πρωτάθλημα, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτά τα 21 γκολ η συνεισφορά των φορ κρούσης – αν έχει τέτοιους ο φετινός ΠΑΟΚ- ήταν μόλις τρία γκολ, δυο του Μπράντον και ένα του Σαμάτα.

Ο Δικέφαλος λοιπόν είναι στους 8 του Conference έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Κουλιεράκη που έχει σκοράρει ίδιο αριθμό γκολ με τους επιθετικούς της ομάδας τους και συνολικά 13 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του να έχουν πανηγυρίσει τουλάχιστον μια φορά ένα δικό τους τέρμα. Η αγωνιστική συμπεριφορά του είναι παρόμοια με αυτή που έχει στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ κινείται με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει το ρυθμό με την μπακέτα του, αν θυμηθούμε το Χριστουγεννιάτικο VIDEO του Δικεφάλου, και τους παίκτες του να ακολουθούν το δικό του αγωνιστικό πλάνο, που θέλει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να στηρίζεται στην αποτελεσματικότητα της στο σκοράρισμα.

Το σημαντικό στην χθεσινή επική πρόκριση του είναι ότι ανανεώθηκε η πίστη και της ίδιας της ομάδας αλλά και του κόσμου του ΠΑΟΚ στο πλάνο του Ρουμάνου τεχνικού. Και αυτό διότι η αλήθεια είναι ότι το πλάνο αυτό αμφισβητήθηκε σε αδικαιολόγητο ίσως βαθμό την προηγούμενη εβδομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Δικέφαλος είναι μια ομάδα που κερδίζει ή χάνει, που ζει ή πεθαίνει, υπηρετώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο, μια σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, αυτή του προπονητή της. Όλα με τον τρόπο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Σαν τον Φρανκ Σινάτρα όταν τραγουδούσε το “I’ ll do it in my way”…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ