ΠΑΟΚ

Ο εξάσφαιρος ΠΑΟΚ δικαιούται και κάνει γιορτές στην κορυφή

Ο Μπράντον Τόμας του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κηφισιά για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο "Μιχάλης Κρητικόπουλος" | Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023
Ο Μπράντον Τόμας του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κηφισιά για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο "Μιχάλης Κρητικόπουλος" | Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI SPORTS

Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε ο ΠΑΟΚ που με το ποδόσφαιρο που παίζει δικαιωματικά κάνει όνειρα για μεγάλα πράγματα. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα κατορθώματα της ομάδας του Λουτσέσκου

Μέρες που είναι η… ορχήστρα του Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να δώσει την καλύτερη γιορτινή της παράσταση στην Καισαριανή. Ο Ρουμάνος τεχνικός με την μπακέτα του έδωσε όπως σε κάθε παιχνίδι τον ρυθμό.

Μπορεί ο "μάεστρος" να μην είχε δύο από τους καλύτερους σολίστ της – Άντριγια Ζίβκοβιτς και Τάισον- έμειναν στην Θεσσαλονίκη, τα πρώτα βιολιά ήταν για μια ακόμη πολλά και χωρίς καθόλου φάλτσα (αν εξαιρέσει κανείς τις ευκαιρίες της Κηφισιάς στο ξεκίνημα του παιχνιδιού) έδωσαν μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη παράσταση.

Κοινό δεν υπήρχε εκτός από μερικούς τρέλους που σκαρφάλωσαν στα βράχια για να απολαύσουν το θέαμα, ωστόσο η τηλεοπτική μετάδοση ήταν αρκετή για να αποδώσει την πραγματικότητα.

Το καλύτερο ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο παίζει με διαφορά από τον δεύτερο το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με την μπάλα κάτω και με σεβασμό στο πλάνο του προπονητή του. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να εκδηλώσει επιθέσεις με κάθε δυνατό τρόπο, μπορεί να απειλήσει με τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν ξέρεις από ποιον να φυλαχθείς.

Σε κάθε παιχνίδι εμφανίζεται και άλλος ένας σκόρερ -σήμερα ήταν σειρά του Τσιγγάρα να προσθέσει το όνομα του στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα- και ένας άλλος πρωταγωνιστής.

Και αγώνα με αγώνα- game by game που λέει και ο Λουτσέσκου- αποδεικνύει και στον πλέον δύσπιστο ότι με το ποδόσφαιρο που παίζει μπορεί ανά πάσα στιγμή, αν βρει τον αντίπαλο του λίγο μπόσικο, να βγάλει έναν παίκτη που θα μπει με την μπάλα στην αντίπαλη εστία.

Πριν λίγες ημέρες στην Τρίπολη ήταν ο Τόμας Μουργκ, που σήμερα σκόραρε ξανά, που θα μπορούσε να μπει με την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα. Σήμερα σχεδόν το κατάφερε ο Ζόαν Σάστρε στο 6-0 που καταχωρήθηκε τελικά στον αρχηγό Χάρη Τσιγγάρα.

Στην Καισαριανή ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είχε ένα γκολ και τρεις ασίστ επιβεβαιώνοντας ότι σταδιακά αλλά σταθερά βρίσκει το ρόλο του στην φιλοσοφία και το πλάνο του προπονητή του και δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του MVP. Πήγαν όμως πίσω Κωνσταντέλιας και Μουργκ που έγραψαν και αυτοί σκορ και ασίστ; Ή δεν ήταν καθοριστικός ο Σάστρε στο παιχνίδι του Δικεφάλου; Ή ο Οζντόεφ; Έξι γκολ με έξι διαφορετικούς σκόρερ και με τόσο εμφαντικές εμφανίσεις….

MVP η ίδια η ομάδα

Το μεγαλύτερο όπλο του φετινού συνόλου που έχει δημιουργήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι πως ο πραγματικός MVP είναι η ίδια η ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε, όπως λένε οι στατιστικολόγοι, τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του σε αγώνα πρωταθλήματος με αυτό το 6-0 επί της Κηφισιάς. Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι κλείνει το 2023 στην πρώτη θέση της βαθμολογίας δείχνοντας ότι έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης, χωρίς απαραίτητα να περιμένει τις όποιες μεταγραφές τελικά θα γίνουν.

Ο προπονητής του έχει ακόμη να περιμένει πράγματα από τον Ντεσπόντοφ, που αναφέραμε πιο πάνω, τον Μάρκος Αντόνιο που αρχίζει να παίρνει χρόνο συμμετοχής, ακόμη και από τον Σαμάτα που δείχνει και αυτός να μπαίνει στο νόημα.

Το γεγονός ότι Σαμάτα, Εκόνγκ και Μπάμπα ενδέχεται να λείψουν λόγω των υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες τους στο Κόπα Άφρικα μπορεί να είναι πρόβλημα για τον Ρουμάνο τεχνικό. Κυρίως αν τελικά ταξιδέψει με την Γκάνα ο Ράχμαν Μπάμπα κάτι που για την ώρα δεν είναι σίγουρο. Λύσεις ο Λουτσέσκου θα βρει και εκ των έσω, ωστόσο θα πιεστούν οι υπόλοιποι…

Η σημερινή νίκη επιτρέπει στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του να περάσουν χαρούμενα και ήρεμα Χριστούγεννα. Ένα διάστημα που θα τους δώσει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν όλοι στον ΠΑΟΚ ότι παρά τα όσα σημαντικά έχουν πετύχει, με το ποδόσφαιρο που παράγουν, ακόμη δεν έχουν κατακτήσει τίποτα. Εκτός από το να προσφέρουν απόλυτη ικανοποίηση, όχι μόνο στους οπαδούς τους αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Θέμη Καίσαρη σχολιάζουν τα μεγάλα ματς των Big-4 στην Stoiximan Super League.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ