ΠΑΟΚ

Ο επιθετικός θα δείξει στον ΠΑΟΚ τον υπόλοιπο μεταγραφικό δρόμο

Ο επιθετικός θα δείξει στον ΠΑΟΚ τον υπόλοιπο μεταγραφικό δρόμο
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αναλύει γιατί η κίνηση για τον φορ κρούσης που θα κάνει ο ΠΑΟΚ θα είναι κομβική και ενδεικτική του τρόπου που θα κινηθεί μεταγραφικά ο Δικέφαλος φέτος το καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ κλείνει σταδιακά το θέμα των αποχωρήσεων και νομοτελειακά θα πρέπει να μπει και στο στάδιο της απόκτησης ποδοσφαιριστών που θα συμβάλουν σε αυτό που οι άνθρωποι του έχουν ονομάσει "αναβάθμιση" του ρόστερ με μεταγραφές.

Οι θέσεις στις οποίες οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν συμφωνήσει ότι απαιτείται ενίσχυση, είναι δεδομένες. Στη γραμμή κρούσης, μεσοεπιθετικά, στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στο αριστερό άκρο άμυνας, οι μεταγραφές πρέπει να αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Η κίνηση ωστόσο που θα δείξει στην πράξη τι εννοούν στην Τούμπα όταν μιλούν για αναβάθμιση, είναι αναμφίβολα αυτή του φορ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα αποτελεί παρελθόν, ο Μπράντον Τόμας δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα παραμείνει και ο ΠΑΟΚ λογικά θα κινηθεί για νέο δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης του με τον νεαρό, Στέφανο Τζίμα, να αποτελεί την εναλλακτική λύση.

Στην πραγματικότητα ο 17χρονος Τζίμας είναι αυτή την στιγμή ο μοναδικός επιθετικός που έχει δεδομένα θέση στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ούτε όμως και αυτός θα είναι στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του Δικεφάλου, καθώς θα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα K-19 που θα συμμετέχει στο αντίστοιχο EURO που θα διεξαχθεί στην Μάλτα.

Να αποφύγει την πίεση

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, πιέζεται να κλείσει το θέμα των επιθετικών της επόμενης σεζόν. Να κλείσει τον παίκτη που θα είναι και ο βασικός φορ και στη συνέχεια να αποφασίσει τι σκοπεύει να κάνει με τον Μπράντον Τόμας ή έναν άλλον επιθετικό που θα αποκτηθεί για δεύτερος.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι ο Δικέφαλος σε θέματα μεταγραφών δεν λειτουργεί και ιδανικά όταν βρίσκεται σε πίεση. Πέρυσι για παράδειγμα, όταν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε προετοιμασία με δυο επιθετικούς, βρέθηκε τελικά να μην έχει κανέναν από αυτούς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με τη Λέφσκι.

Όταν έκανε αποδεκτή της πρόταση των Ρέιντζερς για την παραχώρηση του Τσόλακ και διαπίστωσε ότι ο Ολιβέιρα είναι τραυματίας, με κάταγμα στα πλευρά, ο ΠΑΟΚ πώς αντέδρασε; Απέκτησε τον Μπράντον Τόμας, έναν φορ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από ξεκίνησαν την προετοιμασία και επιστρατεύοντας άρον άρον τον Γιώργο Κούτσια που ούτε καν διακοπές είχε κάνει πριν μπει σε φιλικά και προπονήσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν να παίξει στο δεύτερο και κρίσιμο παιχνίδι με τους Βούλγαρους με τον Κάλεντ Νάρεϊ στην κορυφή της επίθεσης για να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 στη Σόφια.

Σε παρόμοιες συνθήκες πίεσης θα αναγκαστεί να "τρέξει" το θέμα της γραμμής κρούσης και φέτος το καλοκαίρι αν δεν το κλείσει άμεσα. Και το πώς θα αντιδράσει, θα είναι ερωτηματικό. Αν μέχρι τα μέσα του μήνα ο ΠΑΟΚ δεν έχει φορ τότε θα βιαστεί να κλείσει όποιον μπορεί – είτε να δεχθεί να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις του Μπράντον, είτε να πάει σε μια λύση τύπου Κρμέντσικ- για να τον έχει από την αρχή της προετοιμασίας.

Το ιδανικό σενάριο

Το ιδανικό για τους επιτελείς του Δικεφάλου θα είναι να έχουν ολοκληρώσει την αναζήτηση του επιθετικού κρούσης που θεωρ.ούν ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα που υπήρξε την περασμένη σεζόν στο γκολ, γρήγορα και έγκαιρα. Και από εκεί και πέρα να βρουν τρόπο να τον πείσουν για την προοπτική του ελληνικού πρωταθλήματος στις αρχές του καλοκαιριού.

Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο εκλεκτός και ποιο θα είναι το ποσό που θα διατεθεί για την απόκτηση του. Η απλουστευμένη λογική ότι υπάρχει διαθέσιμο μπάτζετ από το συμβόλαιο του Ολιβέιρα με επταψήφιο ποσό, μοιάζει δεδομένη ως ένα σημείο. Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη δεν λειτουργεί με συγκεκριμένο μεταγραφικό μπάτζετ αλλά κατά περίπτωση.

Είναι διατεθειμένος ο ΠΑΟΚ να φέρει άμεσα στην Θεσσαλονίκη έναν φορ που θα μπορεί να ηγηθεί της επίθεσης του καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις του ή θα πρέπει να περιμένει να δημιουργηθούν πιο κατάλληλες συνθήκες τις τελευταίες εβδομάδες των μεταγραφών; Θα φανεί από τις εξελίξεις...

Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο Δικέφαλος στο φλέγον θέμα του επιθετικού, θα δείξει προθέσεις και διαθέσεις για το σύνολο των μεταγραφικών κινήσεων που θα γίνουν το καλοκαίρι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αν ο ΠΑΟΚ ανακοινώσει αύριο, μεθαύριο, άμεσα τέλος πάντων τη συμφωνία του με τον ποδοσφαιριστή που οι υπεύθυνοι για τις μεταγραφές του θεωρούν ότι είναι ο ιδανικός για την κορυφή της επίθεσης του Δικεφάλου, τότε οι φίλοι του θα δικαιούνται να αισιοδοξούν.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι και πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ