ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με την ταχύτητα του Τάισον, την ποιότητα του Μπάμπα και το "άρρωστο" τακουνάκι του Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με την ταχύτητα του Τάισον, την ποιότητα του Μπάμπα και το "άρρωστο" τακουνάκι του Κωνσταντέλια
EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου καταγράφει την ισχυρή αυτοπεποίθηση της ομάδας του Λουτσέσκου, που σε αντίθεση με την περυσινή σεζόν δείχνει ότι μπορεί να διαχειριστεί τις δυσκολίες και έχει τον τρόπο να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποφύγει την γκέλα στο παιχνίδι με την Κηφισιά, να εκμεταλλευτεί την έδρα του σε απόλυτο βαθμό, κερδίζοντας 6 βαθμούς στους δυο πρώτους του αγώνες στο πρωτάθλημα και πλέον πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τον «τελικό» με την Χαρτς το βράδυ της Πέμπτης (31/8, 20:30, Novasports Prime και LIVE στο Matchcenter του SPORT24) στην Τούμπας.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο για λίγο το παιχνίδι με τους νεοφώτιστους που δεν είχαν και πολλά να χάσουν, έγινε ντέρμπι. Από την στιγμή που ο Γιάννης Μασούρας ισοφάρισε σε 1-1 μέχρι και την στιγμή που ο Τσάπαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του πέρασαν σκάρτα 3 λεπτά και έτσι κανείς δεν ξέρει αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα άντεχαν στην πίεση και το άγχος αν δεν βρίσκονταν και πάλι τόσο γρήγορα μπροστά στο σκορ.

Αυτό που δεν μάθαμε εξαιτίας του… γρήγορου αυτογκόλ του Τσάπαν είναι αν η ομάδα του Λουτσέσκου ξεπέρασε μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες που έδειχνε την περασμένη σεζόν. Όταν έχανε τα πάντα, στην πρώτη στραβή…στην πρώτη αντίδραση του αντιπάλου και δεν μπορούσε να επιστρέψει σε παιχνίδια που είχε σχεδόν ολοκληρωτικά στον έλεγχο της.

Και στη Σκωτία ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε γρήγορα το προβάδισμα της Χαρτς και σήμερα απέναντι στην Κηφισιά δεν πρόλαβε να αγχωθεί όταν δέχθηκε το γκολ. Θα φανεί στη συνέχεια πόσο πιο ισχυρή είναι η αυτοπεποίθηση της φετινής ομάδας τα πρώτα δείγματα πάντως είναι ενθαρρυντικά.

Βέβαια για να γίνει το λάθος του Κροάτη αμυντικού της Κηφισιάς οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαλαν στο γήπεδο όλη την ποιότητα αλλά και την αποφασιστικότητα τους. Με τον Σβαμπ να κλέβει την μπάλα, να ανεβάζει τον Τάισον, ο Βραζιλιάνος να την περνά στον Κωνσταντέλια και αυτός να τη δίνει με ένα «άρρωστο» τακουνάκι στον Μπάμπα που έφτασε, όπως πολλές φορές στο παιχνίδι μέχρι την τελική γραμμή και τη γύρισε εκεί που έπρεπε προς το σημείο του πέναλτι. Το γεγονός ότι θα μπορούσε η άμυνα των νεοφώτιστων να αποφύγει το γκολ που έκρινε τελικά το παιχνίδι είναι δεδομένο.

Όπως και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ του Μασούρα, που ήταν και η μοναδική τελική προσπάθεια της Κηφισιάς εντός της εστίας του Δικεφάλου. Στο επίσης μοναδικό ανέβασμα του Λούμορ στο παιχνίδι και τη σέντρα του, ούτε ο Κοτάρσκι αντέδρασε καλά, ούτε και ο Μπάμπα σηκώθηκε να διεκδικήσει την μπάλα.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

Προχωρά για την Ευρώπη με το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ την δουλειά του την έκανε έστω και αν είδε τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του, τον Άντριγια Ζίβκοβιτς – των 5 γκολ στα 3 προηγούμενα παιχνίδια- να χάνει πέναλτι στο 24΄.

Ο Λουτσέσκου άνοιξε ακόμη περισσότερο το rotation της ομάδας του δίνοντας φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Στέφανο Τζίμα -που άνοιξε τελικά και το σκορ-, έδωσε τα πρώτα φετινά λεπτά συμμετοχής στον Λύρατζη και δοκίμασε ως στόπερ τον Κεντζιόρα.

Επίσης ξεκούρασε παίκτες όπως ο Εκόνγκ και ο Κουλιεράκης, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Χαρτς και έδωσε ρυθμό σε Μπάμπα και Οζντόεφ που δεν έπαιξαν στην Σκωτία.

Ο Ρουμάνος παίρνει καλό βαθμό στη διαχείριση του ρόστερ του και περιμένει πως και πως και αυτός τον αγώνα με τους Σκωτσέζους που θα κρίνει όλα τα προκριματικά του καλοκαιριού. Ο ΠΑΟΚ παρά τη νίκη του στο Εδιμβούργο πρέπει να παίξει το παιχνίδι ως τελικό που ξεκινά από το «μηδέν» για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης.

Οι όμιλοι και οι μεταγραφές στο προσκήνιο

Είναι λογικό η διαφαινόμενη πρόκριση στους ομίλους του Conference League να έχει κινητοποιήσει τους ανθρώπους του Δικεφάλου που φορτσάρουν για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Με το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει ανισορροπίες που θα πρέπει να καλυφθούν, από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα παίζει σε 3 διοργανώσεις δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτος ο Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει ζητήσει ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Είναι αλήθεια και φάνηκε και στην περίπτωση του Μεϊτέ πως ο ΠΑΟΚ δεν κινείται απλά για να κάνει μεταγραφές αλλά προσπαθεί να αποκτήσει ποιοτικούς παίκτες. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι κινήσεις που είναι απαραίτητες.

Για τον Δικέφαλο η ημερομηνία ορόσημο δεν είναι η 11η Σεπτεμβρίου όταν και εκπνέει η μεταγραφική περίοδος αλλά η 4η του επόμενου μήνα, όταν και θα πρέπει να καταθέσει τη λίστα για τους ομίλους του Conference και πάντα με την προϋπόθεση ότι η ομάδα του Λουτσέσκου θα τελειώσει τη δουλειά την Πέμπτη στον αγώνα με την Χαρτς. Καταλαβαίνει κανείς βέβαια ότι τα πράγματα στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ παραμένουν οριακά από κάθε άποψη.

Και φυσικά θα είναι κρίσιμο όχι μόνο να αποκτηθούν οι παίκτες που περιμένει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και να μην προκύψει άλλη αποχώρηση παίκτη μετά και από αυτή που είναι στα σκαριά με τον Κάλεντ Νάρεϊ να ετοιμάζει βαλίτσες για τη Σαουδική Αραβία.

Πριν προκύψει το θέμα με την Αλ Καλίτζ ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ και είπε ότι δεν είχε κάποια ενημέρωση ότι ενδέχεται να αποχώρησει και άλλος παίκτης του μετά από τους Ίνγκασον και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Προέκυψε το θέμα του Νάρεϊ που και αυτός αποχωρεί αλλά πρέπει επιτέλους να μπει και μια τελεία…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ