ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα δεκαήμερο φωτιά

2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει με πόδι στο γκάζι, κάνοντας blackjack στους σκόρερ και τα συνεχόμενα ντέρμπι που τον περιμένουν στα μέσα του Φλεβάρη και πιθανότατα θα καθορίσουν και τη συνέχεια του στη σεζόν

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ο ΠΑΟΚ, που είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση, έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson τον Παναθηναϊκό. Ένα ενδεχόμενο που ήταν και το πιο πιθανό από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση που δημιούργησε το δέντρο με τις διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό.

Αυτό όμως που δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον για το Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του είναι η πιθανή ημερομηνία των αγώνων με τους πράσινους. Από την στιγμή που φαίνεται πως προκρίνονται ως πιθανότερες οι 14 και 21 του Φλεβάρη, ώστε να υπάρχει παρουσία φιλάθλων και στα δυο παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει να βγάλει ένα πρόγραμμα πρωτοφανές.

Και αυτό διότι αν επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες αυτές θα έχει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα ενδιάμεσα από τα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και αμέσως μετά να παίξει και στη Λεωφόρο τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου. Και το κερασάκι στην τούρτα, για τους φίλους του Δικεφάλου θα είναι η κλήρωση για τη φάση των 16 του Conference League δυο μέρες μετά

Ένα πρόγραμμα φωτιά, που περιμένει τον ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο και που ακόμη και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που μέχρι τώρα έχει διαχειριστεί ιδανικά το ρόστερ του αποτελεί πρόκληση.

Με δέκα αλλαγές και τον Σάστρε

Ο Λουτσέσκου που ήταν αναμενόμενο και απόλυτα λογικό στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό να προχωρήσει σε σαρωτικό rotation που θα μπορούσε να είναι ολοκληρωτικό, από τη στιγμή που στα παιχνίδια κυπέλλου αλλάζει και τον τερματοφύλακα του.

Τελικά υπήρξε ένας και μοναδικός ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κράτησε και στο παιχνίδι του κυπέλλου την φανέλα βασικού: ο Ζόαν Σάστρε.

Ο Ισπανός εξελίσσεται σε…ηρωική μορφή για τον Δικέφαλο καθώς οι περιστάσεις (ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια, η αποχώρηση του Λύρατζη, η μετακίνηση του Κεντζιόρα στα στόπερ και το γεγονός ότι ο Γιόνι έχει μόλις μια προπόνηση με τα ασπρόμαυρα) τον έχουν μετατρέψει σε ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής γραμμής του Λουτσέσκου.

Ο Σάστρε ξεκίνησε βασικός για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι και συνεχίζει καθώς αν δεν αλλάξουν τα δεδομένο πάλι σε αυτόν θα βασιστεί ο Ρουμάνος τεχνικός και την Κυριακή στο Περιστέρι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Για αυτό και στο ημίχρονο τον άλλαξε ο Μπάμπα όπως ήταν προγραμματισμένο από τον προπονητή του Δικεφάλου.

Blackjack στους σκόρερ

Όπως και να έχει ο δεύτερος προημιτελικός του κυπέλλου ήταν για τον ΠΑΟΚ ένα παιχνίδι που απλά έπρεπε να γίνει. Τι άφησε εκτός από την χρησιμοποίηση του Μπάμπα στο δεξί άκρο της άμυνας;

Τις αποκρούσεις του Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε τρεις πολύ απειλητικές προσπάθειες των Σερραίων και την πρώτη συμμετοχή του νεαρού Χρήστου Ταλιχμανίδη.

Τον Τζίμα να σκοράρει το πρώτο του γκολ στο κύπελλο – έχει βάλει γκολ και στο 3ο παιχνίδι που ξεκίνησε ως βασικός- χωρίς τελικά να σπάει το ρεκόρ του Ευθύμη Κουλούρη που παραμένει ο νεαρότερος σε ηλικία σκόρερ του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση και φυσικά το πρώτο γκολ στη σεζόν του Αντρέ Ρικάρντο. Ο νεαρός Πορτογάλος έγινε ο 21ος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που πανηγυρίζει φέτος γκολ με τον καταιγισμό σε σκόρερ να συνεχίζεται.

Και φυσικά το μαγικό του Κωνσταντέλια με το οποίο έκλεισε το σκορ στο τελικό 5-0. Αρκετά για ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον…

Μια – αλλά… Λύκου- μεταγραφή Γενάρη

Στα μεταγραφικά όσοι περίμεναν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, το… δώρο που είχε ζητήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, διαψεύστηκαν. Από την στιγμή όμως που όπως είχε πει ο προπονητής του Δικεφάλου η αναζήτηση της ομάδας του αυτήν τη χειμερινή περίοδο δεν αφορούσε παρά μόνο παίκτες πάνω από το μέσο όρο – όπως ξεκάθαρα είναι ο υγιής Γιόνι Ότο – το να βρεθεί έστω και την τελευταία στιγμή ένας εξτρέμ που δεν θα ήταν συμπληρωματικός δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ακόμη και αν το βρήκαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πάντα παίζει ρόλο και το οικονομικό και αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε.

Άλλωστε υπάρχει και το…νέο δεκάρι από την Βραζιλία, ο Μάρκος Αντόνιο που τουλάχιστον αριθμητικά καλύπτει τον εντελώς απαραίτητο αριθμό 6 παικτών για την τριάδα των μεσοεπιθετικών.

Τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε έναν (αλλά Λύκο) παίκτη το φετινό Γενάρη και στην πορεία της σεζόν θα φανεί ποσό μεγάλο ρίσκο εμπεριέχει αυτή η επιλογή.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ