ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κρατάει μόνο το αποτέλεσμα από το ματς Κυπέλλου στην Καλαμάτα

Ο Σβαμπ στην αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον ΠΑΟΚ
Ο Σβαμπ στην αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα που δεν συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, ωστόσο ήταν σημαντική για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμάτα. Η νίκη του με καθαρό μάλιστα σκορ στην Μεσσηνία, κάνει μάλλον διαδικαστικό τον δεύτερο αγώνα στην Τούμπα που θα πραγματοποιηθεί σε ένα διάστημα στο οποίο οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα θα είναι πολλές και σημαντικές.

Από παιχνίδια σαν αυτό της Τετάρτης (14/12) ο ΠΑΟΚ μόνο να… χάσει είχε. Και το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη γκέλα, επιτρέπει στον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποφύγει έναν επιπλέον πονοκέφαλο στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα του Γενάρη.

Εμφανίστηκαν αδυναμίες που έδειχνε να έχει ξεπεράσει

Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού εμφάνισε ελαττώματα και αδυναμίες που έδειχνε να έχει ξεπεράσει.

Η κακή διαχείριση στο προβάδισμα που πήρε στο σκορ, για παράδειγμα, ήταν ένα από αυτά. Από την στιγμή που προηγήθηκε, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Με τους παίκτες της Καλαμάτας να παλεύουν για κάθε μπάλα αυτοί του ΠΑΟΚ φάνηκε να χαλαρώνουν και έδωσαν δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν ότι μπορεί να γυρίσουν το παιχνίδι.

Επίσης επανήλθαν τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κινδύνευσε σοβαρά μόνο σε μια φάση, αυτή της εκπληκτικής επέμβασης του Κοτάρσκι στην προσπάθεια του Μπακαγιόκο στο 42', ωστόσο πολλές φορές οι παίκτες του πήραν αχρείαστα ρίσκα – ακόμη και σε στατικές φάσεις- και άφησαν τους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για απειλές.

Η συγκεκριμένη ευκαιρία των Καλαματιανών εξέθεσε το αμυντικό transition του Δικεφάλου καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά με αντεπίθεση και μπήκε στην περιοχή του Κοτάρσκι, τρείς εναντίον δυο. Και κατέδειξε ότι προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ στη μετάβαση πολύ περισσότερο στην αρχή της σεζόν είναι ακόμη υπαρκτά.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έδειξε μετά από καιρό έλλειμα στη δημιουργία και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού, από το γκολ του Ολιβέιρα στο 26΄ μέχρι και λίγο πριν αυτό που πέτυχε ο Μπράντον Τόμας στο 78΄δεν είχε άλλες ευκαιρίες να σκοράρει.

Ο Κωνσταντέλιας ήταν ο πιο επικίνδυνος

Αν εξαιρέσει κανείς τον Γιάννη Κωνσταντέλια – που ήταν και πάλι ο πλέον επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ- κανείς από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς δεν ήταν σε καλή μέρα.

Ο Νάρεϊ έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο από όλους από τον κακό αγωνιστικό χώρο, ο Μπίσεσβαρ δεν πήρε και πολλές πρωτοβουλίες και ο Ολιβέιρα έδειξε σε κάποιες στιγμές περισσότερο χαλαρός από όσο θα περίμενε κανείς. Ούτε και το δίδυμο των κεντρικών χαφ, Ντόουγκλας Αουγκούστο και κυρίως ο Φιλίπε Σοάρες, φάνηκε να είναι δημιουργικό και έτσι ο ΠΑΟΚ παρασύρθηκε από τους γηπεδούχος σε ένα παιχνίδι δύναμης και προσωπικών μονομαχιών.

Σε κάθε περίπτωση ο Δικέφαλος ήταν αποτελεσματικός πήρε την νίκη και αυτό ήταν το ζητούμενο με βοήθειες από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή, όπως ο Σβαμπ και ο Μουργκ. Ο τελευταίος μάλιστα στην πρώτη του φετινή επίσημη εμφάνιση, καθώς από το καλοκαίρι είχε βρεθεί εκτός των επιλογών του Λουτσέσκου και έψαχνε να βρει ομάδα.

Όχι ότι τώρα έχουν αλλάξει και πολύ τα δεδομένα -αν κρίνει κανείς και από τις επαφές που είχε ο Ζοζέ Μπότο με την Πάφο για τον Αυστριακό, δεν έχουν διαφοροποιηθεί καθόλου- αλλά όσο είναι στο ρόστερ και υπάρχει ανάγκη ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έχει λόγο να μην τον χρησιμοποιεί.

Ο ΠΑΟΚ έχει άλλα δυο εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος του 2022 με πρώτο αυτό της ερχόμενης Τετάρτης με τον Παναιτωλικό. Ο Λουτσέσκου θα έχει στη διάθεση του τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και πιθανότατα και τους Ίνγκασον και Ελ Καντουρί για τον αγώνα στο Αγρίνιο με τον οποίο θα ξεκινήσει και πάλι η προσπάθεια να καλυφθεί όσο γίνεται περισσότερο από το χαμένο έδαφος στην βαθμολογία.

Όσο για τις μεταγραφές; Ο Λουτσέσκου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την ανάγκη ενίσχυσης της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου. "Έχω μιλήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό" είπε και έχει δίκιο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ