ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει, το πού θα φτάσει θα φανεί τον Γενάρη

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Βόλο
Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Βόλο INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Βόλο που τον έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας και δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια.

Και να που ο ΠΑΟΚ έκλεισε με θετικό τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν τρεις συνεχόμενες νίκες, ξεπέρασε τον Βόλο και έπιασε τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχει κερδίσει στο "Καραϊσκάκης" στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο Δικέφαλος παραμένει πολύ μακριά στο -12 από την πρώτη θέση και τον Παναθηναϊκό αλλά όχι και τόσο μακριά από τη 2η ΑΕΚ στο -4. Ένα μικρό σερί που στην πράξη αποδεικνύει ότι τελικά ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο κάποιοι την θεωρούσαν όταν βρισκόταν στα… κάτω της.

Μπορεί η άνοδος του αυτή που συνοδεύεται όχι μόνο από βαθμούς αλλά και από καλές εμφανίσεις να ανατρέψει τα δεδομένα στην φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ; Θα φανεί από τις αποφάσεις που αναμένεται να παρθούν τις επόμενες ημέρες στην σύσκεψη που θα γίνει με βασικό θέμα τις μεταγραφές του Γενάρη.

Είναι πλέον προφανές ότι ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται, ότι αλλάζει προς το καλύτερο αλλά είναι επίσης δεδομένο ότι το ρόστερ του που συνεχίζει να βασίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές χρειάζεται ενίσχυση. Αν γίνουν οι κινήσεις που πρέπει και να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία κυρίως μεσοεπιθετικά τότε ο Δικέφαλος θα είναι διεκδικητικός στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν.

Έλυσε το πρόβλημα στο γκολ και παίρνει καθαρές νίκες

Και στην πράξη φαίνεται ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ μέχρι και πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ δεν ήταν άλλο από το εύκολο γκολ. Η ομάδα του Λουτσέσκου στα τελευταία τρία παιχνίδια κατάφερε να προηγηθεί και στη συνέχεια να διευρύνει το προβάδισμα της, φτάνοντας σε μια ισάριθμη εύκολη νίκη.

Κάτι που δεν έκανε στο ξεκίνημα της σεζόν με αποτέλεσμα να χάνει βαθμούς. Φαίνεται ότι το πρόβλημα αυτό διορθώνεται πλέον, ωστόσο εκεί στο γκολ είναι που ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση αν είναι να κοιτάξει ψηλότερα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πριν μια εβδομάδα πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ στη λίστα των σκόρερ του ΠΑΟΚ υπήρχαν μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές και σήμερα 3 παιχνίδια μετά έχουν μπει σε αυτήν οκτώ παίκτες.

Με πρώτο βιολί τον Ζίβκοβιτς

Τελευταία είσοδος στη λίστα αυτή ήταν ο Άντριγια Ζίβκοβιτς που απέναντι στον Βόλο έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι λίγες ημέρες πριν μπει στο αεροπλάνο για το Κατάρ και τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με δυο αλλαγές. Η μια αναμενόμενη με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη που επέστρεψε μετά από απουσία ενός αγώνα να παίρνει τη θέση του στο πλευρό του Ίνγκασον.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο Νέσμπεργκ να αποκτήθηκε για να έχει ρόλο στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου, ωστόσο φανέλα βασικού από τον νεαρό στόπερ μόνο ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που ήδη παίρνει χρόνο συμμετοχής στους αγώνες του ΠΑΟΚ Β΄ μπορεί να διεκδικήσει.

Η δεύτερη αλλαγή ήταν στα χαφ. Τελικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ άφησε στον πάγκο τον Στέφαν Σβαμπ για να ξεκινήσει ο Ομάρ Ελ Καντουρί στο "δέκα". Μάλλον γιατί θεώρησε ότι ο Αυστριακός που ήταν πολύ καλός στα παιχνίδια που ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ιωνικό δεν θα μπορούσε να αντέξει και 3ο συνεχόμενο 90λεπτο.

Οι υπόλοιποι εννιά από τους έντεκα ήταν αυτοί που ξεκίνησαν στη Νεάπολη με τους Κούρτιτς και Βιεϊρίνια που μπήκαν στην αποστολή να μένουν στον πάγκο.

Με τον Σέρβο πρώτο βιολί ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια 3η συνεχόμενη καθαρή νίκη, έχοντας σε ισάριθμα παιχνίδι σκοράρει 8 γκολ και χωρίς να δεχθεί κανένα

Δουλειά και αναμονή για ενίσχυση

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής για αν επιστρέψει δριμύτερος στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Λουτσέσκου το δηλώνει και το πιστεύει ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος της ομάδας του και τώρα τον έχει άπλετο για να δουλέψει μαζί της. Άλλωστε αν κάτι τον χαρακτηρίζει ως τεχνικό είναι η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις με την οποία βελτιώνει τις ομάδες του.

Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση μοιάζει να είναι η μεταγραφική ενίσχυση. Ένας ακόμη σέντερ φορ και ένας επιτελικός μέσος, αν θεωρήσει κανείς ότι η ενεργοποίηση του Κωνσταντέλια δίνει μια επιπλέον λύση στα άκρα, θεωρούνται απαραίτητοι, αν ο ΠΑΟΚ θέλει να διεκδικήσει πράγματα στην φετινή σεζόν.

Μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ όσο και αν βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, όσο και να βρίσκεται σε διαδικασία χτισίματος δεν επιτρέπεται να θεωρεί μια σεζόν "καμένη" από τον πρώτο γύρο.

Μια τέτοια οπτική όσο και αν ο Λουτσέσκου την χρησιμοποιεί για να αποτινάξει κάθε πίεση από τους νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές, στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ. Και αυτό διότι καμία εξέλιξη δεν μπορεί να επιτευχθεί αν η ίδια η ομάδα του δεν κρατήσει μακριά από την Τούμπα την εσωστρέφεια που επανέρχεται έντονη μετά από κάθε άσχημο αποτέλεσμα.

Δείτε την Game Night για το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ