ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε αλλά δεν χάθηκε

Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Τόμας μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Τόμας μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι Δικεφάλων που τον κρατά μακριά από τις πρώτες θέσεις αλλά δεν χρειάζεται να του… χαλάσει την αυτοπεποίθηση του.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διαδικασία των playoffs γνωρίζοντας ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός για αυτόν με την έννοια ότι οι νίκες θα τον κρατήσουν ζωντανό και θα αυξήσουν τις πιθανότητες του να αντέξει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση υψηλών στόχων. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του ξέρουν ότι από την άλλη πλευρά κάθε αποτυχία, κάθε ήττα θα κοστίζει πολύ και θα τον βγάζει εκτός τροχιάς.

Έτσι και η ήττα από την ΑΕΚ στην Τούμπα, που σταμάτησε ένα αήττητο σερί 21 αγώνων δεν είναι απαραίτητο να εκτροχιάσει τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να το πάει ως το τέρμα.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Λουτσέσκου έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που δεν τα καταφέρνει.

Ίσως να είχε δίκιο ο Λουτσέσκου τελικά που έλεγε ότι η ομάδα του δεν έχει ακόμη την ωριμότητα να πάρει ένα παιχνίδι που μπορεί να τις αλλάξει όλη την χρονιά. Γιατί ένα τέτοιο ήταν το σημερινό με την ΑΕΚ στην Τούμπα…

Ευκαιρίες όμως θα έχει και άλλες ο ΠΑΟΚ στις 8 αγωνιστικές που απομένουν, ωστόσο χάνοντας το αήττητο σερί του και μάλιστα στην έδρα του θα πρέπει να βρει τρόπο να πάρει αλλού τους τρεις βαθμούς που έχασε από την ΑΕΚ. Το θέμα δεν είναι αν μπορεί να το κάνει. Αυτό το έδειξε στην διάρκεια της κανονικής περιόδου κερδίζοντας εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι να το ξανακάνει στα πλέι οφ με τις συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί.

Το θέμα είναι πως ο Λουτσέσκου θα καταφέρει να διορθώσει τις όποιες ανορθογραφίες έδειξε η ομάδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και κυρίως αν θα καταφέρει να κρατήσει στα αποδυτήρια το πνεύμα ότι αυτή η ομάδα που μπήκε ως αουτσάιντερ για τις πρώτες δυο θέσεις της βαθμολογίας στα playoffs και αουτσάιντερ παραμένει, μπορεί να κρατηθεί όσο γίνεται ψηλότερα.

Η ψαλίδα από τους πρώτους δεν άνοιξε και πολύ και το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει. Και το είπε και ο Ρουμάνος τεχνικός ότι η ίδια η ομάδα του με τις εμφανίσεις της και τα αποτελέσματα που πήρε δημιούργησε στους φιλάθλους της ελπίδες ακόμη και για την κατάκτηση του τίτλου και δεν υπάρχει λόγος τώρα στα playoffs να χάσει την αυτοπεποίθηση της.

Άλλωστε και το χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε την Τούμπα, προς τους παίκτες μετά το τέλος του αγώνα δείχνει ότι παρά την ήττα ο ΠΑΟΚ παραμένει ακόμη δυνατός στην συνείδηση των φιλάθλων του και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Εγκλωβίστηκε στον τρόπο παιχνιδιού που του επέβαλε η ΑΕΚ

Μην θεωρήσει όμως κανείς ότι η ήττα από την ΑΕΚ δεν πόνεσε…Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος από προηγούμενες εμφανίσεις του σε πολλά κομμάτια του αγώνα. Οι παίκτες του έχασαν τις περισσότερες από τις προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους, δυσκολεύτηκαν να αντέξουν στην πίεση τους και να χτίσουν ορθολογικά το παιχνίδι τους.

Δεν κατάφεραν να φέρουν με αξιώσεις την μπάλα στην περιοχή του Αθανασιάδη με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες για γκολ και όποιες δημιούργησαν την σπατάλησαν με ευκολία. Και το κυριότερο είναι ότι εγκλωβίστηκαν σε ένα τρόπο παιχνιδιού που δεν τους βόλευε αλλά δεν κατάφεραν να τον αλλάξουν.

Ο Λουτσέσκου που παρακολούθησε το ντέρμπι από τον τέταρτο όροφο του γηπέδου της Τούμπας έκανε τις αναμενόμενες επιλογές στην ενδεκάδα του με όλους τους βασικούς του παρόντες και τον Στέφαν Σβαμπ στα χαφ.

Και πάλι, όπως και στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη χρειάστηκε να αλλάξει στο ημίχρονο τον Ντόουγκλας Αουγκούστο και πάλι προσπάθησε τονώσει την επίθεση του με τον Τάισον, αλλά αυτή την φορά η κατάσταση ήταν τελικά διαφορετική. Τελικά οι παρεμβάσεις που έγιναν δεν κατάφερε να ανατρέψουν τα δεδομένα και η ομάδα του δεν κατάφερε να αποφύγει μια ήττα που στοιχίζει πολύ στη βαθμολογία.

Παραδέχθηκε ότι το γκολ της ΑΕΚ ήταν κανονικό

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί ότι το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν κανονικό τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει και ο ίδιος γιατί τελικά δεν μέτρησε.

Και το έκανε με ειλικρίνεια και όχι για να ψάξει δικαιολογίες για το γκολ του Αραούχο που τελικά έκρινε και το ντέρμπι, το οποίο προκάλεσε διαμαρτυρίες για ένα φάουλ στον Ντόουγκλας Αουγκούστο στο ξεκίνημα της φάσης. Και η παραδοχή του για το κανονικό γκολ της ΑΕΚ ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους με ευκολία τον κατηγορούν για όσα έχει κατά καιρούς δηλώσεις σχετικά με το VAR και τη διαιτησία.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ