ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ που σκοράρει και γίνεται ελκυστικός

Ο Αουγκούστο πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΑΕ Λεμεσού | 1 Δεκεμβρίου 2022
Ο Αουγκούστο πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΑΕ Λεμεσού | 1 Δεκεμβρίου 2022 EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, δείχνοντας σταθερά βελτιωμένος και ικανοποιώντας τους Κύπριους φίλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και το δεύτερο του φιλικό στην Κύπρο, αυτή τη φορά απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού και δείχνει να παραμένει σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι προέκυψαν κάποια εύκολα λάθη στην άμυνα, λάθη που φάνηκε πως τα είχε ξεπεράσει διορθώνοντας την ανασταλτική λειτουργία του ο Δικέφαλος πήρε μια ακόμη νίκη δείχνοντας ολοένα και περισσότερο ομάδα του προπονητή της.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε όπως είχε προαναγγείλει δυο διαφορετικές ενδεκάδες και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Μάριο Τσαούση που επέστρεψε από τραυματισμό και στον Γιασμίν Κούρτιτς που δεν έχει και πολλές προπονήσεις μετά την ενσωμάτωση του.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είδε και πάλι την ομάδα του να σκοράρει με έναν κεντρικό χαφ που ανέβηκε και πάτησε την αντίπαλη περιοχή τον Ντόουγκλας Αουγκούστο που άνοιξε το σκορ. Είδε τον Νέλσον Ολιβέιρα να πετυχαίνει γκολ με κεφαλιά μετά από μια επίθεση που εκδηλώθηκε από τα δεξιά και την ομάδα με υπομονή να βγάζει τον Μπίσεσβαρ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για το τελικό 3-0.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ χωρίς εξάρσεις στο παιχνίδι του πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, ικανοποιώντας και τους Κύπριους φίλους που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο "Τσίρειο" και αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου στο τέλος του αγώνα.

Πλέον απομένει ένα ακόμη φιλικό, το τρίτο και τελευταίο, στις 6.00μ.μ τη Δευτέρα στο "Αντ. Παπαδόπουλος" στο οποίο λογικά ο Ρουμάνος τεχνικός θα έχει στη διάθεση του τον Ντιάγκο Ντάντας που βρίσκεται ήδη στην Κύπρο αλλά και τον Λευτέρη Λύρατζη, που αύριο θα κάνει άλλο ένα τεστ ετοιμότητας, πριν δοκιμάσει να μπει και αυτός σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Συνεχίζει να δίνει βελτίωση

Κανείς δεν πρέπει να είχε αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ θα βελτιωνόταν στο διάστημα της διακοπής. Είναι χαρακτηριστικό του Λουτσέσκου άλλωστε ότι ποντάρει πολύ στις προπονήσεις και πως όταν έχει και χρόνο για να δουλέψει με ηρεμία με τους ποδοσφαιριστές του, μπορεί να βελτιώσει πολλά κομμάτια του παιχνιδιού.

Άλλο πράγμα όμως είναι η δουλειά του προπονητή και η βελτίωση της ομάδας και άλλο πράγμα είναι η ανάγκη για ενίσχυση. Το γεγονός ότι χειμερινή μεταγραφική περίοδος που έρχεται θα είναι η τέταρτη στη σειρά που ο Λουτσέσκου περιμένει έναν επιτελικό μέσο είναι ενδεικτικό της ανάγκης να ικανοποιηθεί η εισήγηση του για την απόκτηση ενός τουλάχιστον μεσοεπιθετικού.

Στο προσκήνιο και πάλι ο Μαρτίνς, ανάγκη η απόκτηση ενός επιτελικού χαφ

Το όνομα του Φάμπιο Μαρτίνς πηγαινοέρχεται στην επικαιρότητα του Δικεφάλου και συνήθως όταν μια υπόθεση γίνεται σήριαλ η κατάληξη δεν είναι αίσια. Όπως και να έχει μετά από αρκετές παλινωδίες και συζητήσεις εντός ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος συνεχίζει να αποτελεί μια επιλογή για την οποία έχει ανάψει το πράσινο φως ο Ρουμάνος τεχνικός και να τη συζητά ο Ζοζέ Μπότο.

Ανεξάρτητα από τον παίκτη που θα αποτελέσει τελικά τον "εκλεκτό" η ενίσχυση στο "δέκα" μοιάζει να είναι κομβική. Από τη μια γιατί όσο και αν ο Ομάρ Ελ Καντουρί δείχνει πως έχει βρει τον εαυτό του δεν είναι δεδομένο ότι μπορεί να βασιστεί απόλυτα σε αυτόν ο προπονητή τους πέραν του Μαροκινού δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Η ενεργοποίηση του Μουργκ μοιάζει να είναι περισσότερο…συγκυριακή με τον Αυστριακό να παραμένει υποψήφιος για αποχώρηση, ενώ η οπισθοχώρηση του Ντόουγκλας Αουγκούστο στο γήπεδο έχει κάνει περισσότερο αποδοτικό τον Βραζιλιάνο.

Ο ΠΑΟΚ που ήδη καταγράφει καλές αποδόσεις μεσοεπιθετικά μπορεί να κερδίσει ακόμη περισσότερα πράγματα αν ενισχυθεί στον άξονα και αυτό είναι κάτι που έχουν διαγνώσει οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν τελικά θα προκύψει τουλάχιστον η συγκεκριμένη κίνηση.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ