ΠΑΟΚ

Η υψωμένη γροθιά του Τάισον δείχνει τελικό για τον ΠΑΟΚ

Ο Τάισον
Ο Τάισον INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου σχολιάζει το τρικ του Λουτσέσκου με τον Μπράντον και το ονειρικό ντεμπούτο του Τάισον που κρατούν ανοικτό το δρόμο του ΠΑΟΚ προς τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με το καθαρό 2-0 στην Τούμπα.

Ταυτόχρονα πήρε το πρώτο από τα τρία ματς που έχει να δώσει με τους πράσινους μέσα σε λίγες ημέρες και θα πάει με την ψυχολογία του στα ύψη για το δεύτερο την Κυριακή στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ είχε δυο μεγάλους πρωταγωνιστές. Πρώτα τον Μπράντον Τόμας και μετά τον Τάισον που πριν συμπληρώσει καλά καλά 3 λεπτά στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικεφάλου σκόραρε και το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η έκπληξη του Ραζβάν Λουτσέσκου στον καταρτισμό της ενδεκάδας ήταν η χρησιμοποίηση του Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης αντί του Νέλσον Ολιβέιρα.

Η δεύτερη αλλαγή του σε σχέση με τον αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν μάλλον αναμενόμενη με τον Ντάντας αντί του Σβαμπ. Αναμενόμενη όχι μόνο γιατί ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει μείνει με μόνο τρεις κεντρικούς χαφ και αυτούς θα πρέπει να διαχειριστεί σε μαζεμένους αγώνες, αλλά και γιατί ο Αυστριακός το Σάββατο έδειξε σημάδια κόπωσης.

Η δικαίωση της επιλογής του Μπράντον Τόμας

Η απόφαση του όμως να δώσει για 6η φορά στη σεζόν φανέλα βασικού στον Μπράντον ήταν αυτή που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Τι περίμενε ο Ρουμάνος τεχνικός από τον Ισπανό; Πίεση στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια τους να χτίσουν παιχνίδι και συνεχές τρέξιμο από έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να φέρει αναμπουμπούλα στην περιοχή του αντιπάλου.

Και προτίμησε να ξεκινήσει με αυτόν στην κορυφή και να κρατήσει στον πάγκο τον Πορτογάλο παρά το γεγονός ότι αυτός αποδεδειγμένα έχει μεγαλύτερη εκτελεστική ικανότητα από τον Ισπανό, μπορεί πιο εύκολα να δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του και είναι περισσότερο συμμετοχικός στην ανάπτυξη της ομάδας του. Σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής του έψαχνε κάτι άλλο....

Όπως και να έχει το ρίσκο πάντως το πήρε και μπορεί για ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο να έκανε δεύτερες σκέψεις, δικαιώθηκε στο 52΄όταν ο Μπράντον Τόμας, που δεν σταμάτησε ποτέ να πιέζει τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βαγιαννίδη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στον ΠΑΟΚ αρκεί μια σωστή διαχείριση

Ο Λουτσέσκου έλεγε μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ ότι θα ήθελε να έχει, από το Σάββατο ήδη, στη διάθεση του τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος ήθελε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή από την ημέρα που επέστρεψε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2012, αλλά έστω και μετά από 3 μεταγραφικές περιόδους στις οποίες η εισήγηση του δεν εισακούστηκε, τον είχε για πρώτη φορά σήμερα στον πάγκο του.

Ο Τάισον μπήκε στο παιχνίδι στο 69΄. Η πρώτη του ενέργεια ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ήταν ένα σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, μάλλον "στραβοκλωτσιά" που κόντραρε σε κάποιον από τους αμυντικούς. Η δεύτερη του ενέργεια ήταν εξαιρετική. Ο Βραζιλιάνος πήρε την πάσα που έκανε στο χώρο ο Νέλσον Ολιβέιρα στα αριστερά της περιοχής του Λοντίγκιν και με ένα γλυκό πλασέ με το δεξί την έστειλε στο απέναντι δίχτυ της εστίας των πράσινων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αν ο Τάισον είναι τελικά ο παίκτης που έψαχνε όλο αυτό τον καιρό ο Λουτσέσκου, αυτός που θα βελτιώσει ουσιαστικά την επιθετική λειτουργία της ομάδας του συνεισφέροντας σε αυτήν με γκολ και ασίστ είναι πολύ νωρίς να το πούμε. Η αρχή του πάντως ήταν η ιδανική.

Έτσι και αλλιώς για την ποιότητα του κανείς δεν θα μπορούσε να αμφιβάλλει, γνωρίζοντας όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Το θέμα δεν είναι ούτε η αγωνιστική του ετοιμότητα, που ακόμη και αν δεν την έχει ήδη στο 100% κάποια στιγμή θα την βρει. Το ζητούμενο είναι να έχει ακόμη δίψα και κίνητρο για να πετύχει πράγματα. Στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του έδειξε ότι τα διαθέτει και πως μπορεί να «κολλήσει» και με την ομάδα αλλά και την... Τούμπα που τον αποθέωσε.

Στον ΠΑΟΚ αρκεί μια σωστή διαχείριση του προβαδίσματος που πήρε για να βρεθεί στα ημιτελικά όπου αν προκριθεί λογικά θα αντιμετωπίσει τη Λαμία. Ο δρόμος του δείχνει ανοικτός και είναι πολύ σημαντικό για όλον τον οργανισμό του Δικεφάλου να παραμείνει έτσι σε όλα τα επίπεδα. Μην ξεχνάτε ότι και η μεταγραφική περίοδος είναι ακόμη ανοικτή…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ