ΠΑΟΚ

Ο Κωνσταντέλιας τρέλανε ξανά τους πάντες και ο ΠΑΟΚ δεν παρατάει εύκολα το πρωτάθλημα

Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, την έμπνευση του νεαρού που δείχνει ότι δεν έχει…ταβάνι και τη νίκη-δήλωσή του της ομάδας του Λουτσέσκου ότι θα είναι διεκδικήτρια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στην Τούμπα και έδειξε ότι, παρά τα εμπόδια που συναντά και μερικές φορές βάζει στον εαυτό του, παραμένει μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει υψηλούς στόχους την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ, που συμπλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος συν ένα παιχνίδι αήττητος, νίκησε χάρη στο… άστρο ενός παιδιού που σε ένα ντέρμπι-τελικό για την ομάδα του, απέδειξε ότι δεν έχει ταβάνι.

Η ενέργεια του Γιάννη Κωνσταντέλια στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ είναι βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Δικεφάλου. Ξαπλωμένος στο χορτάρι στο χορτάρι και πιεζόμενος από τους αντιπάλους του, αυτός ο νεαρός που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 20 του χρόνια, πήρε την μπάλα με το αριστερό, την έλεγξε με τον ώμο του και τη σήκωσε με το δεξί στον Νάρεϊ για να την στείλει στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Μια ενέργεια που θα ήταν πανέμορφη ακόμη και την έκανε όρθιος αυτός την έκανε ξαπλωμένος στο χόρτο τρελαίνοντας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους σκάουτερ που πιθανότατα τον παρακολουθούσαν στην Τούμπα και μοιράζοντας μια στιγμή μαγείας σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Έδειξε μέταλλο ο ΠΑΟΚ

Η έμπνευση του Κωνσταντέλια είναι το ένα κομμάτι του αγώνα, σίγουρα το πιο όμορφο και το άλλο είναι το μέταλλο που έδειξε ο ΠΑΟΚ.

Έτσι και αλλιώς για τον ΠΑΟΚ η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν μονόδρομος. Οι δυο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Αστέρας Τρίπολης – η τελευταία και με τον τρόπο που ήρθε- ανέκοψαν την ανοδική πορεία της ομάδας του Λουτσέσκου, που βρέθηκε να χάνει ένα μέρος από έδαφος που είχε καλύψει.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την νίκη που είχε τόσο ανάγκη έστω και αν ο προπονητής της χρειάστηκε να θυσιάσει ένα μέρος των… "πιστεύω" του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είχε και πολλές να σκεφτεί στον καταρτισμό της ενδεκάδας του. Προτίμησε αυτή την φορά να ξεκινήσει τον Τιάγκο Ντάντας στο πλευρό του Ντόουγκλας Αουγκούστο και χρησιμοποίησε το αναμενόμενο βασικό σχήμα με την πεντάδα στα μετόπισθεν να αποτελείται από τους Κοτάρσκι, Σάστρε, (τον αρχηγό) Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες.

Μπροστά από τους κεντρικούς χαφ η τετράδα ήταν και πάλι αναμενόμενη με Νάρεϊ, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς και Νέλσον Ολιβέιρα.

Το ερώτημα για το πως θα ανταπεξέλθει ο ΠΑΟΚ στην πίεση της ΑΕΚ απαντήθηκε σχετικά νωρίς τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν στο πρώτο ελεύθερο που είχε να εκτελέσει ο Ντονιμίκ Κοτάρσκι έψαξε με δυνατό βολέ τον Κάλεντ Νάρεϊ στην επίθεση της ομάδας του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θέλησε να ρισκάρει και στην ουσία αποδέχθηκε ότι η πίεση που ασκούν ψηλά οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης ήταν το πιο μεγάλο πρόβλημα που είχε να λύσει. Και η λύση ήταν μάλλον απλή. Βαθιά βολέ από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να βρει παίκτες μπροστά και χτίσιμο επιθέσεων σε δεύτερο χρόνο αν η μπάλα γυρίσει προς τα πίσω.

Το ίδιο έργο παίχτηκε και στο δεύτερο ημίχρονο έστω και να μια δυο φορές ο Κοτάρσκι έδωσε την μπάλα στον Αουγκούστο που ερχόταν δίπλα του. Αλλά και πάλι μόλις την έπαιρναν οι στόπερ προσπαθούσαν με μεγάλες μπάλες να βρουν είτε τον Ολιβέιρα είτε τον Νάρεϊ στην επίθεση.

Έβαλε την σφραγίδα του και ο Κουλιεράκης

Αν ήταν ο Κωνσταντέλιας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι χάρη στη…μαγική ενέργεια του, και όχι ο Νάρεϊ που είχε ένα γκολ και μια ασίστ, αυτός που επίσης έβαλε την σφραγίδα του στην νίκη του ΠΑΟΚ ήταν ο Κουλιεράκης.

Ένα ακόμη 19χρονο παιδί που εκτός από το γκολ που πέτυχε από την ασίστ του Γερμανού κέρδισε αναρίθμητες μάχες από τους αντιπάλους του στον… αέρα, στο διάστημα μάλιστα του παιχνιδιού που η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά για να πετύχει ένα γκολ και να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Έστειλε μήνυμα και για το Κύπελλο

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ επέστρεψε τις νίκες, έμεινε σε κοντινή απόσταση από την κορυφή και δείχνει ότι δεν πρόκειται να παρατήσει εύκολα την διεκδίκηση μιας από τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ταυτόχρονα έδειξε στην ΑΕΚ, την οποία πιθανότατα θα συναντήσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet -αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμίας- ότι το αποτέλεσμα στο αντίστοιχο ντέρμπι του πρώτου γύρου δεν είναι ικανή από μόνη του να αλλάξει τα δεδομένα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Και ότι μας περιμένουν ακόμη αρκετά συναρπαστικά ντέρμπι Δικεφάλων μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν…

Δείτε την Game Night

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ