ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, σύντομα θα μπορεί

Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, σύντομα θα μπορεί
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη λευκή ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης -που ο ΠΑΟΚ ήλεγχε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει- και τη σιγουριά του Λουτσέσκου ότι η ομάδα του θα πάει πολύ καλύτερα στη συνέχεια της Stoiximan Super League.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Άρη σε ένα τοπικό ντέρμπι στο οποίο είχε στον, απόλυτο σχεδόν, έλεγχο του. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν την μπάλα στα πόδια τους την κυκλοφορούσαν, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Και έτσι έμειναν στη λευκή ισοπαλία που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους ικανοποιεί.

Από τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου αυτή στο δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν η λιγότερο αναμενόμενη. Όχι τόσο με το γεγονός ότι ξεκίνησε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, που ήταν βασικός και στα προηγούμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, όσο με την επιλογή να ξεκινήσει μαζί του ο Σουαλιό Μεϊτέ.

Όχι ότι ο Ρώσος έκανε το παιχνίδι της ζωής του…Ο Γάλλος, ωστόσο στο ντεμπούτο του ως βασικός με την φανέλα του ΠΑΟΚ δεν είχε στο πλευρό του κάποιον έμπειρο για να τον βάλει στο… πετσί του αγώνα και έτσι εμφανίστηκε μάλλον περισσότερο από όσο θα έπρεπε άνετος στις κινήσεις του.

Όπως δεν βγήκε και η άλλη επιλογή του Λουτσέσκου -που ως σενάριο τουλάχιστον έπαιζε πολύ- με την χρησιμοποίηση στην κορυφή της επίθεσης θα του Αλί Σαμάτα.

Στην πράξη δίνοντας φανέλα βασικού σε Μεϊτέ και Σαμάτα ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλησε να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτό που υποστήριξε χθες στις δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό. Ότι δηλαδή και ο Τανζανός και ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το διάστημα της διακοπής δουλεύοντας σκληρά για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Όλα αυτά βέβαια πριν ξεκινήσει το παιχνίδι…Γιατί στη διάρκεια του ούτε ο Μεϊτέ, ούτε πολύ περισσότερο ο Σαμάτα δεν έδειξαν ότι ήταν έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι που όπως ήταν αναμενόμενο πήγε περισσότερο στη δύναμη και στο πάθος.

Με το ΠΑΟΚ να προσπαθεί με την κατοχή της μπάλας να μπει στην περιοχή του Κουέστα αλλά με τους παίκτες του τις περισσότερες φορές να μην κάνουν τη σωστή επιλογή στην τελική τους προσπάθεια ή στην τελευταία πάσα δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές καθαρές ευκαιρίες.

Μπορεί ανασταλτικά να μην κινδύνευσε και πολύ, καθώς ο μοναδικός του πονοκέφαλος ήταν ο Λορέν Μορόν που κερδίζοντας κάποιες μονομαχίες από τον Κουλιεράκη προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους για τον Κοτάρσκι, ωστόσο του έλειψαν πράγματα στην επίθεση για να πάρει τη νίκη.

Η σιγουριά του Λουτσέσκου για τη βελτίωση της ομάδας του

Το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κυριαρχία της στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού θα πρέπει να προβληματίσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ωστόσο πλέον ξεκινά έναν κύκλο αγώνων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που δεν του επιτρέπουν να μένει και πολύ σε αποτελέσματα σαν το σημερινό, όσο και αν κοστίζουν και σε ψυχολογία αλλά και σε βαθμολογική συγκομιδή.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ όπως και μετά την λευκή ισοπαλία με την Μπεϊτάρ στην Τούμπα δηλώνει σίγουρος ότι η ομάδα του ότι θα βελτιωθεί και θα πάει πολύ καλύτερα στο εγγύς μέλλον. Και αυτό γιατί όπως λέει ο ίδιος σε διαφορετικές περιόδου θα κινδύνευε να χάσει ένα τέτοιο παιχνίδι που το είχε υπό τον έλεγχο της. Θα φανεί πόσο θα δικαιωθεί στην πορεία της σεζόν…

Τα παράπονα για τη διαιτησία μην τον αποπροσανατολίσουν

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα, να χειροκροτούν τους παίκτες για την προσπάθεια τους και να αποδοκιμάζουν τον διαιτητή τον Τάσο Παπαπέτρου. Και οι άνθρωποι του Δικεφάλου διαμαρτύρονται κυρίως για την φάση στο χέρι του Ντουκουρέ, για την οποία ο ποδοσφαιριστής του Άρη δεν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Και έλεγαν μάλιστα πως ο Αθηναίος ρέφερι είχε την φάση, αφού έδωσε φάουλ αλλά αποφάσισε να κάνει πολιτική και να μην δείξει κάρτα. Και όλα αυτά τα παράπονα μεταφέρθηκαν επίσημα από τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ Κυριάκο Κυριάκο. Ήδη πάντως ο Λουτσέσκου, που ποτέ δεν φιλτράρει τα όσα λέει για τη διαιτησία, τόνισε στο flash interview πως ο συγκεκριμένος ρέφερι ήθελε να οδηγήσει το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Τα παράπονα αυτά, όσο και αν είναι δικαιολογημένα περισσότερη εσωστρέφεια μάλλον θα δημιουργήσουν και ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε μια τέτοια διαδικασία επειδή δεν κέρδισε τον Άρη. Έστω και αν το σημερινό είναι δεύτερο συνεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Ο Δικέφαλος έβαλε παίκτες σημαντικούς για αυτόν στο ρόστερ του, στο τέλος των μεταγραφών και στην πράξη φάνηκε ότι δεν φτάνει μια διακοπή για να τους ενσωματώσει στην ομάδα του.

Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες αυτοί δεν είναι ποιοτικοί. Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ για παράδειγμα λίγο έλειψε να κάνει ονειρικό ντεμπούτο. Ο Βούλγαρος τη δουλειά του την έκανε. Μια φορά του στρώθηκε η μπάλα στα δίχτυα την έστειλε μόνο που ο Μπράντον που του την πέρασε ήταν σε αντικανονική θέση και κανένα γκολ δεν μέτρησε.

Όπως λέει και ο Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ, νομοτελειακά, θα βελτιωθεί και μάλιστα σημαντικά. Το θέμα είναι όμως μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που τον θέλει ο προπονητής του να παίρνει όσους περισσότερους βαθμούς και νίκες μπορεί για να κάνει πιο εύκολη όλη αυτή τη διαδικασία…

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ