ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδειξε έτοιμος για δυο τελικούς

Ο Ντάντας πανηγυρίζει με τον Ζίβκοβιτς
Ο Ντάντας πανηγυρίζει με τον Ζίβκοβιτς INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Πανθεσσαλικό και τη μεγάλη σπουδαιότητα του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του, πήρε τη νίκη στο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και συνεχίζει να κυνηγάει την προσπέραση του Ολυμπιακού και την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία των playoffs της Stoiximan Super League.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δικέφαλος κατέκτησε ένα εύκολο τρίποντο στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα σε μια έδρα που παραδοσιακά παίρνει νίκες, γιατί πολύ απλά οι παίκτες του Λουτσέσκου τα έκαναν όλα, σχεδόν, σωστά. Εμφανίστηκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, έτρεξαν και πίεσαν τους αντιπάλους τους, κέρδισαν πολλές δεύτερες μπάλες και κατάφεραν, να καλύψουν τις πολλές απουσίες που είχαν και να πετύχουν τον στόχο τους.

Μετά από ένα μάλλον ξεκίνημα η ομάδα του Λουτσέσκου έβαλε κάτω την μπάλα και έγινε πολύ παραγωγική στην επίθεση της. Είναι γεγονός ότι το τελικό 2-0 που διαμορφώθηκε από τα γκολ των Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας φαντάζουν μικρό ως σκορ αν κρίνει κανείς τις πολλές τελικές που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Είναι όμως ενδεικτικό της καλής ανάπτυξης του παιχνιδιού και των όχι τόσο καλών τελειωμάτων των παικτών του.

Αυτό ήταν και το μοναδικό παράπονο του Ρουμάνου τεχνικού από τους ποδοσφαιριστές του, ότι δεν είχαν την ψυχραιμία να λειτουργήσουν καλύτερα όταν έφεραν την μπάλα στην περιοχή του Βόλου και να σκοράρουν περισσότερες φορές.

Με δυο γκολ, δυο δοκάρια και πολλές τελικές προσπάθειες -14 συνολικά- σίγουρα θα μπορούσαν να πετύχουν ένα μεγαλύτερο σκορ, που όπως και να έχει δεν θα άλλαζε τίποτα περισσότερο παρά τις εντυπώσεις.

Κράτησε ανέπαφη την εστία του για πρώτη φορά στα playoffs

Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο τέλος του ημιχρόνου που απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Λουτσέσκου. Η αποβολή του Φελίπε Πιρές λίγο πριν το ημίχρονο που έδωσε στον Δικεφάλο και αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν και αυτή καθοριστική.

Σε ένα παιχνίδι που ήδη ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απόλυτα το γεγονός ότι άλλαξαν υπέρ του και οι αριθμητικές ισορροπίες έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες του να επικρατήσουν απόλυτα και να κρατήσουν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του, τους παίκτες του Βόλου στο δικό τους μισό του γηπέδου. Έτσι ο Δικέφαλος κατάφερε για πρώτη φορά στα φετινά πλέι οφ να τελειώσει ένα παιχνίδι, χωρίς να δεχθεί γκολ και να πάρει μια εύκολη νίκη χωρίς να ξοδέψει και πολλές δυνάμεις.

Τελικός πριν από τον τελικό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Το ζητούμενο πλέον είναι η νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την 3η θέση. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κερδίσει του ερυθρόλευκους θα πάει στον τελικό του κυπέλλου να παίξει μόνο για το τρόπαιο, έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League και όλα όσα αυτό προσφέρει στην ομάδα που θα το κατακτήσει τα οποία μόνο λίγα δεν είναι.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένας… τελικός, πριν τον τελικό του κυπέλλου που μπορεί να μην δίνει κάποιο τρόπαιο, αλλά προσφέρει πολύ καλύτερες συνθήκες για το ξεκίνημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και για αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Περιμένει επιστροφές ο Λουτσέσκου

Από αύριο κιόλας το ενδιαφέρον του Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει να κάνει με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεση του αρχικά για το ντέρμπι της Κυριακής και στη συνέχεια για τον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Όλα δείχνουν ότι Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σάστρε, ίσως και ο, Τάισον θα είναι διαθέσιμοι.

Λογικά και ο Ίνγκασον θα μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής. Γιατί μπορεί στον Βόλο οι πολλές απουσίες να μην φάνηκαν, άλλα την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε όλες του τις γραμμές.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ