ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έριξε τους τίτλους τέλους στην Ευρώπη μ' ένα παρατεταμένο χειροκρότημα

Ο ΠΑΟΚ έριξε τους τίτλους τέλους στην Ευρώπη μ' ένα παρατεταμένο χειροκρότημα
INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για όσα κέρδισε ο ΠΑΟΚ από την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία που έκλεισε με μια κατάμεστη Τούμπα να χειροκροτεί τους παίκτες του μετά από την ήττα- αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε. Έδωσε τη μάχη του, αλλά έχασε από τη Μαρσέιγ και θα βάλει στην ντουλάπα, τουλάχιστον για φέτος, το ευρωπαϊκό κοστούμι του. Το σημαντικό για τον Δικέφαλο είναι η πορεία που άρχισε στα μέσα του καλοκαιριού και κράτησε ζωντανά τα όνειρα του για κάτι μοναδικό μέχρι και απόψε το βράδυ, να του έχει ανοίξει την όρεξη για να επιστρέψει και του χρόνου εξίσου σοβαρός για να τα πάει αν μπορεί ακόμη καλύτερα.

Μια βραδιά που ήταν έτσι και αλλιώς σημαντική για τον ΠΑΟΚ και ξεκίνησε με ιδανικές, για καλό ποδόσφαιρο, συνθήκες και έκλεισε με όλο το γήπεδο όρθιο να χειροκροτεί την ομάδα του και ας είχε χάσει.

Το γήπεδο θύμιζε εποχές προ-πανδημίας με τους φίλους του Δικεφάλου να κατακλύζουν από νωρίς τους δρόμους που οδηγούσαν εκεί. Η Τούμπα κόχλαζε στην υποδοχή της Μαρσέιγ. Με το πέταλο των οπαδών γεμάτων ώρες πριν από τη σέντρα όταν μπήκαν οι Γάλλοι στο γήπεδο για την αναγνώριση του αγωνιστικού χώρου οι αποδοκιμασίες θα πρέπει να ακούστηκαν… μέχρι τη Μασσαλία.

Μέσα σε αυτό το έντονο κλίμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν να δώσουν τη δική τους μάχη για να πετύχουν μια πρόκριση ιστορική. Μια πρόκριση που θα ήταν το επιστέγασμα μιας καθόλα επιτυχημένης πορείας, αλλά τελικά ηττήθηκαν. Και πρέπει να τους μένει μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος αυτής της πορείας γιατί η σημερινή τους ήταν οφείλονταν περισσότερο στα δικά τους λάθη.

Ο τραυματισμός του Καντουρί ανέτρεψε τα πλάνα του Λουτσέσκου

Μέχρι και λίγο πριν από τη σέντρα τα πράγματα πήγαιναν καλά, αλλά το πρώτο σημάδι αυτού που θα επακολουθούσε ήταν ο τραυματισμός του Ελ Καντουρί στην προθέρμανση. Ο Λουτσέσκου όλη την προηγούμενη εβδομάδα τον Μαροκινό ετοίμαζε. Και θα έπαιζε με αυτόν στο "δέκα" και τον Αουγκούστο που έκανε στη Γαλλία το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στον ΠΑΟΚ δίπλα στο Γιάσμιν Κούρτιτς

Το σχέδιο όμως του Ρουμάνου ανατράπηκε πριν από το σφύριγμα της έναρξης με τον επιρρεπή Ομάρ Ελ Καντουρί να αισθάνεται ενοχλήσεις στην προθέρμανση και να μην μπορεί να ξεκινήσει. Έτσι ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγώνα με την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα, αλλά με εντελώς διαφορετική ψυχολογία.

Μπήκε με την ορμή που του έδινε η κερκίδα και για ένα δεκάλεπτο περίπου έκλεισε τους Γάλλους στην περιοχή τους. Δεν κατάφερε όμως να εξαργυρώσει το καλό του ξεκίνημα. Η Μαρσέιγ άρχισε να ισορροπεί και μετά το πρώτο 20λεπτο να ελέγχει κιόλας το ρυθμό. Και τότε ξεκίνησαν και τα λάθη στα μετόπισθεν.

Δεν άκουσαν το καμπανάκι

Πρώτο καμπανάκι στο 26'. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπερδεύτηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στους Γάλλους για μια σέντρα στην περιοχή. Το "τσαφ" του Κρέσπο έστειλε την μπάλα στον Ίνγκασον και το "τσαφ" του Ισλανδού στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Και στο 34' το… κακό ολοκληρώθηκε. Αλλάζουν οι στόπερ του ΠΑΟΚ την μπάλα ο Κούρτιτς τους κάνει νόημα να ανέβουν. Ουδείς πηγαίνει κοντά τους. Ο Κρέσπο αποφασίζει να την κουβαλήσει μόνος. Περνά τον Μπακαμπού, θέλει να πασάρει, αλλά δίνει ύψος στην μπάλα που βρίσκει στο πρόσωπο τον Γκεντουζί και αλλάζει η κατοχή. Δυο πάσες χρειάστηκαν οι Γάλλοι για να βγάλουν τον Παγέτ στη μικρή περιοχή και να ανοίξουν με αυτόν το σκορ.

Αν εξαιρέσει κανείς τις δυο συγκεκριμένες φάσεις, η μοναδική υποψία ευκαιρίας της Μαρσέιγ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του σκόρερ από το ημικύκλιο της περιοχής στο 13’. Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ είχε 11 τελικές πολλές από τις οποίες σταμάτησαν στον Μανταντά που μαζί με τον Παγέτ έδωσε την πρόκριση στους Μασσαλούς .

Εντάξει ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αποτελεσματικός, αλλά δεν τον ήθελε κιόλας. Γι' αυτό στο τέλος του έμεινε η αίσθηση ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός σε άμυνα και επίθεση.

Μια πορεία γεμάτη κέρδη

Όπως και να 'χει τα κέρδη του Δικεφάλου από την Ευρώπη φέτος ήταν τεράστια. Από τους βαθμούς που πήρε και αυτούς που έδωσε στην Ελλάδα -η οποία ανέλπιστα βρέθηκε 15η- στις ειδικές βαθμολογίες. Από τα 10+ εκατομμύρια ευρώ από τα μπόνους της UEFA που μπήκαν στα ταμεία του. Από την εικόνα μιας κατάμεστης Τούμπας να χειροκροτεί τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά από μια ήττα-αποκλεισμό. Και κυρίως από αυτό που ειπώθηκε στην αρχή: από μια πορεία που μπορεί και πρέπει να του ανοίξει την όρεξη και ανάλογα επιτεύγματα του χρόνου και τα επόμενα χρόνια.

Στην Game Night, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν την τεράστια προσπάθεια του ΠΑΟΚ και τις μεγάλες βραδιές των Κώστα Τσιμίκα και Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ