ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κάνει τους φίλους του να ονειρεύονται...

Ο Μιχαηλίδης πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Ελσίνκι
Ο Μιχαηλίδης πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Ελσίνκι EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έστησε γιορτή με τους φιλάθλους του στην Τούμπα, σκόρπισε την Ελσίνκι στο τελευταίο ματς των ομίλων και έδειξε ότι πανάξια βρίσκεται στους "16" του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το 2023 με ένα μεγάλο πάρτι στην Τούμπα. Γιόρτασε την ήδη εξασφαλισμένη πρόκρισή του, προσφέροντας στους φιλάθλους του μια ακόμα απολαυστική ευρωπαϊκή βραδιά -από τις πολλές φετινές- κι ανανέωσε το ραντεβού του μαζί τους για τον Φλεβάρη, δίνοντάς τους το δικαίωμα να ονειρεύονται...

Το παιχνίδι με την Ελσίνκι ήταν για τον ΠΑΟΚ το επιστέγασμα μιας εκπληκτικής πορείας στο φετινό Conference League. Μιας πορείας που ξεκίνησε πριν από 4,5 περίπου μήνες με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει πολλούς και συνεχόμενους τελικούς από τα τέλη του Ιούλη μέχρι και τον αγώνα με την Άιντραχτ στη Γερμανία.

Σε αυτήν την πορεία υπήρξαν πολλά κομβικά σημεία. Η απόκρουση του Ντομινίκ Κοτάρσκι στο πέναλτι του Σούα στο Ισραήλ απέναντι στην Μπειτάρ όταν ο Δικέφαλος είχε μείνει με 10 παίκτες ήταν ένα από αυτά.

Όπως ήταν κομβικά τα γκολ του Άντριγια Ζίβκοβιτς, που έλειπε από τη σημερινή τελευταία παράσταση στην Τούμπα, η λευκή ισοπαλία στο Σπλιτ, οι δυο ανατροπές στην Σκωτία, το buzzer beater του Κουλιεράκη στον αγώνα με την Άινταχτ στην Τούμπα, η νίκη στη Γερμανία και πολλές ακόμα στιγμές που έφεραν τον ΠΑΟΚ στους "16" της διοργάνωσης.

Ο Λουτσέσκου έκανε πλεονεκτήματα για την ομάδα του ακόμη και τις αδυναμίες της

Στυλοβάτης όλης αυτής της πορείας ήταν αναμφισβήτητα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός που κατάφερε να μετατρέψει σε πλεονεκτήματα ακόμα και τις αδυναμίες που προέκυψαν στις αρχικές καθυστερήσεις στο μεταγραφικό σχεδιασμό, ενεργοποιώντας κάθε ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να του δώσει λύσεις.

Ο Λουτσέσκου που αν θυμάστε την ώρα που έβραζε ο τόπος μετά το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι με την Μπειτάρ, εκεί στα τέλη του Ιούλη, βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι η ομάδα του τού έδωσε το δικαίωμα να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Βέβαια ούτε ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θα περίμενε πως η ομάδα του θα εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Conference League, μένοντας αήττητη για 12 συνεχόμενα παιχνίδια, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης από κάθε άλλη ελληνική ομάδα στο παρελθόν και σημειώνοντας τέσσερα συνεχόμενα διπλά από τα playoffs μέχρι και τη Φρανκφούρτη.

Κι όλα αυτά με όπλο την επιθετική του γραμμή. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον όμιλο με 16 βαθμούς και 16 γκολ στην συγκομιδή του και με την τεσσάρα επί της Ελσίνκι με ένα σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο.

Γιορτή με πολλούς προσκεκλημένους στην Τούμπα

Η ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε άλλη μια ανατροπή φέτος στην Ευρώπη και σαν τις Τρύπες που "δεν ήθελαν θλιμμένους στην γιορτή τους" οι παίκτες του έδωσαν και την ευκαιρία με ένα πέναλτι που έκανε ο Μάρκος Αντόνιο στον Περπερίμ Χετεμάι, παλιό γνώριμο του κοινού από τη θητεία του σε ΑΕΚ κι Απόλλωνα Καλαμαριάς, που έπαιξε στην Τούμπα το τελευταίο όπως φαίνεται παιχνίδι του, να κλείσει την καριέρα του με ένα γκολ στο τελικό 4-2.

Και τώρα... Τρίπολη

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου στην κερκίδα δεν βάζουν ταβάνι στις φιλοδοξίες τους κι ονειρεύονται τελικούς και... ευρωπαϊκό. Και καλά κάνουν. Η ομάδα τους τούς έδωσε δικαίωμα να κάνουν μεγάλα όνειρα με όσα όμορφα πράγματα δημιουργεί στο γήπεδο.

Βέβαια στο μυαλό του προπονητή του υπάρχει ήδη το κυριακάτικο (17/12) παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, το προτελευταίο φετινό για το πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου προφύλαξε παίκτες, έδωσε χρόνο στον Μπάμπα, που μπήκε ως αλλαγή κι έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον κράτησε για αρκετό διάστημα εκτός, είδε τον Μάρκος Αντόνιο να έχει συμμετοχή στο 4ο γκολ της ομάδας του, αλλά και να υποπίπτει σε πέναλτι κι έδωσε μια ευκαιρία ακόμη στον Στέφανο Τζίμα, που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο.

Και θα πάει με την ομάδα του στην Τρίπολη, μια εβδομάδα αργότερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, για να πιστοποιήσει αυτός κι η ομάδα του ότι φέτος μπορούν να αντέξουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με τη δυναμική που βγάζουν οι παίκτες του το παραπάνω ερώτημα μοιάζει να έχει ήδη απαντηθεί. Πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι για τους επόμενους δυο μήνες Ιανουάριο- Φεβρουάριο ο Δικέφαλος μόνο ως θεατής θα ασχοληθεί με την Ευρώπη.

Ωστόσο από τον Μάρτιο και μετά όλοι στην Τούμπα εύχονται ότι θα ζήσουν και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ