ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να αντέχει στα δύσκολα

Ο Σβαμπ πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης
Ο Σβαμπ πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Άρης INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ορμητικό ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου στο ντέρμπι με τον Άρη που κατηφόρισε το γήπεδο και έφτασε σε μια πολύ σημαντική ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε για μια ακόμη φορά ότι όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο βρίσκει τις περισσότερες φορές τρόπο για να επιστρέψει. Έτσι και στο παιχνίδι με τον Άρη, ο Δικέφαλος που κουβαλούσε πολλά προβλήματα, σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο από τις προηγούμενες ήττες του από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και είχε μπει σε περίοδο έντονης εσωστρέφειες βρήκε τον τρόπο να πάρει μια νίκη που την χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο.

Και μάλιστα τα κατάφερε αφού έπαιξε με την φωτιά δεχόμενος γκολ στο 45'. Και όμως έδειξε αντίδραση και στο δεύτερο ημίχρονο κατηφόρισε το γήπεδο μέχρι να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Όταν μάλιστα ένα ακόμη εξαιρετικό τελείωμα αντιπάλου του, του Νταρίντα αυτή την φορά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα έδειξε και πάλι ψυχικά αποθέματα ικανά να του δώσουν το τρίποντο.

Με τη νίκη αυτή ο Δικέφαλος παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την 3η θέση αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αγοράζει… ηρεμία για το επόμενο παιχνίδι. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης στην προηγούμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ είχε δημιουργήσει κλίμα έντονης αμφισβήτησης προς την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με Κεντζιόρα αντί Ίνγκασον

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ προτίμησε να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα με τον Τόμας Κεντζιόρα στόπερ, δίδυμο με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Ο Πολωνός δοκιμάστηκε ως κεντρικός αμυντικός για ένα δεκάλεπτο περίπου στο παιχνίδι με την ΑΕΚ όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κάργα.

Η δοκιμή του ωστόσο δεν κράτησε πολύ καθώς ο προπονητής του Δικεφάλου προτίμησε να θυσιάσει τον Μπράντον Τόμας και να βάλει τον Νάσμπεργκ στο παιχνίδι.

Η ικανότητα του Κεντζιόρα να παίξει στο κέντρο της άμυνας ήταν εξ αρχής ένα σημαντικό στοιχείο στο βιογραφικό του Πολωνού που έπεισε τον Λουτσέσκου να εισηγηθεί θετικά για την απόκτηση του.

Προφανώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ δούλεψε πολύ στο μυαλό του την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τον τραυματισμό του Ίνγκασον και προτίμησε από το να ξεκινήσει με δυο αριστεροπόδαρους στόπερ να χρησιμοποιήσει ένα δεξιοπόδαρο, αλλά κατά συνθήκη κεντρικό, αμυντικό.

Του έλειψε η αποφασιστικότητα σε άμυνα και επίθεση

Για την άμυνα του ΠΑΟΚ όλα πήγαιναν καλά μέχρι και το 17' όταν ο Άρης έφτασε για πρώτη φορά στο τελευταίο τρίτο του Δικεφάλου και κατάφερε να κάνει την πρώτη του τελική στο παιχνίδι. Σε μια αντεπίθεση από τα δεξιά έγινε μια σέντρα και ο Γκαρσία απείλησε με κεφαλιά την ώρα που 7 παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν στην περιοχή του Κοτάρσκι.

Από εκείνη την στιγμή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Δικέφαλος δέχθηκε άλλες δυο τρεις απειλές σε δύο στατικές φάσεις με τον Πάλμα, ένα σουτ του Πίρσμαν στις οποίες αντέδρασε ο Κοτάρσκι. Μέχρι το γκολ του Καμάρα που προήλθε από ένα ατομικό λάθος του Κουλιεράκη, από αυτά που συνηθίζουν να κάνουν οι αμυντικοί του όταν δέχονται πίεση.

Αυτή η έλλειψη αποφασιστικότητας στην άμυνα αλλά και στην επίθεση στοίχισε στον ΠΑΟΚ που πέταξε στα σκουπίδια το ορμητικό του ξεκίνημα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Κινητήριος μοχλός σε αυτό το διάστημα ήταν για τους γηπεδούχος ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που κινήθηκε περισσότερο στον άξονα και ήταν πολύ περισσότερο δημιουργικός.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός μέχρι να φτάσει σε μια νίκη που δεν θεραπεύει τις πληγές της προηγούμενης περιόδου αλλά τουλάχιστον τις απαλύνει.

Απαίτηση η κατάκτηση του Κυπέλλου

Η Τούμπα δεν ήταν γεμάτη, ήταν όμως θερμή και παρά το κλίμα εσωστρέφειας που ήταν έντονο τις προηγούμενες ημέρες το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο, παρακινούμενο και από την επιθετικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ τους συμπαραστάθηκε ακόμη και στο διάστημα που ήταν πίσω στο σκορ.

Αυτό που βγήκε στο γήπεδο, ήταν εντελώς διαφορετικό από όσα ακούστηκαν, γράφτηκαν ή και σχολιάστηκαν μετά την ήττα από την ΑΕΚ και μάλλον είναι περισσότερο ενδεικτικό.

Στο τέλος οι φίλοι του ΠΑΟΚ ζήτησαν από την ομάδα τους το Κύπελλο Ελλάδας Novibet που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο για να κλείσει μια χρονιά με μεταπτώσεις, σκωτσέζικα ντους αλλά και πολλά συμπεράσματα.

Μην χάσετε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ