ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με φόρα στο πρώτο crash test με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Ο Τάισον πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο
Ο Τάισον πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ομάδα του Λουτσέσκου κερδίζει τους αγώνες με νέους πρωταγωνιστές από παιχνίδι σε παιχνίδι και πλέον μπαίνει σε μια σειρά αγώνων που θα δείξουν μέχρι που μπορεί να φτάσει στη φετινή σεζόν.

Στο Ελσίνκι ήταν ο Ντεσπόντοφ, στα Γιάννινα ο Κωνσταντέλιας και την Τετάρτη στη νίκη επί του Βόλου -με 3-0 και με τρεις διαφορετικούς σκόρερ- ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Τάισον. Ο Δικέφαλος μεγάλωσε το νικηφόρο σερί του φέρνοντας στο προσκήνιο κάθε φορά και άλλον πρωταγωνιστή και παίρνει βαθμούς και ψυχολογία βάζοντας σιγά σιγά στην ομάδα του και τους παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος το καλοκαίρι.

Το μοτίβο στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε. Το rotation του προπονητή του ήταν και πάλι σαρωτικό. Στους Ζωσιμάδες άλλαξαν οι 8 από τους 11 που ξεκίνησαν στο Ελσίνκι στην πρεμιέρα του Conference League. Σήμερα σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΣ ξεκίνησαν μόνο δύο ποδοσφαιριστές: ο Κοτάρσκι - που δεν μπαίνει σε κανένα rotation- και ο Τάισον. Διαφορετική τετράδα στην άμυνα, διαφορετικό δίδυμο στα χαφ με Τσιγγάρα και τον εορτάζοντα Στέφαν Σβαμπ, με Ζίβκοβιτς και Μουργκ να επιστρέφουν στην τριάδα των μεσοεπιθετικών και τον Αλί Σαμάτα στην γραμμή κρούσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε να κερδίσει κάτι περισσότερο από τους 3 βαθμούς και πολλά να χάσει αν κάτι πήγαινε στραβά κατάφερε να έχει πολλά οφέλη. Από τον Κουλιεράκη που σκόραρε και πάλι, τον Μουργκ που ήταν ξανά ουσιαστικός και τον Σαμάτα που πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Δικεφάλου.

Ο Τάισον πρόσθεσε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε αρκετό χρόνο μέχρι να αρχίσει να πιέζει την άμυνα των Θεσσαλών. Όμως από τη στιγμή που ξεκίνησε να δημιουργεί ευκαιρίες από το 18' και μετά με την διπλή ευκαιρία Σαμάτα και Τάισον μέχρι και το 39' όταν άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Κουλιεράκη είχε δυο δοκάρια με Σβαμπ (τον Τσιγγάρα να αστοχεί από κοντά στην επαναφορά) και Σάστρε.

Και τελικά πήγε προηγούμενος με δύο γκολ στα αποδυτήρια χάρη στην αντεπίθεση για σεμινάριο που έβγαλε ο Τάισον και κατέληξε στο τέρμα του Μουργκ. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από ένα διώξιμο του Σβαμπ την οδήγησε με ταχύτητα για περίπου 60 μέτρα με τον Λούνα να μην μπορεί να τον σταματήσει και την πέρασε στον Αυστριακό για το 2-0.

Ο Τάισον πρόσθεσε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση και δείχνει πολύ επιδραστικός σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Με δύο ασίστ και μεγάλη συμμετοχή στις φάσεις που έβγαλε ο ΠΑΟΚ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του χωρίς να χρηστεί σκόρερ.

Από την άλλη τώρα θα φανεί αν το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Αλί Σαμάτα θα του ανεβάσει την ψυχολογία και θα του…λύσει τα πόδια Για την ώρα ο Τανζανός παραμένει ένα, μεγάλο μάλιστα, ερωτηματικό.

Ο Σαμάτα σωματικά δείχνει να είναι καλά

Με τον ΠΑΟΚ να είναι καλός πλέον στη δημιουργία φάσεων το να βρει πολλά γκολ από το θεωρητικά βασικό του φορ κρούσης θα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία σε όλη την σεζόν. Ο Σαμάτα αρχίζει να καταγράφει στατιστικά και μετά την ασίστ στον Ζίβκοβιτς στους Ζωσιμάδες πανηγύρισε και ένα γκολ. Δεδομένα ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει πολλά περισσότερα από αυτό.

Και σίγουρα περισσότερα από όσα του έδωσε ο περυσινός βασικός του επιθετικός, ο Νέλσον Ολιβέιρα, που είχε 9 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σαμάτα σωματικά δείχνει να είναι καλά, τα πατήματα του ακόμη- τουλάχιστον εντός περιοχής- δεν τα έχει βρει σε απόλυτο βαθμό, ωστόσο αρχίζει να ανεβαίνει και αυτό είναι σημαντικό.

Όπως ανεβαίνει και ο Οζντόεφ που αρχίζει να κάνει καλά παιχνίδια και μοιάζει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας. Από τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες ο Ντεσπόντοφ που έκλεισε τις φετινές μεταγραφές, μοιάζει έτοιμος και απλά χρειάζεται να "δέσει" με τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ.

Ο χρόνος δουλεύει για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου

Ποιοι μένουν για ολοκληρωθεί το παζλ; Οι δύο χαφ: Ο Μεϊτέ που έχει αναμφισβήτητα και σωματικά προσόντα και ποιότητα για να ηγηθεί στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, αλλά για την ώρα μοιάζει κάπως βαρύς και φυσικά ο Μάρκος Αντόνιο. Τον Βραζιλιάνο που ακόμη δεν τον έχουμε δει και μάλλον θα περιμένουμε κάποιες εβδομάδες ακόμη για να τον δούμε με βάση τα στοιχεία του θα παίξει σημαντικό ρόλο στον άξονα του Δικεφάλου, αλλά όπως φαίνεται ο τραυματισμός που είχε πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη θα τον ταλαιπωρήσει αρκετά…

Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος δουλεύει για τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του. Μέχρι να μπουν στο 100% όλες οι μεταγραφές ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τους παίκτες που έχει διαθέσιμους για να παίρνει το καλύτερο δυνατό από αυτούς. Αν η διαδικασία αυτή, δεν του κοστίσει πολλούς βαθμούς τότε ο Δικέφαλος θα έχει πολλές πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα πλέον έχει παιχνίδια που θα είναι κρας τεστ για τον ΠΑΟΚ με Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και Άιντραχτ στην Τούμπα πριν τη διακοπή. Και στη συνέχεια τα εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αν μετά από αυτή τη σειρά των αγώνων το game by game του Λουτσέσκου έχει αποδώσει τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά για τον φετινό ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ