ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να αντιδράσει στη Λεωφόρο

2023-2024 /  - . (  / EUROKINISSI)
2023-2024 / - . ( / EUROKINISSI) ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου που -για πρώτη φορά στη σεζόν- δεν του βγήκαν και τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για να βρεθεί αυτός στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην έδρα του, γνώρισε μια ήττα, ωστόσο οδυνηρή στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson από τον Παναθηναϊκό που έχει κάνει δύσκολη – σε καμία ωστόσο περίπτωση απίθανη- την πρόκριση του στον τελικό της διοργάνωσης.

Για να τα καταφέρει θα πρέπει να βρει αντίδραση στον αγώνα της επόμενης εβδομάδας στη Λεωφόρο και να πληρώσει τους πράσινους με το ίδιο νόμισμα...

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πληγώθηκε από το γεγονός ότι οι περισσότερες κινήσεις που έκανε ο προπονητής της για να φρεσκάρει την ομάδα του δεν απέδωσαν τουλάχιστον όσο θα ήθελε.

Δεν του βγήκε το rotation

Το πρόβλημα με την ίωση του Κωνσταντέλια που έμεινε τελικά εκτός αποστολής ήταν εξ αρχής πολύ σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και αυτό διότι η απουσία του wonder kid του Δικεφάλου τον ανάγκασε να ψάξει λύσεις όχι μόνο σε μια αλλά σε δυο θέσεις στην τριάδα των μεσοεπιθετικών.

Η επιλογή του για εκτεταμένο rotation δεν άλλαξε παρά το ενδεχόμενο αναβολής της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Ο Λουτσέσκου επέμεινε σε ένα σχήμα με 8 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τον Ντομινίκ Κοτάρσκι τον Τόμας Κεντζιόρα και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στα αριστερά της επίθεσης του.

Ακόμη και σε σχέση με την πρόσφατη επικράτηση του ΠΑΟΚ έναντι των πράσινων στο πρωτάθλημα η ομάδα που παράταξε ο προπονητής του είχε 7 διαφορετικά πρόσωπα.

Ο Λουτσέσκου ανέλαβε την ευθύνη δείχνοντας εμπιστοσύνη στο σύνολο το ρόστερ του και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Παίκτες όπως ο Σβαμπ και ο Τσιγγάρας τον στήριξαν στα προκριματικά του καλοκαιριού, στην πορεία της ομάδας του στους ομίλους του Conference League.

Στο δικό του σκεπτικό δεν υπήρξε αμφιβολία ότι μπορεί να στηριχθεί και πάλι σε αυτούς σε έναν ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο 54χρονος τεχνικός τηρώντας την ισχύ όσων λέει έδειξε, έμπρακτα, στους ποδοσφαιριστές του ότι δεν τους διαχωρίζει σε βασικούς και αναπληρωματικούς. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην τον δικαίωσε, η ομάδα του να μην βρήκε ισορροπία παρά μόνο σε ελάχιστα κομμάτια του παιχνιδιού, ωστόσο η στρατηγική που ακολούθησε ήταν για αυτόν μονόδρομος.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για συγκεκριμένα ζητήματα που προέκυψαν. Για την άμυνα που -με νέο πρόσωπο τον Γιόνι Ότο, αλλά όχι μοναδικό υπεύθυνο τον Ισπανό- δεν είχε την συνοχή που απαιτούνταν για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Για το ευρωπαϊκό δίδυμο στα χαφ Σβαμπ- Τσιγγάρα που φάνηκε να υστερεί σε σχέση με αυτό των Μειτέ – Οζντόεφ όταν αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Για τη δυσκολία στη συνύπαρξη στο ίδιο αρχικό σχήμα Ντεσπόντοφ και Ζίβκοβιτς στην 3η μόλις προσπάθεια του Ραζβάν Λουτσέσκου να τους χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα από την αρχή της φετινής σεζόν.

Όλα αυτά όπως δεν μπορούν να αναιρέσουν το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι εμπνεύσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου, στην πλειοψηφία τους, έχουν αποδώσει τα μέγιστα…Κάποια στιγμή ήταν λογικό να ερχόταν και ένα παιχνίδι που οι επιλογές του δεν θα απέδιδαν. Το κακό είναι πως αυτό συνέβη σε έναν αγώνα στόχου όπως είναι ο ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδος.

Περιμένοντας τη Λίγκα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Εν μέσω του προγράμματος με τα back to back ντέρμπι προέκυψε το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή της κυριακάτικης αναμέτρησης της Τούμπας.

Ένα αίτημα που βρήκε καταρχήν τον ΠΑΟΚ θετικό για τους δικούς του λόγους. Πρώτα από όλα μια ενδεχόμενη αναβολή δίνει στον Λουτσέσκου την ευκαιρία να ξεκουράσει και να προετοιμάσει πολύ καλύτερα την ομάδα του για τον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Επίσης σε περίπτωση που τελικά πάει για αργότερα η τελευταία αγωνιστική για να γίνει στις 29 του Φλεβάρη το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξομαλύνεται το πρόγραμμα της ομάδας του και σε ότι αφορά τα δικά του ευρωπαϊκά παιχνίδια στις 7 και 14 του Μάρτη. Και αυτό διότι πλέον το ενδιάμεσο παιχνίδι σε αυτά θα είναι με αντίπαλο τη Λαμία και όχι αυτό που θα προκύψει για την 1η αγωνιστική των playoffs.

Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση που θα παρθεί από τη Λίγκα με απαιτούμενη πλειοψηφία τουλάχιστον 10 θετικών ομάδων που όπως όλα δείχνουν θα είναι οριακή αν τελικά επιτευχθεί.

Δείτε το LIVE του SPORT24 από την Τούμπα

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ