ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει υψηλό ταβάνι και μπορεί να κρατήσει τον κόσμο του ζεστό

Ο Ίνγκασον πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης
Ο Ίνγκασον πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος -και χωρίς μεταγραφές- δείχνει να είναι, για τα καλά, διεκδικητής στόχων.

Ο ΠΑΟΚ είχε καιρό να κερδίσει τον Άρη και το έκανε ίσως την πιο κατάλληλη στιγμή. Με σκόρερ τον Ίνγκι Ίνγκασον, έβαλε τέλος στην αρνητική παράδοση που πήγαινε να δημιουργηθεί σε βάρος του, πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την δεύτερη θέση.

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αποφεύγει να αναφέρεται καν στη θέση της ομάδας του στην βαθμολογία αλλά θέλοντας και μη, θα πρέπει όλοι να αποδεχθούν το προφανές: ότι αυτή η ομάδα που -ναι- τώρα δημιουργείται, που -ναι- στηρίζεται σε νεαρά παιδιά, που -ναι- έχει ελλείψεις κυρίως ποιοτικές στο ρόστερ της, είναι μια ομάδα που διεκδικεί στόχους. Και το δείχνει με την γενικότερη πορεία της και όχι απλά και μόνο πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης..

Τώρα το πόσο υψηλοί μπορεί να είναι οι στόχοι, θα φανεί με την πάροδο του χρόνου. Η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού όμως δείχνει, με τις ατέλειες της, ότι μπορεί να έχει υψηλό ταβάνι. Φέτος; Του χρόνου; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Ούτε καν και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης από τον οποίο οι φίλοι του ΠΑΟΚ περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως, έστω για μια μεταγραφή…

Η ομάδα από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί για να τον κρατήσει "ζεστό". Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν όπως θα τον ήθελε ο προπονητής του. Κυριαρχικός, παθιασμένος αλλά με τόσο - όσο καθαρό μυαλό χρειαζόταν και με μεγάλη θέληση για να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Με δυο δοκάρια, το ένα στο χαμένο πέναλτι του Σβαμπ, δυο τουλάχιστον καθαρές φάσεις για γκολ τελικά χρειάστηκε το ανάποδο ψαλιδάκι του Ίνγκασον για να πετύχει το πρώτο γκολ σε βάρος του Άρη μετά από πέντε ολόκληρα παιχνίδια.

Ένα ψαλιδάκι, αναμενόμενα… άτεχνο για κεντρικό αμυντικό, αλλά πολύ σημαντικό για τον Δικέφαλο που πήγε στα αποδυτήρια δίκαια προηγούμενος στο σκορ. Και όχι μόνο γιατί είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για γκολ αλλά κυρίως γιατί δεν κινδύνευσε παρά μόνο σε δυο σουτ, ένα του Μαντσίνι και ένα του Ιτούρμπε και τα δυο από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Κοτάρσκι.

Μπορεί η διαχείριση του δευτέρου ημιχρόνου από την πλευρά του Δικεφάλου να μην ήταν και η καλύτερη δυνατή αλλά τελικά η ομάδα του Λουτσέσκου, αυτή την φορά δεν το πλήρωσε. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν "έσβησαν" το παιχνίδι δίνοντας τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να τρέξουν στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ισλανδό.

Ο "ήρωας" του αγώνα και τα ρωσικά σενάρια

Και τι ειρωνεία; Ο Ίνγκασον έκανε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις στην Τούμπα την ημέρα που προέκυψαν σενάρια από τη Ρωσία για ενδιαφέρον ομάδων όπως η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για αυτόν. Λογικά θα προκύψουν και άλλα. Άλλωστε το πρώτο όνομα στόπερ του ΠΑΟΚ που ακούστηκε για τη Λοκομοτίβ δεν ήταν του Ισλανδού αλλά του Γιάννη Κάργα.

Ο Ίνγκασον από την Ρωσία ήρθε στον ΠΑΟΚ και είναι λογικό να έχει... θαυμαστές εκεί, αλλά οι συνθήκες στο ρωσικό πρωτάθλημα έχουν αλλάξει πολύ από τον καιρό που αγωνίζονταν στην Ροστόφ.

Τα ποσά που ακούγονται (300 χιλιάδες ενοίκιο και ρήτρα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ δίνει η Λοκομοτίβ για δανεισμό, 4,5 εκατομμύρια η Ζενίθ για αγορά, λένε οι Ρώσοι) δίνουν μια άλλη διάσταση στη συγκεκριμένη φημολογία.

Η πάγια θέση του ΠΑΟΚ είναι ότι αξιολογεί όλες τις προτάσεις που έχει για τους παίκτες του. Το θέμα είναι ποια στάση θα κρατήσει -αν αληθεύουν όσα αναφέρονται στη Ρωσία- για τον ποδοσφαιριστή που είναι σημείο αναφοράς στην άμυνα του και τον παίκτη που ήταν καθοριστικός για τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Οι μεταγραφές θα συνεχίσουν να απασχολούν τους φίλους του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος Γενάρη. Το θέμα είναι πόσο ζεστά θα ασχοληθεί με αυτές η διοίκηση. Με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ δύσκολο να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ σε κάποια κίνηση ενίσχυσης, χωρίς να προκύψουν νωρίτερα αποχωρήσεις.

Μπορεί όμως να γίνουν και ποιους θα αφορούν; Άγνωστο… Την ώρα όμως που ο Δικέφαλος δεν έχει καταφέρει να απεγκλωβιστεί από συμβόλαια τύπου Τόμας Μουργκ λογικά θα πρέπει όλοι να κρατούν… μικρό καλάθι στις μεταγραφές.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ