ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ματς μετά από καιρό, όχι το πρωτάθλημα

Ο Κουλιεράκης στη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ
Ο Κουλιεράκης στη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Η ήττα από τον Άρη είναι οδυνηρή ωστόσο δεν ακυρώνει όσα ο ΠΑΟΚ έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα στη σεζόν. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ομάδα του Λουτσέσκου που έχει ήδη αποδείξει ότι ξέρει να αντιδρά μετά από τις κακές της εμφανίσεις

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης και να φτάσει στις 10 συνεχόμενες νίκες. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι μόνο απώλεσε το νικηφόρο της σερί αλλά ούτε το βαθμό της ισοπαλίας δεν κατάφερε να πάρει και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο προπονητής του απέδωσε την ήττα της ομάδας του στην ένταση που δεν έβγαλε η ομάδα του και που της κόστισε πολύ ακριβά και δεν έχει άδικο. Ακόμη και στο διάστημα του αγώνα που ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Άρη να θωρακίζει την άμυνα του, από τους ποδοσφαιριστές του έλειψε ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων, οι γρήγορες αντιδράσεις, γεγονός που ήταν καθοριστικό στο να μην καταφέρει να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Κουέστα.

Μια ήττα στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αναμφίβολα είναι οδυνηρή και αυτό ισχύει και με τη σημερινή. Όσο και αν θεωρήσει κανείς λογικό ότι κάποια στιγμή η ξέφρενη πορεία του τελευταίου διμήνου θα έφτανε στο τέρμα της, ο ΠΑΟΚ έχασε το παιχνίδι που έπρεπε να πάρει για να εδραιωθεί στην κορυφή. Και αυτό είναι ζήτημα…

Ναι, η έλλειψη ενέργειας, έντασης την οποία επικαλέστηκε και ο προπονητής του ήταν καθοριστική. Παιχνίδια σαν και αυτό δεν τα κερδίζεις αν δεν είσαι έτοιμος να βάλεις περισσότερη δύναμη, να δείξεις ότι τα θέλεις περισσότερο από τον αντίπαλο σου. Και ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι για να νικήσει ο Δικέφαλος στο Κλ. Βικελίδης θα έπρεπε, εκτός από την αγωνιστική του ανωτερότητα, να πιστοποιήσει και τη μεγαλύτερη δίψα του για επικράτηση. Και αυτό δεν φάνηκε στο μεγαλύτερο τουλάχιστον κομμάτι του αγώνα.

Μέχρι να μπει ο Κωνσταντέλιας στο παιχνίδι, έλειψαν πολλά σε επίπεδο δημιουργίας στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ στοιχεία που έφερε ο νεαρός μεσοεπιθετικός. Ωστόσο μέχρι τότε η ομάδα του είχε ήδη βρεθεί πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ πληρώνοντας τη νωθρότητα με την οποία μπήκε στο γήπεδο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και όσο και αν προσπάθησε στο τέλος να το γυρίσει τελικά το παιχνίδι δεν γύριζε.

Μια πιο βαθιά ανάλυση μπορεί να βρει και άλλα αίτια για τη σημερινή ήττα. Όπως για παράδειγμα ότι όταν σε κάποια παιχνίδια στα οποία οι μεσοεπιθετικοί δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους τότε φαίνεται η ανάγκη για έναν φορ, που θα την ξελασπώσει και η αλήθεια είναι έναν τέτοιου είδους επιθετικό ο ΠΑΟΚ δεν τον έχει, όσο φιλότιμος και αν είναι ο Μπράντον Τόμας.

Βέβαια μια ήττα όμως αυτή που γνώρισε ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να ακυρώσει όσα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει στο γήπεδο όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα και όσα μπορεί να πετύχει στη φετινή σεζόν. Το κρίσιμο μετά το σημερινό αποτέλεσμα θα είναι η αντίδραση που θα βγάλει στη συνέχεια.. Ακόμη και αν κέρδιζε σήμερα στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη τίποτα δεν θα είχε τελειώσει, όπως τίποτα δεν έχει τελειώσει τώρα που έχασε.

Έδειξαν μια φορά αντίδραση, καλούνται να το ξανακάνουν

Οι παίκτες του έφυγαν μετά από πολύ καιρό με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Για πρώτη φορά μετά από το προηγούμενο κακό παιχνίδι τους που ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP ARENA. Τότε έδειξαν και μάλιστα άμεσα αντίδραση και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τώρα.

Με μόνη διαφορά ότι πλέον καλούνται να αποδείξουν ότι η ήττα τους δεν προήλθε από την πίεση της κορυφής και ότι το γεγονός ότι έχασαν την πρωτοπορία στον βαθμολογικό πίνακα δεν θα τους επηρεάσει.

Όπως σωστά επισήμανε ο Ρουμάνος τεχνικός το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και οι ομάδες που το διεκδικούν θα έχουν και καλά αλλά και άσχημα αποτελέσματα στη συνέχεια.

Έτσι και η δική του θα πρέπει να παλέψει για να επιστρέψει όσο γίνεται πιο σύντομα ξανά στην κορυφή. Ευκαιρίες θα έχει και μάλιστα πολλές…

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ