ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON

Ο ΠΑΟΚ που παίζει στο φουλ δεν έπεσε στην παγίδα, αλλά δεν καθάρισε και την πρόκριση

Ο Σβαμπ πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Βόλος
Ο Σβαμπ πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Βόλος INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και τη νίκη απέναντι στον Βόλο που ήρθε χωρίς η ομάδα του Λουτσέσκου να φτάσει στο επίπεδο προηγούμενων εμφανίσεων

Για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που παίζει στα… κόκκινα εδώ και πολύ καιρό, παιχνίδια σαν αυτό απέναντι στον Βόλο κρύβουν πάντα παγίδες. Ο Δικέφαλος πήρε την νίκη και με καθαρό σκορ, αλλά δεν εξασφάλισε την πρόκριση του απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που αντιμετώπισε πριν από λίγους μήνες στο πρωτάθλημα.

Και αυτό γιατί όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του οι παίκτες του δεν είχαν την αποφασιστικότητα αλλά και την ένταση που έβγαζαν στα προηγούμενα παιχνίδια τους.

Έτσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε σεζόν του στο κύπελλο κερδίζοντας, χωρίς να "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση και έχοντας πάντα την… παρακαταθήκη που του προσφέρει η παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του.

Και τις τέσσερις σεζόν με τον Ρουμάνο στον πάγκο ο ΠΑΟΚ έφτασε στον τελικό και αυτό φιλοδοξεί να κάνει και φέτος. Όσο και αν υπάρχει η Ευρώπη και ο μεγάλος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ μια πορεία μέχρι το τέρμα στο δεύτερο τη τάξει εγχώριο θεσμό αποτελεί πάντοτε ένα σημαντικό στόχο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πορεία του Δικέφαλου στο Conference League έδειξε πως τον δρόμο προς την επιτυχία μόνος σου τον εξομαλύνεις ή από την άλλη μόνο σου τον κάνεις πιο δύσκολο. Η ομάδα του Λουτσέσκου με τα διπλά που έβγαλε και με αποκορύφωμα αυτό στην Φρανκφούρτη εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση της αλλά και την δυνατότητα να μην έχει να ασχολείται με ευρωπαϊκό παιχνίδι τον Φλεβάρη τον μήνα που κρίνει στην ουσία και την κατάταξη και τον πως θα μπουν οι ομάδες στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Το ίδιο θα ήθελε να κάνει και σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Να κερδίσει με καθαρό και ευρύ σκορ τον Βόλο ώστε να μην βάλει μπελάδες ενόψει της ρεβάνς, όποτε και αν οριστεί αυτή.

Κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε το πιο ισχνό προβάδισμα που θα μπορούσε να πάρει και θα πάει στην Μαγνησία ενδιαφερόμενος για να σφραγίσει εκεί την πρόκριση. Και πάλι καλά θα πρέπει να λέει… Και αυτό διότι η εικόνα του δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε για να έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα

Χωρίς πολλές εμπνεύσεις παρά μόνο αυτές του Κωνσταντέλια – οι πάσες του ήταν αυτές που δημιούργησαν τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των Θεσσαλών- και χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να "πνίξει" τον αντίπαλο του, παρά μόνο σε ένα πεντάλεπτο πίεσης εκεί γύρω στο 40΄.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά το γκολ που πέτυχε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σβαμπ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε στο δεύτερο μέρος με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

Αντίθετα οι παίκτες του Βόλου ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, δημιούργησαν αυτή καταστάσεις στην εστία του Ζίβκοβιτς και έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι το φάουλ που δόθηκε στο Μωραϊτή στην φάση του 69΄ ήταν σίγουρα το λιγότερο αυστηρό.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου κυρίως ο Μπράντον και ο Τάισον έδωσαν κάποια ώθηση στην επιθετική λειτουργία του Δικεφάλου που δεν ήταν αρκετή.

Περιμένοντας και τις μεταγραφές

Βέβαια εκείνες τις ημέρες που θα κριθεί η πρόκριση, θα είναι ξεκάθαρη η εικόνα και για τις μεταγραφές που θα γίνουν. Αν κρίνει κανείς από όσα έχουν ειπωθεί από τους ανθρώπους της ομάδας αυτές δεν θα είναι πολλές στον αριθμό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλοντας να στηρίξει τα αποδυτήρια του είπε δημόσια ότι θα γίνουν κινήσεις ενίσχυσης μόνο αν αφορούν ποδοσφαιριστές που θα φέρουν ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης απευθυνόμενος στους μετόχους της οριοθέτησε τις μεταγραφικές από "μηδέν μέχρι τρεις".

Ο ΠΑΟΚ κινείται εντατικά για την απόκτηση ενός ακραίου αμυντικού για τη δεξιά πλευρά του με τον Γουίλιαμ, που σε λίγες ημέρες μένει ελεύθερος από την Κρουζέιρο, να είναι ένας από τους βασικούς του στόχους αλλά όχι ο μοναδικός. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με δηλώσεις τόνισε πως παρά τα όσα κυκλοφόρησαν στην πατρίδα του δεν έχει, για την ώρα τουλάχιστον συμφωνήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ωστόσο δεν ανέφερε και κάτι για την προοπτική να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον για τη θέση του δεξιού μπακ οι άνθρωποι του Δικεφάλου ψάχνουν και όπως φαίνεται θα γίνει κίνηση που λογικά θα επιφέρει και διαφοροποιήσεις στο ρόστερ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ