ΠΑΟΚ

Ο πάντα ανικανοποίητος Λουτσέσκου και οι παλιοί που ξεχώρισαν

Ο Νέλσον Ολιβέιρα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Δικεφάλου, τους παλιούς, τους νέους αλλά και τον προπονητή του που ήθελε και άλλες κλεισμένες μεταγραφές.

Το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς δεν προσφέρεται και για πολλά ασφαλή συμπεράσματα για το που βρίσκεται ο Δικέφαλος σε αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας του. Ωστόσο έδειξε μια εικόνα, την πρώτη καλοκαιρινή για τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, για τους παλιούς και τους νέους.

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε στο πρώτο φιλικό του προετοιμασίας τα πέντε από τα έξι μεταγραφικά του αποκτήματα με το Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί για ένα ημίχρονο Κάργα, Ράφα Σοάρες, Ντάντας και Κουαλιάτα και για ένα ημίωρο τον Αντρέ Ρικάρντο. Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι θα κάνει το ντεμπούτο του στο επόμενο φιλικό του Σαββάτου (02/07) με την Χρόνιγκεν για να προλάβει να "γράψει" μερικές ακόμη προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες.

Από τα νέα πρόσωπα είναι λογικό αυτός που φαίνεται να είναι πιο κοντά στην προσαρμογή του είναι σαφώς ο Γιάννης Κάργας και λόγω… εντοπιότητας αλλά και εμπειρίας.

Ράφα Σοάρες, Ντάντας και Κουαλιάτα χρειάζονται και άλλο χρόνο - το παράδοξο θα ήταν να μην χρειάζονταν- ενώ ο Αντρέ Ρικάρντο που σκόραρε με το κεφάλι στο ανεπίσημο ντεμπούτο του φάνηκε πιο…αποφασισμένος από τους υπόλοιπους να δείξει πράγματα από το πρώτο του παιχνίδι.

Δίνουν τη μαχή τους και τα δικά του παιδιά

Βέβαια δεν είναι μόνο το νέο αίμα που ήρθε στον ΠΑΟΚ με τις ευλογίες του Ζοζέ Μπότο αλλά και τα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα που ανέβηκαν για την προετοιμασία στην Ολλανδία και παλεύουν και αυτά να κερδίσουν την εκτίμηση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ταλιχμανίδης, Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Τσαούσης, ο Τζίμας που μπήκε ως αλλαγή, ο Κωνσταντέλιας που επέστρεψε από το δανεισμό του στην Έουπεν, αλλά και ο Λάμπρου δίνουν το δικό τους αγώνας σε αυτή την προετοιμασία. Οι δυο τελευταίοι για μια θέση στο ρόστερ και οι υπόλοιποι να μπουν στους…υπολογισμούς του Ρουμάνου τεχνικού.

Οι παλιοί που ξεχώρισαν

Και ανάμεσα σε όλα αυτά τα νέα, στην πλειοψηφία τους, παιδιά είναι και οι παλιοί, οι έμπειροι, που συμμετέχουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα του Δικεφάλου. Αυτοί που θα πρέπει να τραβήξουν και τους καινούργιους ώστε όταν έρθει η ώρα των επίσημων παιχνιδιών ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί έτοιμος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από το πρώτο φιλικό -που επαναλαμβάνω δεν προσφέρεται και για πολλά συμπεράσματα- μπορεί κανείς να σταθεί στην ηγετική φυσιογνωμία του Ντόουγκλας Αούγκουστο, που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Ή στον άτυχο της περασμένης σεζόν Νέλσον Ολιβέιρα που πέτυχε το πρώτο γκολ της φετινής προετοιμασίας, στον Ίνγκασον που παραμένει σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν και στον Ομάρ Ελ Καντουρί που χρησιμοποιήθηκε ως "δεκάρι" από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ήθελε να έχει κλείσει και άλλες μεταγραφές ο Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από την αυταπάρνηση και την μαχητικότητα των παικτών του, απέναντι σε έναν μάλλον αδύναμο αντίπαλο. Ακόμη και η νίκη σε ένα φιλικό προετοιμασίας είναι σημαντική για τον Λουτσέσκου γιατί φτιάχνει τη διάθεση των παικτών του ενόψει των προπονήσεων που ακολουθούν.

Και επειδή ακριβώς είναι ο Λουτσέσκου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη ότι σε αυτό το χρονικό σημείο της προετοιμασίας θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι έχουν γίνει τόσες μεταγραφές. "Σε αυτές τις 4 εβδομάδες προετοιμασίας κάθε ημέρα, κάθε προπόνηση είναι σημαντική. Το ρόστερ μας ακόμη σχηματοποιείται. Θα ήθελα να έχω ήδη κατά 90% ολοκληρωμένο το ρόστερ και απλά να περιμένουμε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών για να δούμε αν χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό", είπε ο προπονητής του Δικεφάλου.

Με την ίδια φιλοσοφία αλλά και διαφορές ο νέος ΠΑΟΚ

Το σίγουρο είναι ότι από το σημερινό ξεμούδιασμα φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ που δημιουργείται στην Ολλανδία θα είναι μια νέα, διαφορετική σε σχέση με πέρυσι ομάδα ακόμη και όταν μπουν στο 100% στην προετοιμασία παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο Κούρτιτς και ο Μπίσεσβαρ.

Νομοτελειακά θα είναι μια ομάδα βασισμένη στη φιλοσοφία και τα θέλω του προπονητή της. Λογικά όμως θα πρέπει να βγάζει περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο. Και κυρίως αντοχές ενόψει μιας σεζόν που αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και για τον ΠΑΟΚ αλλά και τους ανταγωνιστές του.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ