ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για τον ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο φιλικό του ΠΑΟΚ απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς | 8 Ιουλίου 2023
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο φιλικό του ΠΑΟΚ απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς | 8 Ιουλίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ντεμπούτο του Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και όσα πρέπει να διορθώσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι τα παιχνίδια με την Μπεϊτάρ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε το δεύτερο φιλικό του στην Ολλανδία χωρίς να δείξει και πολύ διαφορετική εικόνα από την ισοπαλία με την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Θέλοντας και μη τα βλέμματα όλων στο φιλικό με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς ήταν στραμμένα στον Γουίλιαμ Τροστ- Εκόνγκ, τον Νιγηριανό κεντρικό αμυντικό που έγραψε τα πρώτα ανεπίσημα έστω αγωνιστικά λεπτά του με την φανέλα του Δικεφάλου. Όχι ότι θα μπορούσαν να βγουν και πολλά συμπεράσματα για έναν ποδοσφαιριστή του οποίου οι προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου μετρούνται στα δάχτυλα ενός μόνο χεριού, ωστόσο κάποια δείγματα γραφής φάνηκαν.

Με την μπάλα στα πόδια ο Εκόνγκ δείχνει σίγουρος και στον τρόπο που την οδηγεί και στις μεταβιβάσεις του. Τη ζητούσε και την έπαιρνε πολλές φορές από τον Ζίβκοβιτς και δεν δυσκολεύτηκε, παρά μόνο μια φορά, να τη δώσει στους συμπαίκτες του.

Χωρίς την μπάλα φάνηκε και αυτός, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από τους νέους συμπαίκτες σαφώς ανέτοιμος, κάπως βαρύς και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει να ενσωματωθεί και σωματικά και πνευματικά στις συνθήκες του ΠΑΟΚ στις, λιγότερες από τρεις πλέον, εβδομάδες που απομένουν μέχρι το πρώτο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα παιχνίδια με τους Ισραηλινούς και ο Δικέφαλος θα πρέπει να πατήσει παραπάνω το γκάζι...

Το να πει κανείς ότι και στο δεύτερο φιλικό της βασικής προετοιμασίας του φάνηκαν τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ μάλλον περισσεύει, ιδίως στην κορυφή της επίθεσής του, αλλά και στα χαφ. Εκεί όπου το πρόβλημα ίσως γιγαντωθεί αν αποδειχθεί ότι ο τραυματισμός του Αουγκούστο που αναγκάστηκε να βγει από νωρίς από το παιχνίδι με ενοχλήσεις αποδειχθεί κάτι σημαντικό. Και παρά το γεγονός ότι ο Τσιγγάρας δημιουργικά κυρίως μοιάζει βελτιωμένος και έτοιμος να αναλάβει ρόλο. Στην επίθεση είναι που δεν καλύπτεται το κενό…

Ο ΠΑΟΚ που περιμένει την Κυρικαή (9/7) στη Θεσσαλονίκη τον Ράχμαν Μπάμπα, ευελπιστεί ότι οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους του Αλί Σαματά θα ισχύσουν και ο Τανζανός επιθετικός θα κάνει και αυτός το ταξίδι για την Ελλάδα έχοντας εξασφαλίσει την ελευθερία του από την Φενέρμπαχτσε άμεσα. Μέχρι όμως να βρεθούν τα σημαντικά και αναγκαία κομμάτια για να συμπληρωθεί το ρόστερ του ΠΑΟΚ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρέπει να δουλέψει με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Κομβικοί οι ακραίοι του και ο Τάισον

Το τι προσπαθεί να κάνει ο Ρουμάνος τεχνικός είναι φανερό και όχι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί -και ακόμη και τώρα κάποιες φορές καταφέρνει- να πιέσει σωστά τους αντιπάλους του ψηλά και να πάρει μπάλες. Θέλει να είναι οργανωμένος στην δική του ανάπτυξη του παιχνιδιού και να μεταφέρει ορθολογικά την μπάλα προς την επίθεση.

Χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που θα είναι όσο χρειάζεται δημιουργικός. Για να το καταφέρει θα πρέπει να βάλει πολύ περισσότερο στο παιχνίδι του τους ακραίους του κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη, παρά μόνο σποραδικά στα δυο του φιλικά και να πάρει πολλά περισσότερα πράγματα από τους εξτρέμ του.

Επίσης θα πρέπει να πάρει περισσότερα από τον Τάισον τον οποίο ο Λουτσέσκου τον βγάζει πλέον μόνιμα από τον άξονα και τον τοποθετεί αριστερά. Απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς φάνηκε πόσο σημαντικός είναι ο Βραζιλιάνος. Αγωνίστηκε περίπου 70 λεπτά και αν και δεν ξεκίνησε καλά, ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας στο καλό διάστημά της.

Ανεβαίνει ο Μιχαηλίδης

Στα ενθαρρυντικά για τον Δικέφαλο θα πρέπει να καταγραφεί η καλή παρουσία στο δεύτερο φιλικό στην Ολλανδία του Γιάννη Μιχαηλίδη. Την ώρα που ο Κουλιεράκης παιδεύεται αγωνιζόμενος στα δεξιά της διάταξης των στόπερ ο Μιχαηλίδης έκανε μια εμφάνιση που θύμισε τον παίκτη που βλέπαμε πριν τον σοβαρό τραυματισμό του.

Μοιάζει δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου θα χρησιμοποιήσει διαφορετικούς παρτενέρ δίπλα στον Εκόνγκ στα δυο παιχνίδια προετοιμασίας που απομένουν πριν την επιστροφή της ομάδας του στη βάση και έχει ενδιαφέρον ποιος θα είναι αυτός που τελικά θα πάρει το προβάδισμα τουλάχιστον για τα παιχνίδια με τους Ισραηλινούς .

TAGS ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ