ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι σε κάθετη πτώση

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και την εσωστρέφεια που επιστρέφει δριμύτερη στην Τούμπα.

Η βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ βάζει ακόμη πιο δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για τους ασπρόμαυρους τα παιχνίδια των playoffs δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση αδιάφορα, πολύ περισσότερο από την στιγμή που παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της κατάκτησης της 3η θέσης.

Είναι προφανές πως μέσα σε ένα διάστημα λίγων εβδομάδων ο Δικέφαλος έχει χάσει όσα με πολύ κόπο είχε κερδίσει μέχρι την έναρξη των playoffs. Δεν είναι μόνο η ολική οπισθοχώρηση του στην βαθμολογία… Είναι ότι πλέον οι ήττες γίνονται ολοένα και περισσότερο οδυνηρές όπως αυτή στη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ και δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια που βαραίνει την ατμόσφαιρα γύρω από την Τούμπα.

Κομβική η αποβολή του Κάργα

Ο ΠΑΟΚ παρά τις σοβαρές απουσίες που είχε στην μεσαία και την επιθετική του γραμμή μπήκε σχετικά καλά στον αγώνα. Στο μικρό διάστημα του αγώνα που έπαιζε με 11 εναντίον 11, δεν φαινόταν ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αγωνιζόταν χωρίς τους δυο καλύτερους παίκτες της στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό: ο Αουγκούστο και ο Τάισον,.

Από την στιγμή όμως που ο Γιάννης Κάργας έκανε το άτσαλο μαρκάρισμα στον Γιόνσον και αποβλήθηκε, φάνηκαν όχι μόνο τα προβλήματα των απουσιών που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ αλλά και οι αδυναμίες του τελευταίου καιρού που τον έχουν κάνει να χάσει τόσο πολύ έδαφος στην βαθμολογία.

Με παίκτη λιγότερο ο ΠΑΟΚ δεν είχε την απαραίτητη ηρεμία να παίξει με build up και τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν από λάθη – από αυτά που συνηθίζουν οι παίκτες του τον τελευταίο καιρό- που προέκυψαν ακριβώς επειδή επέμειναν οι παίκτες του σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, προήλθαν τα δυο γκολ της ΑΕΚ που στην ουσία τελείωσαν το παιχνίδι από πολύ νωρίς.

Δεν… χωνεύονται οι ήττες

Το θέμα για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι πως θα ξεπεράσει και την ήττα αυτή καθαυτή αλλά και τα παρεπόμενα της. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που επηρεάζεται πολύ από τα αποτελέσματα της και η εσωστρέφεια που πολλές φορές αυτά δημιουργούν είναι δύσκολη στη διαχείριση.

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν πήγε καλά για τον προπονητή του ΠΑΟΚ και την ομάδα του. Όταν από την ανακοίνωση της αποστολής η συζήτηση στρέφεται γύρω από το γιατί δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτή ο Κουλιέρακης καταλαβαίνει εύκολα κανείς τι ακολουθεί όταν ο Κάργας αποβάλλεται στο 10' και έρχονται και οι ενοχλήσεις του Ίνγκασον που αναγκάζουν τον Λουτσέσκου να έχει κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ.

Πόσο μάλλον όταν ο Πολωνός προέρχεται από την εμφάνιση του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη στην πρεμιέρα των playoffs και ο Νορβηγός έχει να παίξει από τις αρχές Μαρτίου και το παιχνίδι με τον Ιωνικό στην Τούμπα.

Και το γεγονός ότι οι αλλαγές που έγιναν στο τέλος αντί να βελτιώσουν την κατάσταση μάλλον την έκαναν χειρότερη και ο δείκτης του σκορ ανέβηκε σίγουρα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα και για τον Λουτσέσκου και για τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν.

Απαιτείται ανασύνταξη δυνάμεων και νίκη επί του Άρη

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπο ανασυγκρότησης καθώς το παιχνίδι με τον Άρη την Κυριακή στην Τούμπα θα είναι κομβικό. Από την στιγμή που η απόσταση από τον Ολυμπιακό τον οποίο κυνηγά στην βαθμολογία ο Δικέφαλος παρέμεινε στην μια νίκη έχει πολύ μεγάλη σημασία η νίκη στην αναμέτρηση με τους κιτρινόμαυρους.

Για την ώρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να ηρεμήσει και ο ίδιος και η ομάδα του, περιμένοντας να μάθει και αν θα έχει στη διάθεση του Ίνγκασον.

Ο Ισλανδός όπως και να το δει κανείς είναι αυτή την περίοδο, ίσως και το μοναδικό σημείο αναφοράς στην άμυνα της ομάδας του και ενδεχόμενη απουσία του θα κάνει την κατάσταση στον ΠΑΟΚ όχι μόνο πιο δύσκολη, αλλά ακόμη περισσότερο περίπλοκη.

Δείτε τη Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ