ΠΑΟΚ

Ο ερχομός του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα δύσκολα θα φέρει μεταγραφές στον ΠΑΟΚ

 Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την παρουσία του προέδρου του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και πόσο μπορεί να επηρεάσει τα δεδομένα στον Δικέφαλο.

Ο ερχομός του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας έχει -σημειολογικά και μόνο αν το δει κανείς- μεγάλη σημασία για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Όσο και αν τα τελευταία χρόνια, από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι μακριά, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έπαψε ποτέ να ισχύει η "αρχή του ενός".

Αυτός ο ένας εδώ και δέκα χρόνια είναι χωρίς αμφιβολία ο Ιβάν Σαββίδης.

Από το αεροδρόμιο στο Πόρτο Καρράς

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι του στην Ελλάδα βρίσκονταν εδώ και αρκετές ημέρες σε επιφυλακή για την άφιξη του και φρόντισαν να έχουν έτοιμες τις εγκαταστάσεις που και πέρυσι χρησιμοποίησε στο Πόρτο Καρράς.

Ο Σαββίδης έφτασε στην Ελλάδα πριν από μερικά 24ώρα και από το αεροδρόμιο Μακεδονία ταξίδεψε οδικώς για την Χαλκιδική, όπου σκοπεύει να περάσει τις διακοπές του σε στενό, όπως συνηθίζει άλλωστε, οικογενειακό κύκλο.

Μπορεί η παρουσία του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου να αλλάξει τα δεδομένα που ισχύουν στον ΠΑΟΚ μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Να διώξει την εσωστρέφεια που έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Τούμπα; Να διαταράξει την απόλυτη νηνεμία που επικρατεί στα μεταγραφικά, όσο δεν προκύπτουν αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από το ρόστερ;

Θεωρητικά μπορεί… Πρακτικά μοιάζει δύσκολο.

Αν ο στόχος της αυτάρκειας αποτελεί ανάγκη -που έχει προκύψει από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί- και όχι ζήτημα διάθεσης του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τότε δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι επειδή ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα θα αλλάξει η στρατηγική του Δικεφάλου στις μεταγραφές. Άλλωστε τον όρο "αυτάρκεια" τον χρησιμοποιούσε από τις πρώτες του συνεντεύξεις ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άσχετα αν στην συνέχεια έβαλε στα ταμεία περισσότερα από 160 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης είναι μάλλον λάθος να πιστεύει κανείς ότι ο Σαββίδης περίμενε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να αντιληφθεί ότι ο αποκλεισμός από την Λέφσκι έχει δημιουργήσει εσωστρέφεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ φροντίζει πάντα να είναι ενημερωμένος και δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι γύρω από την ομάδα του επικρατεί κλίμα έντονης αμφισβήτησης για το νέο πλάνο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον περασμένο Γενάρη με την απόκτηση ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών που στο μέλλον θα αποκτήσουν υπεραξία από την οποία θα επωφεληθεί ο Δικέφαλος.

Ένα πλάνο για το οποίο έχει δώσει και ο ίδιος τη συγκατάθεση του και ανέθεσε την υλοποίηση του στον Ζοζέ Μπότο και στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Θα κάνει επαφές με τους συνεργάτες του

Ο Ιβάν Σαββίδης θα συνεχίσει, όσο βρίσκεται στην Ελλάδα, να έχει επαφές με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ -ίσως κάποιες από αυτές με τα επιτελικά του στελέχη να γίνουν και δια ζώσης- και να δίνει τις βασικές κατευθύνσεις για τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του.

Και δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά που σίγουρα θα πρέπει να τον απασχολούν, λίγες ημέρες πριν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είναι και το ζήτημα του γηπέδου που αποτελεί σίγουρα το μεγαλύτερο σε σημασία πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ