ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να έχει μάθει από το πάθημά του

Ο Γιασμίν Κούρτιτς απογοητευμένος στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακος
Ο Γιασμίν Κούρτιτς απογοητευμένος στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακος INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, που εξασφάλισε, αλλά δεν ήταν αυτή που έδωσε το πρωτάθλημα στους ερυθρόλευκους.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ολυμπιακό και είδε τον αντίπαλο να εξασφαλίζει και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα στη δική του έδρα.

Σίγουρα για τους φίλους του Δικεφάλου η εικόνα των πανηγυρισμών των παικτών του Ολυμπιακού με το σφύριγμα της λήξη ήταν κάτι που το απεύχονταν και στα πιο άσχημα όνειρα τους . Όσο και αν ήταν νομοτελειακό ότι οι ερυθρόλευκοι, είτε στην Τούμπα, είτε την Κυριακή στο "Κλ. Βικελίδης", είτε σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια τους θα έπαιρναν τον βαθμό που χρειαζόταν για να εξασφαλίσουν τον τίτλο, ήταν μια εικόνα που ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν.

Το έχουμε πει, το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η φετινή χρονιά για τον ΠΑΟΚ όπως εξελίχθηκε θα κριθεί στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει το back to back και σε συνδυασμό και με την εξαιρετική ευρωπαϊκή του πορεία, θα μπορεί να καλυφθεί η απώλεια του πρωταθλήματος που, θεωρητικά τουλάχιστον ήταν από τους στόχους που είχαν τεθεί…

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε το πρωτάθλημα στο εξ αναβολής ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους και ακόμη σε επίπεδο… γοήτρου η ήττα στην Τούμπα μπορεί εύκολα να ισορροπήσει με την εις βάρος τους πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Αυτό που θα μπορούσε να τεθεί ως θέμα συζήτησης είναι πως η ομάδα του Λουτσέσκου, έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και να δείχνει σημάδια κατάρρευσης που την έβγαλαν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Οι εξηγήσεις σε μεγάλο βαθμό έχουν δοθεί, όπως και οι ευθύνες που αποδόθηκαν στον ελλιπή προγραμματισμό του περασμένου καλοκαιριού.

Μεταβατική η φετινή, κρίσιμη η επόμενη περίοδος

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα ακόμη και από το τι θα γίνει στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, είναι πώς θα φροντίσει ώστε η τύχη του την επόμενη του χρονιά να μην εξαρτάται τόσο πολύ από τις ικανότητες διαχείρισης του ρόστερ από τον προπονητή της. Πώς ο Λουτσέσκου, του οποίου οι ικανότητες δεν μπορεί να αμφισβητούνται, να έχει τα "όπλα" που θα του είναι απαραίτητα ώστε η ομάδα του να "αντέξει" καλές πορείες στο Κύπελλο και στην Ευρώπη, αλλά και να παραμείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μην ξεχνάτε ότι του χρόνου τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα είναι σε διεκδίκηση στις εγχώριες διοργανώσεις θα είναι περισσότερα και πιο ακριβά από τα φετινά. Για τον ΠΑΟΚ μια αντίστοιχη με την φετινή πορεία στην Ευρώπη που θα τον ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο στις βαθμολογίες της UEFA θα είναι λίγο πολύ υποχρεωτική. Και αυτό γιατί θα πρέπει να συνδυαστούν όλα τα παραπάνω, αν θέλει ο Δικέφαλος στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου να διεκδικήσει με αξιώσεις την εκπλήρωση του ονείρου του- που του έχει γίνει απωθημένο- και δεν είναι άλλο από το Champions League.

Οι κινήσεις που γίνονται, η αίσθηση που βγαίνει από την συνεργασία των επιτελών του Δικεφάλου (Λουτσέσκου-Μπότο-διοίκησης) δείχνει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με όσα έγιναν πέρυσι. Και αυτό μοιάζει να είναι τουλάχιστον μια καλή αρχή

Έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του ο ΠΑΟΚ

Το νεκρό του διάστημα του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν και ο Ολυμπιακός έφτασε στην ανατροπή που του έδωσε τελικά τη νίκη ήταν μάλλον αναμενόμενο, για μια ομάδα που εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει τα όρια της και ψάχνει με κάθε τρόπο να διατηρήσει την ενέργεια της.

Την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ αγωνίστηκε στην αρχική ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ο Αλεξάντρου Μίτριτσα χωρίς την προηγούμενη ημέρα να βγάλει ολόκληρη την προπόνηση του ΠΑΟΚ. Στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Χάρης Τσιγγάρας ξεκίνησε με μόνο μια ημέρα κανονικής προπόνησης.

Και μόνο αυτές οι δυο περιπτώσεις δείχνουν πόσο οριακή έχει γίνει η κατάσταση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Και μέχρι τον τελικό του ΟΑΚΑ υπάρχουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ