ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν "τελειώνει" τα παιχνίδια του και το πληρώνει

Ο Καλέντ Νάρεϊ ήταν ξανά ο σκόρερ του ΠΑΟΚ
Ο Καλέντ Νάρεϊ ήταν ξανά ο σκόρερ του ΠΑΟΚ INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που πλήρωσε στην Κρήτη την αναποτελεσματικότητα του στην επίθεση και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που θα πρέπει να βρει εκ των έσω λύσεις για να διευθετήσει το πρόβλημα στο γκολ

Ο ΠΑΟΚ είχε στα χέρια του την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του, όμως την έχασε με το γκολ που δέχθηκε από τον Διαμαντή, ένα δικό του παιδί, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το γεγονός ότι χάθηκαν δυο βαθμοί που θα μπορούσαν να κρατήσουν την ομάδα του Λουτσέσκου σε απόστασης βολής από τον Παναθηναϊκό και να δώσουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον στο ντέρμπι των δυο ομάδων στην Τούμπα αμέσως μετά την διακοπή είναι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί.

Άλλωστε το ισοζύγιο είναι μάλλον ισορροπημένο αν θυμηθεί κανείς ότι αυτό που έπαθε ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη κόντεψε να το πάθει και πριν από μερικές εβδομάδες στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Και τότε ισοφαρίστηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, απλώς πρόλαβε να πάρει την νίκη με το buzzer beater του Κάλεντ Νάρεϊ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στο γκολ που δεν του επιτρέπει να καθαρίζει τα παιχνίδια και τ' αφήνει να ακροβατούν μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Από τη στιγμή που η ομάδα του Λουτσέσκου δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν τις εκμεταλλεύεται, το πρόβλημα αφορά κατά κύριο λόγο την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και κατά δεύτερο την ποιότητα στην τελική προσπάθεια που λείπει από μπροστά. Αυτή δηλαδή που δεν καλύφθηκε στις μεταγραφές.

Ο Δικέφαλος, αφού έδωσε με λάθη των παικτών του τη δυνατότητα στον ΟΦΗ να απειλήσει δυο φορές την εστία του, μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό βρίσκοντας με τον Νάρεϊ το πρώτο εφετινό γκολ του μακριά από την έδρα του. Από το 8' μέχρι και το 113', έως ότου να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης έχασε και πάλι πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και να κλειδώσει τη νίκη.

Ειδική η διαχείριση του Ολιβέιρα

Από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν η άστοχη κεφαλιά του Νέλσον Ολιβέιρα στο 37', αν μη τι άλλο ενδεικτική των δεδομένων που ισχύουν στους φορ του Δικεφάλου. Ο Λουτσέσκου επιμένει στον Πορτογάλο γνωρίζοντας και αυτός -όπως και ο παίκτης του- ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επανέλθει στο 100% από το να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Ολιβέιρα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο, όμως δεν πρόκειται να φτάσει στα επίπεδα που ήταν δουλεύοντας μόνο στις προπονήσεις. Αυτή η διαδικασία είναι επίπονη, ίσως και άδικη για τον Μπράντον Τόμας, αλλά είναι αναγκαστική.

Βέβαια και ο Ισπανός, παρά το γεγονός ότι όσο αγωνίστηκε ήταν μαχητικός και έτρεξε πολύ, δεν φαίνεται να έχει το εύκολο γκολ όταν είναι μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Δυο - τρεις φορές που βρέθηκε σε θέση βολής δεν είχε και τις απαιτούμενες αντιδράσεις.

Ήθελε παίκτες στην επίθεση

Το ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν επιπλέον ενίσχυση στη γραμμή κρούσης του είναι δεδομένο όσο και αν ο προπονητής του επικεντρωνόταν στην ανάγκη για την απόκτηση ακόμη ενός μεσοεπιθετικού. Όχι ότι είχε άδικο, καθώς και εκεί ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δεν έχει να περιμένει πολλά. Και αυτό διότι έχει σε καλή κατάσταση μόνο τον Νάρεϊ, που ήταν μακράν ο πλέον παραγωγικός του ποδοσφαιριστής στο γήπεδο.

Υπό αυτές τις συνθήκες η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πηγαίνει στην διακοπή αήττητη και με το απόλυτο των νικών στην έδρα της, αλλά χωρίς νίκη μακριά από αυτή. Και βαθμολογική συγκομιδή που δεν μοιάζει άσχημη, αλλά θα μπορούσε εύκολα να ήταν καλύτερη, αν η ομάδα παρουσιαζόταν περισσότερο αποτελεσματική στην επίθεση.

Τώρα ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δυο εβδομάδες για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να δουλέψει με τους παίκτες του και να προσπαθήσει, εκ των έσω, να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ