ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ γράφει ξανά ιστορία

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Κουλιεράκη που εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή και ηγέτης της άμυνας του Δικεφάλου, το all in που βγήκε στον Λουτσέσκου και τον Μεϊτέ που ξεπέρασε τον… Σωτήρη Μπαλάφα.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια ιστορική νίκη απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε για πρώτη φορά γερμανική ομάδα στην Τούμπα – που στο σημερινό παιχνίδι κόχλαζε- και ταυτόχρονα πέτυχε για πρώτη φορά πέντε συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη.

Το κυριότερο έκανε ένα τεράστιο βήμα νικώντας την Άιντραχτ και βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου του με έξι βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους Γερμανούς και πέντε από Ελσίνκι και Αμπερντίν.

Αυτός ο αέρας του δίνει προβάδισμα όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρώτη θέση που οδηγεί χωρίς ενδιάμεσο γύρο στους "16" του Conference League. Αρκεί να συνεχίσει έτσι και να μην δείξει αυτοκτονικές τάσεις στα δυο παιχνίδια που ακολουθούν, πρώτα εκτός και μετά στην Τούμπα….

Δίνει διαπιστευτήρια ηγέτη ο Κουλιεράκης

Κώστας Κουλιεράκης κύριοι… Ο κεντρικός αμυντικός που πριν κλείσει τα 20 χρόνια -στις 28 Οκτωβρίου έχει τα γενέθλια του- δείχνει στοιχεία όχι απλά ενός πολύ καλού στόπερ αλλά ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί να είναι, αν δεν έχει γίνει ήδη ο νέος ηγέτης της άμυνας του Δικεφάλου. Το έδειξε και σε προηγούμενα παιχνίδια αλλά το επιβεβαίωσε στην Τούμπα στο σημαντικό από όλα…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Άιντραχτ έκοψε αμέτρητες προσπάθειες των Γερμανών να μπουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ανίκητος στον αέρα, πάντα κοντά στην μπάλα, έβγαινε όποτε χρειαζόταν και αριστερά για να καλύψει τον Ράχμαν Μπάμπα. Και όμως είναι αυτός που κάνει το κακό κοντρόλ σε μια πάσα προς τα πίσω του Σβαμπ που δίνει την ευκαιρία στον Μαρμούς να ισοφαρίσει το γκολ του Ζίβκοβιτς.

Κάθε άλλος στη θέση του θα μπορούσε να απογοητευτεί και να λυγίσει όμως αυτός όχι. Έτσι επειδή η μπάλα συνήθως σου επιστρέφει όσα αξίζεις ο Κουλιεράκης ήταν και αυτός που εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της γερμανικής άμυνας στις καθυστερήσεις και έστειλε, με τον άτσαλο έστω τρόπο ενός στόπερ, την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Το all in του Λουτσέσκου και το μεγάλο…παπούτσι του Σαμάτα

Με Μεϊτέ, Οζντόεφ δίδυμο στη μεσαία γραμμή και όχι τη…δοκιμασμένη δυάδα Τσιγγάρα-Σβαμπ, τον Μουργκ αντί του Κωνσταντέλια στο «δέκα» και τον Σαμάτα – παρά τις τάσεις…ατομισμού που έδειξε στη Λεωφόρο- στην κορυφή της επίθεσης, το μήνυμα του Λουτσέσκου με τις επιλογές του αρχικού του σχήματος ήταν σαφές.

Και οι αποδέκτες του ήταν πρώτα από όλους οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του. "Όλοι για μένα είστε βασικοί. Υπολογίζω σε όλους σας ανεξάρτητα από το πότε ήρθατε στην ομάδα, από τα λάθη που μπορεί να έγιναν σε ένα παιχνίδι και από ότι έγινε στο παρελθόν".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ το είπε και στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο όρος rotation δεν ανταποκρίνεται στη δική του λογική διαχείρισης καθώς για αυτόν δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Όλοι παίζουν και καλούνται να είναι έτοιμοι όταν χρειαστεί ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και την βαρύτητα του αγώνα.

Το γεγονός ότι επέλεξε ένα τόσο κομβικό παιχνίδι όπως το σημερινό απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε το μήνυμα του ακόμη πιο ηχηρό. Ο Ρουμάνος τεχνικός προτίμησε ένα all in απέναντι στους Γερμανούς για να τα πάρει όλα…

Ο Σαμάτα δεν χρίστηκε σκόρερ επειδή φορά μεγάλο νούμερο παπούτσι. Οι Γερμανοί μέτρησαν τις γραμμές στη φάση του 16΄ και διαπίστωσαν ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν για ούτε 3,5 εκατοστά του μέτρου σε θέση οφ σάιντ. Έτσι ο Τανζανός στερήθηκε ένα γκολ που θα μπορούσε να του αλλάξει εντελώς την ψυχολογία και να τον απελευθερώσει. Γιατί αυτοί που βλέπουν τις προπονήσεις είναι σίγουροι ότι το θέμα του Σαμάτα ήταν ψυχολογικό και δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες του.

Έγραψε ιστορία και ο Μεϊτέ, ξεπερνώντας τον… Μπαλάφα

Ο Μεϊτέ του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ δείχνοντας τα πρώτα ίσως δείγματα της ποιότητας του. Μπορεί ο Γάλλος να έδειχνε στα παιχνίδια πρωταθλήματος να βγάζει λίγο…τουπέ, αλλά απέναντι στην Άιντραχτ έκανε την πιο μεστή μέχρι τώρα εμφάνιση του δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή του.

Ο Σουαλιό Μεϊτέ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που δέχθηκε και κίτρινη και κόκκινη κάρτα ενώ βρίσκεται εκτός παιχνιδιού. Την πρώτη επειδη, θέλοντας να πανηγυρίσει το γκολ του Κουλιεράκη βρέθηκε και στην άλλη άκρη του γηπέδου και καθυστερούσε να επιστρέψει στο πάγκο και την κόκκινη στις φασαρίες που ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης.

Επίτευγμα που ξεπερνά ακόμη και την αποβολή του Σωτήρη Μπαλάφα μετά από επιτυχημένο χτύπημα πέναλτι σε ένα αγώνα κυπέλλου με τον Άρη στο Χαριλάου.

Δείτε την Game Night

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ