ΠΑΟΚ

Καλώς τον Μάρκος Αντόνιο και ας άργησε

Ο Μάρκος Αντόνιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μετά από το ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο κόντρα στην Λαμία | 4 Δεκεμβρίου 2023
Ο Μάρκος Αντόνιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μετά από το ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο κόντρα στην Λαμία | 4 Δεκεμβρίου 2023 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ | INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Μάρκος Άντονιο που επιτέλους έκανε το ντεμπούτο με την φανέλα του Δικεφάλου και την ομάδα του Λουτσέσκου που έφτασε σβηστά στη νίκη με 3-0 απέναντι στη Λαμία.

Στο παιχνίδι με την Λαμία ο ΠΑΟΚ είχε ένα νέο πρόσωπο. Μεταγραφή καλοκαιριού θεωρητικά, μεταγραφή χειμώνα στην πράξη ο Μάρκος Αντόνιο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου. Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος αγωνίστηκε για 18 λεπτά περίπου, μαζί με τις καθυστερήσεις και το ευχαριστήθηκε.

Το χαμόγελό του από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ως μέλος της αποστολής μέχρι που καταχειροκροτούμενος αποχώρησε για τα αποδυτήρια έδειχνε πολλά. Κυρίως για την ψυχολογική κατάσταση ενός ποδοσφαιριστή που ταλαιπωρήθηκε για τους τελευταίους 4 μήνες μέχρι να ξεπεράσει την σοβαρή θλάση που έφερε μαζί του από την Ιταλία.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε μόνο ένα μικρό δείγμα γραφής των ικανοτήτων του πρόλαβε να δείξει. Λογικά το δείγμα αυτό θα είναι μεγαλύτερο στον αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο όπου αναμένεται να παίξει περισσότερο.

Για έναν ποδοσφαιριστή που είχε τόσους μήνες να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι ο Μάρκος Αντόνιο έδειξε κυρίως διάθεση να παίξει. Φρόντιζε να καλύπτει το χώρο της ευθύνης του μπροστά από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς, να κινείται γρήγορα και να είναι πάντα διαθέσιμους για τους συμπαίκτες του, χωρίς -και αυτό ήταν απόλυτα λογικό- να πάρει πρωτοβουλίες για να κουβαλήσει την μπάλα προς την επίθεση. Άλλωστε όταν μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του απλά προσπαθούσε να διασφαλίσει το προβάδισμά της και δεν καιγόταν να αυξήσει το σκορ που ήδη ήταν ένα καθαρό 3-0.

Νίκη χωρίς να φορτσάρει και με σκόρερ τον Ντέλια και τους δυο του μπακ

Άλλωστε είχε ήδη φτάσει σε ένα σβηστό 2-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δείχνοντας και πάλι ότι το μεγάλο του φετινό όπλο είναι ο πλουραλισμός του στην επίθεση.

Η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε σχετικά γρήγορα το πρώτο της γκολ στο 21' με δυο συνήθεις ύποπτους. Ο Τάισον κουβάλησε την μπάλα παράλληλα με την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, την οδήγησε από τα αριστερά μέχρι τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, δεν βρήκε στήριγμα και αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση για να γυρίσει προς τα πίσω. Ο Κωνσταντέλιας του έδωσε επιλογή μέσα στην περιοχή, υποδέχθηκε την μπάλα με το αριστερό, σούταρε με το δεξί και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του

Και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι δυο ακραίοι αμυντικοί. Ο Ράφα Σοάρες σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος και ο Ζόαν Σάστρε ήρθε στο δεύτερο μέροςς να καθαρίσει το παιχνίδι με το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Από το "game by game" του Λουτσέσκου στην απαίτηση της κερκίδας για νταμπλ και ευρωπαϊκό

Σε ένα απόγευμα στην Τούμπα που η κατάσταση ακροβατούσε ανάμεσα στο να γίνει υπέρμετρα πανηγυρική, πριν καν εξασφαλιστεί η νίκη, με τους φιλάθλους να ζητούν πρωτάθλημα, κύπελλο και…ευρωπαϊκό δείχνοντας ακόμη επηρεασμένοι από τη νίκη της ομάδας τους στη Γερμανία.

Ακόμη και όταν σε ένα πεντάλεπτο από το 36' μέχρι το 40' που οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου φλέρταραν με σοβαρά λάθη όταν οι αντίπαλοι τους πίεσαν σωστά όταν προσπαθούσαν να χτίσουν από την πίσω ζώνη τις επιθέσεις τους, φαινόταν ότι ο σοβαρός ΠΑΟΚ δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει.

Και όσο και αν η Λαμία έδειξε ότι είναι πράγματι μια σωστά δουλεμένη ομάδα και μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να βρει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς, ο Δικέφαλος κατάφερε να διατηρήσει την σχεδόν απόλυτα θετική παράδοση απέναντί της και να πάρει άλλους τρεις βαθμούς μένοντας σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Και πάλι με τον Λουτσέσκου να κάνει 8 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην Γερμανία και αυτή την φορά να κρατά στον πάγκο σε ολόκληρο παιχνίδι τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, τον Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Σειρά έχει το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο το απόγευμα της Πέμπτης, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς πιθανότατα στην εστία και μετά η Τρίπολη σε ένα παιχνίδι που θα είναι πολύ σημαντικό τουλάχιστον βαθμολογικά. Βήμα- βήμα, game by game που λέει ο Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει, βγάζει πρωταγωνιστές και βάζει και άλλα κομμάτια και παίκτες στο παιχνίδι του…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ