ΠΑΟΚ

Μονόδρομος το Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ

Ο Ίνγκασον στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός | 15 Μαίου 2023
Ο Ίνγκασον στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός | 15 Μαίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ και τη λαϊκή απαίτηση για την κατάκτηση του κυπέλλου που είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να κλείσει καλά η φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσει για να αποφύγει την 4η θέση. Δεν τα κατάφερε και πλέον του έχει μείνει μια μοναδική διέξοδος να κάνει κάτι καλό στην φετινή χρονιά και αυτή είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο το Κύπελλο μπορεί πλέον να αποτελέσει πανάκεια για μια ομάδα που ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν και την τελείωσε ανάλογα. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να επιστρέψει όμως όταν έδειξε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει πνίγηκε στο δικό της άγχος, καθώς όπως παραδέχεται ο προπονητής της δεν άντεξε στην πίεση.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2018 ο ΠΑΟΚ τερματίζει χαμηλότερα από τη 2η θέση κάτι που δεν μπορεί να μην θεωρηθεί ως οπισθοχώρηση. Και αν μπορεί κάτι να διορθώσει τα πράγματα είναι να κλείσει η χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Απαίτηση για Κύπελλο και αποδοκιμασίες

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποτυπώθηκε και στο γήπεδο. Η Τούμπα λες και αναγνώριζε ότι η φετινή χρονιά είναι μεταβατική έδειχνε επιείκεια στα άσχημα αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Παρόλα αυτά έγινε ξεκάθαρο ότι η προοπτική του Κυπέλλου είναι πλέον λαϊκή απαίτηση. Αυτή την φορά δεν είχε ούτε χειροκροτήματα ούτε πανηγύρια μπροστά από την εξέδρα των οπαδών.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ από απόσταση χειροκρότησαν ευχαριστώντας για την συμπαράσταση, την ώρα που ακούγονταν έντονες αποδοκιμασίες. Αν δεν ήταν ο τελικός, πιθανότατα θα υπήρχαν και λαϊκά δικαστήρια, ωστόσο το Κύπελλο μοιάζει αυτή την ώρα φάρμακο για ότι έχει πάει στραβά στην φετινή σεζόν.

Απείλησε σχεδόν αποκλειστικά με τους αμυντικούς του

Όχι ότι ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Λουτσέσκου να πηγαίνει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, έβγαλε αρκετές φορές ελεύθερο παίκτη στην αδύναμη πλευρά του Ολυμπιακού αλλά τις τέσσερις από αυτές ο παίκτης που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ήταν ο Ράφα Σοάρες.

Τις τρεις πρώτες ο Πορτογάλος αριστερός μπακ του Δικεφάλου σούταρε δυνατά, χωρίς σε καμία από αυτές να βρει δίχτυα. Έτσι την 4η αποφάσισε να σπάσει την μπάλα δείχνοντας να μην έχει πλέον αυτοπεποίθηση στα πόδια του.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού πολύ από τα αριστερά αλλά και από εκείνη την πλευρά δέχθηκε και τις απειλές στις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού δείχνοντας να μην έχει την απαραίτητη ισορροπία όταν οι ερυθρόλευκοι έβγαναν γρήγορα στην επίθεση.

Έτσι με μια αλλαγή παιχνιδιού ο Ροντινέι βρέθηκε ψηλά με την μπάλα στα πόδια χωρίς αντίπαλο κοντά του και είχε όλο τον χρόνο να βγάλει την σέντρα που εκμεταλλεύτηκε ο Σαμασέκου για να πληγώσει τον Δικέφαλο.

Ίσως για αυτό ο Λουτσέσκου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε πλευρά στον Ζίβκοβιτς για να δίνει βοήθειες στον Ράφα Σοάρες. Και τον κράτησε εκεί μέχρι να βάλει στο παιχνίδι τον Τάισον μήπως και ανατραπεί η κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πιέσει όσο θα έπρεπε τον Ολυμπιακό που έφυγε μάλλον άνετα νικητής και στην 3η θέση από την Τούμπα.

Ο Δικέφαλος έδειξε να έχει έλλειμα στην αντίπαλη περιοχή. Μια και μόνο φορά έβγαλε τελική με τον επιθετικό στην αρχή του αγώνα και αν εξαιρέσει κανείς μια δυο προσπάθειες του Κωνσταντέλια μέσα από την περιοχή κανείς από τους μεσοεπιθετικούς δεν έγινε απειλητικός.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει όταν οι καλύτερες ευκαιρίες χάθηκαν από τους αμυντικούς του. Στα άστοχα σουτ του Ράφα Σοάρες στο πρώτο ημίχρονο προστέθηκε μια φωτοβολίδα του Κουλιεράκη από μακριά και μια κεφαλιά του Κεντζιόρα στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ κατέγραψε περισσότερες τελικές από τον Ολυμπιακό αλλά αυτές δεν ήταν ικανές να του δώσουν γκολ. Ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι το γεγονός ότι βγαίνουν οι αμυντικοί του σε φάσεις για γκολ δείχνει ότι η ομάδα του μπορεί να παράγει ποδόσφαιρο και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Στο ντέρμπι ωστόσο ηττήθηκε γιατί δεν είχε ούτε την αποτελεσματικότητα που χρειαζόταν, ούτε και πάρθηκαν και τα πολλά ρίσκα για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έβγαλε τον Μπράντον για να βάλει στη θέση του τον Τζίμα και δεν έπαιξε με δυο επιθετικούς. Ο ίδιος αιτιολόγησε την επιλογή του αυτή τονίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να αλλάξει τον Κωνσταντέλια και εκείνη την στιγμή θεώρησε πως η ποδοσφαιρική "τρέλα" των δυο νεαρών θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

Διδακτικά τα playoffs

Όπως και να έχει, το Κύπελλο είναι πλέον μονόδρομος αλλά η ενδεχόμενη κατάκτηση του δεν πρέπει να κρύψει τις αδυναμίες που αποτυπώθηκαν στα playoffs. Γιατί στα παιχνίδια αυτά φάνηκε σχεδόν με ακρίβεια, τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να επιστρέψει περισσότερο ανταγωνιστικός την επόμενη σεζόν και πως θα πρέπει να κινηθεί το καλοκαίρι, την επόμενη του τελικού.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχθηκε πως είναι απαραίτητο να προστεθεί στην ομάδα που δημιουργείται περισσότερη ποιότητα με παίκτες που θα βοηθήσουν και τους νεαρούς. Και απ' όσο φαίνεται έχει απόλυτο δίκιο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ