ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε στάση στο Περιστέρι παρά την απολαυστική εμφάνιση του Κωνσταντέλια

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που μετά από καιρό δεν ήταν όσο αποτελεσματικός θα έπρεπε και έμεινε στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του και άφησε στο Περιστέρι δύο βαθμούς πολύ σημαντικούς στην γενικότερη "οικονομία" της σεζόν.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ, με τον Ολιβέιρα να σκοράρει σε ένα ακόμη παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος την πρώτη ασίστ του Κωνσταντέλια στο πρωτάθλημα. Δεν τελείωσε το παιχνίδι όταν είχε τη δυνατότητα να το κάνει και τιμωρήθηκε από τον Ατρόμητο που παραδοσιακά αποδεικνύεται για αυτόν "σκληρό καρύδι".

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο “flash interview” μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε περισσότερο στις ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές του να πετύχουν και δεύτερο γκολ ή ακόμη και στις καταστάσεις που δημιούργησαν στην περιοχή των γηπεδούχων από την στιγμή που δέχθηκαν την ισοφάριση και μετά. "Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και 5-0" είπε με μια δόση υπερβολής.

Άδικο ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έχει… Μπορεί να μην έφταναν σε ένα τέτοιο σκορ, ωστόσο οι παίκτες του σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν αν τις είχαν εκμεταλλευτεί να καθορίσουν υπέρ τους το τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο αυτή η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, η ίδια που κόστισε πολύτιμους βαθμούς, στους αγώνες με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και τον Λεβαδειακό, ήταν ένα από τα ζητήματα που ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει ξεπεράσει. Και η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος ήταν και αυτή που σφράγιζε την ανοδική πορεία του τον τελευταίο καιρό.

Δεν είχε τη σιγουριά των προηγούμενων παιχνιδιών

Επίσης ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε στο Περιστέρι, την ίδια συνοχή που είχε στην ανασταλτική του λειτουργία. Ακόμη και στο καλό για αυτόν πρώτο ημίχρονο, όταν σε μεγάλο βαθμό κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, επέτρεψε κάποιες φορές στους παίκτες του Ατρόμητου να φτάσουν στην περιοχή του Κοτάρσκι, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την εστία του.

Η εστία του ΠΑΟΚ έμεινε τελικά ανέπαφη για κάτι λιγότερο από 600 αγωνιστικά λεπτά. Το γκολ που δέχθηκε στο Περιστέρι ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και στέρησε δύο βαθμούς, αλλά αυτό που ήταν περισσότερο ανησυχητικό για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν ότι δεν είχε την σιγουριά που έβγαζε μέχρι τώρα στην ανασταλτική της λειτουργία.

Ούτε και στο build up ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε τόσο σίγουρος όσο ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια ολοκληρώνοντας μια εμφάνιση που προσομοίαζε με αυτές που κάθε άλλο παρά είχαν ικανοποιήσει τον προπονητή του. Με τον ΠΑΟΚ να λειτουργεί σωστά σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά να του κοστίζουν τελικά αυτά που δεν έγιναν καλά στα υπόλοιπα κομμάτια του.

Απολαυστικός με Κωνσταντέλια

Ο Λουτσέσκου δήλωσε λυπημένος που η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει ένα 5ο συνεχόμενο τρίποντο γιατί και ο ίδιος καταλαβαίνει πόσο σημαντικό θα ήταν να συνεχιστεί το νικηφόρο σερί της. Ωστόσο το γεγονός ότι η ανοδική της πορεία διακόπηκε στο Περιστέρι, όπως επίσης και το γεγονός ότι εμφανίστηκαν αδυναμίες που έμοιαζαν να ανήκουν στο παρελθόν δεν αναιρεί την βελτίωση που έχει επιτευχθεί.

Για ένα μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός και σε συγκεκριμένες στιγμές με τις εμπνεύσεις του Κωνσταντέλια, ήταν μέχρι και… απολαυστικός. Ο Δικέφαλος μπορεί να μην διαχειρίστηκε με τρόπο που θα ήθελε το προβάδισμα που πήρε στο σκορ, να μην ήταν "κυνικός" για πάρει το αποτέλεσμα, αλλά συνεχίζει να είναι παραγωγικός επιθετικά και παραμένει μια ομάδα που προσπαθεί να επικρατήσει παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο.

Το σίγουρο όμως είναι ότι οποιαδήποτε βελτίωση θα πρέπει για να έχει διάρκεια να είναι και ουσιαστική και να μεταφράζεται σε νίκες και βαθμούς. Όμως όλη αυτή η διαδικασία, που όπως όλα δείχνουν θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ και από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Για τον Λουτσέσκου τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν ερχόταν και η ποιοτική ενίσχυση που περίμενε στις μεταγραφές. Όσο όμως πλησιάζει ο Γενάρης το ενδεχόμενο να προκύψουν κινήσεις – έστω και αυτή η μία, του μεσοεπιθετικού που έχει ζητήσει εδώ και καιρό μοιάζει να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ