ΠΑΟΚ

Ο "Ντέλιας" ήταν πάλι τρομερός πριν από τα must win που έρχονται για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει με χαμόγελο το γκολ του στο Βόλος - ΠΑΟΚ
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει με χαμόγελο το γκολ του στο Βόλος - ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έκανε το καθήκον του στον Βόλο, τον μικρό μάγο του Δικεφάλου που… δικαίωσε τους "αμφισβητίες", το νέο δεκάρι του Λουτσέσκου και τα must win που έρχονται.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα μαγικό του Κωνσταντέλια και μια συνεργασία Ζίβκοβιτς- Σάστρε από τα δεξιά που κατέληξε στο γκολ του Σβαμπ, για σφραγίσει πετυχαίνοντας δύο νίκες σε βάρος του Βόλου, το εισιτήριο του στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Μια "ακόμη μέρα στη δουλειά" για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που μόνο μια φορά έχει αποκλειστεί σε διπλά παιχνίδια του κυπέλλου Ελλάδας και αυτό από τον ΠΑΟΚ όταν ήταν ακόμη προπονητής της Ξάνθης. Και τώρα προκύπτει ξανά το αγαπημένο των… ιντριγκαδόρων συναπάντημα με τον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία, με τον οποίο ο Δικέφαλος σήκωσε για τελευταία φορά την κούπα.

Με τα μαγικά του ο Κωνσταντέλιας άνοιξε το δρόμο

Οι… ιντριγκαδόροι ένιωσαν σε μεγάλο βαθμό δικαιωμένοι και στο σημερινό παιχνίδι. Με τη συζήτηση για το αν ο Κωνσταντέλιας έπρεπε να ξεκινήσει ή όχι στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη να είναι στην πρώτη γραμμή, το γεγονός ότι ο "μικρός μάγος" του Δικεφάλου μπήκε κεφάτος στον αγώνα με το Βόλο αποτέλεσε για αυτούς μιας μορφής δικαίωση για όλους τους "αμφισβητίες".

Ο "Ντέλιας" έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Βόλου στην αρχή του παιχνιδιού. Ξεκίνησε μια κάθετη στον Μπράντον που σούταρε άστοχα άουτ στο 3', συνέχισε βγάζοντας τον ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση του στο 10' όταν το γύρισμα του από τα δεξιά στην περιοχή το χαράμισαν Μπράντον και Ράφα Σοάρες και ολοκλήρωσε με την φάση του 17'.

Πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή την οδήγησε με ταχύτητα μέχρι την αντίπαλη περιοχή και βλέποντας ότι η κίνηση του Ισπανού πήρε μαζί του αμυντικό εκμεταλλεύτηκε το χώρο για να στείλει την μπάλα εκεί όπου ο τερματοφύλακας του Βόλου δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα του.

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε και με το προβάδισμα που ήδη είχε από την Τούμπα δεν υπήρχαν πλέον αμφιβολίες για την πρόκριση και η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε πετύχει το σκοπό της.

Βρήκε νέο δεκάρι ο Λουτσέσκου

Το ζητούμενο της έτσι και αλλιώς, όπως σωστά επισήμανε μετά το τέλος του παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό, ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν η νίκη και η πρόκριση. Το πως θα έρθει αυτή και αν ο ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιούσε το παιχνίδι με τον Βόλο ως ευκαιρία αντίδρασης στην ήττα της Κυριακής στο Κλ. Βικελίδης του ήταν μάλλον αδιάφορο.

Το γεγονός ότι η ομάδα του προέρχονταν από την πρώτη, μετά από καιρό, ήττα δεν άλλαξε την τακτική του Λουτσέσκου που έκανε και πάλι πολλές αλλαγές, οκτώ συνολικά σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι και δεν δίστασε να δοκιμάσει πράγματα.

Δείχνοντας εμπιστοσύνη στο ρόστερ του και παρά το γεγονός ότι η πρόκριση δεν ήταν εξασφαλισμένη μετά το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ξανά τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, να κρατήσει εκτός ενδεκάδας τον Ράχμαν Μπάμπα και να δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Μάρκος Αντόνιο.

Μόνο που δεν τον έβαλε στα κεντρικά χαφ, όπου επέλεξε το δίδυμο Σβαμπ Τσιγγάρα, αλλά στο "δέκα" σε ρόλο επιτελικού. Μια δοκιμή που έκανε και στα λίγα λεπτά χρησιμοποίησης του Βραζιλιάνου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, εκεί που ο Μάρκος Αντόνιο πέτυχε και το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη πάντως δοκιμή τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο δεν του βγήκε. Ο Μάρκος Αντόνιο ήταν σε μεγάλο βαθμό "εξαφανισμένος" χωρίς συμμετοχή ούτε στη δημιουργία, ούτε και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Κάτι που άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν και ο βραχύσωμος μέσος, -έδειξε να προσαρμόζεται στο ρόλο που του ανέθεσε ο προπονητής του στο ντεμπούτο του ως βασικός- πήρε αρκετές πρωτοβουλίες βοηθώντας την ομάδα του να απειλήσει και από τον άξονα.

Και αυτό γιατί στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, με τη δεξιά πλευρά του Δικεφάλου με Ντεσπόντοφ και Σάστρε εντελώς απενεργοποιημένη, έπεφτε στα αριστερά και στον Γιάννη Κωνσταντέλια. Που κάποιες στιγμές ήταν απολαυστικός έστω και αν δεν είχε και πολλά στηρίγματα για να ακουμπήσει… Στην πραγματικότητα η πρώτη συνεργασία που βγήκε από δεξιά ήταν στο 73' στην πρώτη ουσιαστικά ενέργεια του Άντριγια Ζίβκοβιτς που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι.

Ο Σέρβος έβαλε τον Σάστρε στην περιοχή του Βόλου, ο Ισπανός γύρισε όπως έπρεπε προς το πέναλτι το σουτ του Κωνσταντέλια κόντραρε και ήρθε ο Σβαμπ για να βάλει και πρακτικά τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

Όλα τα παιχνίδια must win

Στο τέλος της ημέρας ο Δικέφαλος χωρίς να ξοδέψει και πολλές δυνάμεις επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί στο ζευγάρι με τον Βόλο και συνεχίζει. Στο Πανθεσσαλικό θα βρεθεί και την άλλη Κυριακή – αφού πρώτα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ στην Τούμπα- για να παίξει για το πρωτάθλημα στο τελευταίο του παιχνίδι πριν το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Και αυτά τα δύο παιχνίδια μέχρι την αναμέτρηση με τους πράσινους είναι "must win" πριν αρχίσει και για τον Δικέφαλο ο χορός των ντέρμπι…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ