ΠΑΟΚ

Ο Κεντζιόρα ήταν το φάρμακο στον πυρετό του Κωνσταντέλια

Ο Κεντζιόρα ήταν το φάρμακο στον πυρετό του Κωνσταντέλια
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου προσπαθήσει να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, του πρώτου από τα τέσσερα που θα δώσει μέσα σε ένα δεκαήμερο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το τρελό δεκαήμερο του ΠΑΟΚ με τα συνεχόμενα ντέρμπι απέναντι στους υπόλοιπους του BIG-4 ξεκίνησε με μια ισοπαλία απέναντι στη ΑΕΚ. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε με γκολ του Τόμας Κεντζιόρα στο 89', το οποίο λειτούργησε σαν "φάρμακο" για τον Δικέφαλο, ενώ το φάσμα της πρώτης εντός έδρας ήττας ήταν για πρώτη φορά τόσο κοντινό για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για να αποδώσεις το ισοζύγιο της ισοπαλίας θα πρέπει να βάλεις πολλά πράγματα στη ζυγαριά. Αν υπολογίζεις τις ευκαιρίες που δημιούργησε η κάθε μια από τις ευκαιρίες που δημιουργήσαν οι δυο ομάδες, τότε θα συμφωνήσεις με τον Λουτσέσκου που είπε ότι νιώθει ότι η ομάδα έχασε δυο βαθμούς, περισσότερο από ότι κέρδισε έναν.

Από την άλλη όμως αν δεις τα οφέλη που προέκυψαν από αυτό το γκολ του Κεντζιόρα στο τελείωμα του 90λεπτου τότε θα πρέπει να παραδεχθείς ότι σε ψυχολογικό έστω επίπεδο ο Πολωνός λύτρωσε την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε με ισχνό έστω προβάδισμα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, απέφυγε την ήττα βγάζοντας αντίδραση και χαρακτήρα και πηγαίνει με το ηθικό του ανεπηρέαστο στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό .

Και μόνο με την σκέψη όσων θα είχε απωλέσει, αν τελικά έχανε το ντέρμπι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί είναι λογικό ο προπονητής του Δικεφάλου να ένιωσε ανακούφιση που τελικά πήρε έστω και τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Του ανέτρεψε τα πλάνα ο πυρετός του Ντέλια

Η αλήθεια είναι ότι το απρόοπτο με τον Κωνσταντέλια στέρησε από τον ίδιο τον παίκτη, την ευκαιρία να ξεκινήσει μετά από καιρό σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι και ανέτρεψε τα πλάνα του Ρουμάνου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε να ανακατέψει την τράπουλα στην γραμμή κρούσης του, σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παράταξε την ομάδα του με τον Αλί Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μπράντον Τόμας και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στα δεξιά κρατώντας στον πάγκο τον Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Κοντά στον Βούλγαρο και τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς βρέθηκε αντί του Τόμας Μουργκ, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο ο εμπύρετος Γιάννης Κωνσταντέλιας, που κανονικά θα ξεκινούσε αυτός στον άξονα της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί το παιχνίδι αν ο Ντέλιας ξεκινούσε το ντέρμπι. Ούτε και αν οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου θα ήταν οι ίδιες αν γνώριζε νωρίτερα ότι δεν θα είχε την αρχή του παιχνιδιού τον νεαρό στο χορτάρι.

Με τον Σαμάτα να παλεύει για τις πρώτες μπάλες ανάμεσα στους δυο στόπερ της ΑΕΚ και να κερδίζει κάποιες από αυτές η παρουσία κοντά του ενός ποδοσφαιριστή σαν τον Κωνσταντέλια που μπορεί να πάει πιο άνετα από κάθε άλλον , "ένας εναντίον ενός" και με την ικανότητα του να παρουσιάζει το απρόοπτο ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε γίνει περισσότερο επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο.

Έμεινε στο "παραλίγο" στο πρώτο ημίχρονο

Γιατί σε αυτό το διάστημα οι προσπάθειες του έμειναν στο "παραλίγο". Ο Ζίβκοβιτς περίμενε λίγο πιο μπροστά την μπάλα σε μια πάσα του Τάισον σε μια αντεπίθεση, ένα πιο γρήγορο πέρασμα σε μια παρόμοια κατάσταση την μπάλα από τον Μουργκ- πριν τον προλάβει ο Πινέδα- αλλά παραλίγο δεν τις βρήκε.

Όπως και μια πιο γρήγορη αντίδραση από τον Μεϊτέ στην φάση του Γάλλου να έφερνε καλύτερα αποτελέσματα από μια, τραβηγμένη από τα μαλλιά, τελική προσπάθεια από τα πλάγια.

Το γεγονός ότι βρήκε αντίδραση έστω και αν καθυστέρησε μετά το γκολ της ΑΕΚ στην πρώτη μεγάλη φάση που δέχθηκε η άμυνα του, είναι επίσης θετικό πρόσημο για τη δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του άλλαξε ξανά τα δεδομένα κυρίως επιθετικά και με τις αλλαγές που έκανε την βοήθησε φτάνει στην ισοφάριση με τον Κεντζιόρα. Η εξαιρετική ενέργεια του Ντεσπόντοφ που κατέληξε στο δοκάρι θα μπορούσε να του δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από ένα παιχνίδι που σε παραγωγή φάσεων η αλήθεια είναι ότι δεν του βγήκε.

Και τώρα Κύπελλο

Σε κάθε περίπτωση πλέον ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Παναθηναϊκό (14/1, 19:30, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24), που θα γίνει με κόσμο στην Τούμπα πριν αρχίσει να σκέφτεται το ντέρμπι της άλλης Κυριακής με τον Ολυμπιακό και μετά το δεύτερο παιχνίδι με τους πράσινους στην Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με πυγμάχο που δίνει την μάχη του απέναντι σε διαφορετικούς αντίπαλους. Το πρώτο καμπανάκι τον βρήκε να έχει αποφύγει το νοκ άουτ. Σε καμία περίπτωση αλώβητο αλλά δυνατό και έτοιμο να τα δώσει όλα στον επόμενο γύρο.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ