ΠΑΟΚ

Ο μικρός μάγος, ο μεγάλος λυτρωτής και ο ΠΑΟΚ που δεν πέφτει από την κορυφή

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον χαρακτήρα νικητή που έδειξε στο Περιστέρι η ομάδα του Λουτσέσκου και το "μεγάλο" τρίποντο που την διατηρεί σε θέση ισχύος πριν τα συνεχόμενα ντέρμπι σε Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια τεράστια νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Μια νίκη που τον κράτησε μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας και που του δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια που τον περιμένει και τα συνεχόμενα ντέρμπι.

Μια νίκη διαφορετική από τις προηγούμενες που οι περισσότερες ήρθαν εύκολα, με "τεσσάρες" και "πεντάρες" και που μοιάζει να είναι λίγο πιο γλυκιά από τις προηγούμενες. Και αυτό διότι απέναντι στον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός όσο στα μέχρι τώρα παιχνίδια του. Λίγο τα δοκάρια, λίγο η αστοχία των παικτών του και -πολύ περισσότερο- το VAR που έβγαλε εκτεθειμένο τον Οζντόεφ, τον ανάγκασαν να πολιορκεί μέχρι, σχεδόν, το 90' την εστία του Ατρομήτου και να μην βρίσκει γκολ.

Μέχρι που ανέλαβαν δράση δυο από τις αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο «λυτρωτής» Στέφαν Σβαμπ και του έδωσαν ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο.

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Ρουμάνος θα παρατάξει την ομάδα του με βάση την ομάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και αυτό έκανε.

Από τους έντεκα που ξεκίνησαν το ντέρμπι με τους πράσινους στο Περιστέρι παρατάχθηκαν οι δέκα με μια και μοναδική αλλαγή, ωστόσο πολύ σημαντική με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς να ξεκινά αντί του μεγάλου πρωταγωνιστή εκείνου του αγώνα Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετικές συνθήκες με την ικανότητα των γηπεδούχων στη μετάβαση να είναι μάλλον και ο λόγος για την επιλογή του Σέρβου, όπως και της απόφασης να μείνει στον πάγκο μαζί με τον Βούλγαρο και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας .

Δραπέτευσε χάρη στην οξυδέρκεια του Ντέλια

Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός μάγος του ΠΑΟΚ ήταν κομβικός για την τελική εξέλιξη του αγώνα, που αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολος από ότι θα περίμενε κανείς. Η οξυδέρκεια του να εκτελέσει γρήγορα το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα και να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεση που έβγαλε στο 89΄ήταν αυτή που οδήγησε στο γκολ του Σβαμπ και λύτρωσε τον Δικέφαλο.

Το μαγικό γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ενδεικτικό της μεγάλης κλάσης του ήταν απλά το κερασάκι στην Τούμπα, που κλείδωσε μια πολύ μεγάλη νίκη. Ο τρόπος που επικράτησε τελικά ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι δείχνει ότι αυτή η ομάδα εκτός από ποιότητα, ομοιογένεια, σχέδιο, έχει και χαρακτήρα νικητή. Και αυτό είναι στοιχείο που πρέπει να "σφραγίζει" κάθε ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Και τώρα… ντέρμπι

Τώρα έρχεται ένα δεύτερο συνεχόμενο στην Τούμπα, μετά από εκείνο με τον Παναθηναϊκό , ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ που αναμένεται να είναι συναρπαστικό. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα το δώσει έχοντας το, τουλάχιστον ψυχολογικό, προβάδισμα, σαν μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Θα το δώσει έχοντας δείξει ότι μπορεί να κερδίσει και παιχνίδια, όπως αυτό με τον Ατρόμητο, στα οποία η μπάλα δεν της κάνει τα χατίρια, με πίστη στο ποδόσφαιρο που παίζει, με υπομονή και πάνω από όλα βγάζοντας χαρακτήρα νικητή.

Απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη η πίστη του ΠΑΟΚ στον Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ θα μπει στην σειρά των τεσσάρων συνεχόμενων ντέρμπι με τους άλλους τρεις του BIG-4 έχοντας ήδη κλείσει δυο από τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες που αφορούσαν τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι. Η επέκταση του συμβολαίου του Τάισον για έναν ακόμη χρόνο έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα από τον Δικεφάλου που έχει συμφωνήσει και με τον Τόμας Μουργκ σε συμβόλαιο δυο ακόμη χρόνων με δυνατότητα επέκτασης και για έναν ακόμη.

Και οι δυο συμφωνίες μπορούν να θεωρηθούν προάγγελος για την πιο σοβαρή ανανέωση που δεν είναι άλλη από αυτή του συμβολαίου του Ραζβάν Λουτσέσκου. Άλλωστε με δική του θετική εισήγηση και για τους δυο ποδοσφαιριστές ο ΠΑΟΚ προχώρησε τις συμφωνίες μαζί του. Και αν για τον Τάισον ο 54χρονος προπονητής ήταν πάντα ενθουσιώδης, άλλο τόσο θετικός ήταν για την παραμονή στην Τούμπα και του Τόμας Μουργκ, τον οποίο ο ίδιος αναγέννησε την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ήδη προφορικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει συμφωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη τα Χριστούγεννα να πορευτούν μαζί και μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει στην Τούμπα για τα επόμενα τρία χρόνια και ευελπιστεί ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα και πριν από τα παιχνίδια με ΑΕΚ, Παναθηναικό και Ολυμπιακό θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την ανανεώσει του συμβολαίου του πλέον επιτυχημένου προπονητή που έχει καθίσει στον πάγκο του.

Και με αυτόν τον τρόπο να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσους προσπαθούν να πλήξουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι η στήριξη όλου του οργανισμού του ΠΑΟΚ στον Ρουμάνο τεχνικό είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ