ΠΑΟΚ

Μπορεί να αγχώνεται, όμως ο ΠΑΟΚ κερδίζει και συνεχίζει

Ο Κούρτις και ο Ίνγκασον
Ο Κούρτις και ο Ίνγκασον INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας τρίποντο και ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τις αλλαγές του Λουτσέσκου που είχαν λογική, όμως δεν του βγήκαν.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 3Χ3 στην έδρα του σε ένα παιχνίδι τόσο επεισοδιακό όσο δεν περίμενε κανείς να είναι. Το μυαλό όλων όταν ο διαιτητής Τσαγκαράκης σφύριξε τη λήξη στο 16ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν στην κατάσταση της υγείας του Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης αποχώρησε από το παιχνίδι ζαλισμένος από το χτύπημα που δέχθηκε από τη γονατιά του Μποάκι με τον Σβαμπ να παίρνει τα γάντια του τερματοφύλακα για όσα λεπτά παίχθηκε παιχνίδι στις καθυστερήσεις.

Για όσα έγιναν στην Τούμπα στα τελευταία λεπτά με την αψιμαχία των Καρυπίδη- Καζναφέρη και στη συνέχεια τη σύρραξη στους δυο πάγκους με πρωταγωνιστές τον Σιμόν και τους συνεργάτες του Λουτσέσκου, που έφεραν και τη μεγάλη ένταση και κατέληξε στον τραυματισμό του Κοτάρσκι, έχει μεγάλη ευθύνη ο Τσαγκαράκης που έχασε πλήρως τον έλεγχο.

Ακόμη μία αγχωτική

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια αγχωτική νίκη, όπως αγχωτικές ήταν και αυτές που πήρε και στα δύο προηγούμενα με Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Η διαφορά σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην έδρα του ήταν ότι απέναντι στη Λαμία κινδύνευσε περισσότερες φορές και πιο σοβαρά. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και πριν πάρει το προβάδισμα με την κεφαλιά του Κούρτιτς ο Δικέφαλος αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά. Κυρίως από την αριστερή του πλευρά εκεί που αγωνίστηκαν Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ.

Η λογική των αλλαγών που δεν βγήκαν στον Λουτσέσκου

Οι δυο από τις τρεις αλλαγές που έκανε στην αρχική ενδεκάδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου και η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις δεν του βγήκαν. Ακόμα και αν θεωρήσει κανείς ότι ο Βιεϊρίνια όταν είναι στο 100% έχει προβάδισμα για την ενδεκάδα, η παρουσία του Νέλσον Ολιβέιρα αντί του Μπράντον Τόμας και κυρίως αυτή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αντί του Άντριγια Ζίβκοβιτς δεν έδειξαν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην εικόνα του Δικεφάλου.

Ο Μπράντον Τόμας είναι ένας επιθετικός με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ένας φορ που αισθάνεται καλά και έξω από την αντίπαλη περιοχή, που συμμετέχει με ζήλο στην άσκηση πίεσης στον αντίπαλο όταν η ομάδα του δεν έχει την μπάλα, που δεν σταματά να τρέχει ποτέ.

Στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου ο βασικός επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν έχει πάψει να είναι όμως ο Νέλσον Ολιβέιρα. Και μισθολογικά αν το δει κανείς, ο Πορτογάλος δεν μπορεί να μην είναι αυτός που θα δώσει περισσότερα στο Δικεφάλο από τον Μπράντον Τόμας που στο αρχικό πλάνο προοριζόταν για εναλλακτική λύση.

Το να αλλάξει η ιεραρχία αυτή μπορεί να είναι ενθαρρυντικό για τον - καθόλα φιλότιμο - Μπράντον Τόμας που δίνει εξετάσεις στον ΠΑΟΚ, αλλά μάλλον ανησυχητικό για τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος δεν έδειξε όμως ότι είναι, τουλάχιστον ακόμη, σε κατάσταση που να δικαιολογεί την απόφαση του προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει αντί του Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς

Από την άλλη πλευρά η αγωνιστική καθίζηση του Άντριγια Ζίβκοβιτς είναι φανερή από την περασμένη σεζόν ήδη. Ο Σέρβος κινείται σε ρηχά νερά εδώ και καιρό και νομοτελειακά θα ερχόταν η στιγμή που θα έμενε στον πάγκο. Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει τρόπο να τον συνεφέρει και πιστεύει ότι αφήνοντας τον στον πάγκο θα τον τσιγκλήσει η επιλογή του είναι θεμιτή.

Πολλοί συνδέουν την πτώση στην απόδοση του Άντριγια Ζίβκοβιτς με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου πέρυσι το φθινόπωρο. Ναι, η εικόνα του σίγουρα δεν είναι καλή αλλά δεν ταιριάζει με αυτή ενός παίκτη που έχει καθίσει πάνω στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του.

Θυμηθείτε μόνο την φάση στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική, όταν βρέθηκε από κόρνερ του ΠΑΟΚ τελευταίος στην άμυνα για να κόψει την αντεπίθεση των κιτρινόμαυρων. Ο Σέρβος δεν είναι αδιάφορος απλά δεν είναι το ίδιο παραγωγικός στην επίθεση με την πρώτη του χρονιά στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος δεν έχει την πολυτέλεια να μην αξιοποιεί δυο από τα μεγαλύτερα συμβόλαια του- ιδιαίτερα σε μια σεζόν που ο μέσος όρος των αποδοχών που προσφέρει έχει πέσει σημαντικά- και είναι ζήτημα του Ρουμάνου τεχνικού να τους διαχειριστεί ώστε να πάρει από αυτούς το 100%

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με το απόλυτο στην έδρα του και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της επόμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ θα κρίνει και το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ πετύχει στην Κρήτη την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη κανείς δεν θα μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος από το ξεκίνημα της σεζόν. Και ο Λουτσέσκου θα μπορεί να δουλέυει και στο διάστημα της διακοπής με ηρεμία για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του.

Πάει με 100 ο Λουτσέσκου

Γιατί η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του Ρουμάνου και των παικτών του στις προπονήσεις είναι αυτή που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ότι ο ΠΑΟΚ θα βελτιώνεται και θα μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Ο Λουτσέσκου πέτυχε τη 100η του νίκη ως προπονητής του ΠΑΟΚ στο 100ο παιχνίδι πρωταθλήματος στον πάγκο του Δικεφάλου, γεγονός που αν μη τι άλλο έχει σημειολογική σημασία.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ