ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός και έτοιμος για τα playoffs

Ο Μπράντον Τόμας πανηγυρίζει το 1-0 στο Βόλος - ΠΑΟΚ | 12 Μαρτίου 2023
Ο Μπράντον Τόμας πανηγυρίζει το 1-0 στο Βόλος - ΠΑΟΚ | 12 Μαρτίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που μπορεί να είναι ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος και να δείξει ότι κάνει λάθος όποιος δεν τον συμπεριλαμβάνει στους διεκδικητές ακόμη και του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ την δουλειά του στον Βόλο την έκανε. Έστω και με 1-0 πανηγύρισε ένα τρίποντο που τον βάζει στα playoffs σε κοντινή απόσταση από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Και μάλιστα η ομάδα του Λουτσέσκου θα ξεκινήσει αυτό το μίνι-πρωτάθλημα που θα κρίνει τα πάντα, με την αυτοπεποίθηση που της δίνει το αήττητο σερί της που έφτασε πλέον στα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος -21 συνολικά μαζί με αυτά του κυπέλλου- και το γεγονός ότι στα ντέρμπι είχε πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή που έβγαλε σε παιχνίδια με θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους.

Από την τελευταία του ήττα στο ντέρμπι του πρώτου γύρου από την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ είχε 11 νίκες και 5 ισοπαλίες και αυτές είναι που δεν του επέτρεψαν να σκαρφαλώσει ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Από αυτές μόνο μια ήταν σε ντέρμπι, αυτό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο οποίο ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και οι υπόλοιπες ήταν στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, τον Αστέρα στην Τρίπολη και με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα.

Από εκείνη την τελευταία του ήττα μέχρι και το τέλος της κανονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ κάλυψε τους 7 από τους 14 βαθμούς που τον χωρίζουν από την κορυφή. Και μπορεί να είναι και σημαδιακός ότι είναι άλλοι τόσοι αυτοί που θα πρέπει να καλύψει στις 10 αγωνιστικές των playoffs.

Πλέον μπροστά του θα έχει μόνο ντέρμπι τα οποία και έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα, αλλά το κυριότερο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχει αποκτήσει δυναμική, και όπως και είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για πρώτη φορά φέτος και… ωριμότητα.

Το… "καλομάθατε" του Λουτσέσκου και τα πρώτα δείγματα ωριμότητας

Αυτό ήταν που κράτησε ο προπονητής του Δικεφάλου από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Βόλο διάστημα στο οποίο η ομάδα του δεν ήταν τόσο ορμητική, όσο τουλάχιστον ήταν στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Οι παίκτες κατάφεραν να κρατήσουν καθαρό το μυαλό του και να διατηρήσουν το ισχνό προβάδισμα του ενός γκολ που απέκτησαν με το γκολ του Μπράντον Τόμας.

Στην πραγματικότητα ο Ισπανός είχε την πιο εύκολη δουλειά, απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Σβαμπ και την πάσα του στον Ζίβκοβιτς, αυτός πέρασε στην μπάλα στον Αουγκούστο που έβγαλε την κάθετη στην κίνηση του Νάρεϊ και ο Γερμανός τη γύρισε για τον Τόμας προσθέτοντας μια ακόμη ασίστ στην φετινή εντυπωσιακή συγκομιδή του.

Το γκολ του ΠΑΟΚ προέκυψε με τρεις μεταβιβάσεις στο σωστό χρόνο και με κινήσεις με και χωρίς την μπάλα που εξουδετέρωσαν την άμυνα του Βόλου σε ένα διάστημα που οι παίκτες του έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

Το "καλομάθατε" που είπε ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του μετά για το γεγονός ότι όλοι περίμεναν άλλη μια ευρεία νίκη του Δικεφάλου αντίστοιχη με τις δυο προηγούμενες ήταν μια αλήθεια.

Ωστόσο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε το παιχνίδι έχοντας επιτρέψει μόνο μια φάση στον αντίπαλο του με τον Οζέγκοβιτς στο 68' και δέχθηκε μόνο μια προσπάθεια στην εστία του και αυτή μάλιστα από δικό του παίκτη τον Αουγκούστο στο 31' είναι ένα "παράσημο". Διαφορετικό από την "εξάρα" στον Ιωνικό και την "πεντάρα" στη Λαμία αλλά εξίσου σημαντικό και ίσως και περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον παίκτη- σημείο αναφοράς στην άμυνα του.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου το πρόβλημα που προέκυψε με τον Ίνγκι Ίνγκασον ήταν εξ αρχής σημαντικό. Ο Ισλανδός, όχι μόνο, έχει δείξει ότι είναι ηγέτης αυτής της νέας ομάδας που δημιουργεί ο ΠΑΟΚ, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς στην άμυνα του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που είχε λείψει μέχρι τώρα ο Ίνγκασον ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δυο γκολ από τον Λεβαδειακό στην έδρα του.

Ο Γιάννης Κάργας κλήθηκε να καλύψει το κενό του στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να είναι αυτός που μπήκε στις περισσότερες μάχες με τον Οζέγκοβιτς και φάνηκε να αναλαμβάνει το ρόλο του Ισλανδού στα μετόπισθεν του Δικεφάλου.

Κανείς δεν μπορεί να τον έχει ξεγραμμένο

Όλα καλά λοιπόν για τον Δικέφαλο που μπαίνει μεν ως 4ος στα πλέι οφ αλλά σε κοντινή απόσταση από τις δυο πρώτες θέσεις που δίνουν εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και με αξιώσεις κυρίως λόγω της εικόνας που βγάζει στο γήπεδο.

Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς εύκολα ακριβώς γιατί υπήρξαν στην κανονική περίοδο κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοση του από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνει μεγάλο λάθος όποιος τον έχει… ξεγράψει.

Παρακολουθήστε τη μαραθώνια Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός κι όλη τη δράση της τελευταίας αγωνιστικής:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ