ΠΑΟΚ

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Με την καθιερωμένη… ταρίφα των 4 γκολ, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τους αμυντικούς που σκοράρουν όσο και οι επιθετικοί του, το νέο "10αρι" από τη Βραζιλία και την επιστροφή του Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ δεν χαλάει το μοτίβο του... Με την καθιερωμένη πλέον ταρίφα των τεσσάρων γκολ βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και περιμένει τους άλλους "τρεις", όταν με το καλό φτάσουν σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης.

Και για μια ακόμη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο, όπως έκαναν και στο Conference League, οι παίκτες του φρόντισαν να διευκολύνουν το πρόγραμμά του, δίνοντας εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα στον δεύτερο προημιτελικό στην Τούμπα.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τις προσπάθειες των υπολοίπων και να κάνει και οικονομία δυνάμεων.

Το έργο του Λουτσέσκου και οι 20 σκορερ

Όσο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει το... τροπάρι της, αναγκάζοντας τους πάντες να μετρούν τους σκόρερ της, που αισίως έφτασαν στους 20 και τους τρόπους με τους οποίους φτάνει στο γκολ, ο Ρουμάνος θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Άλλωστε, όλο αυτό που παρουσιάζει φέτος ο Δικέφαλος είναι δικό του έργο σε απόλυτο σχεδόν βαθμό.

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα όταν ρωτήθηκε για τα συνεχόμενα γκολ του Ράχμαν Μπάμπα ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνιζε ότι περιμένει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των ακραίων του μπακ, αλλά και των υπολοίπων αμυντικών του στο σκοράρισμα.

Ο Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Ιβάν Νάσμπεργκ που είχε να ξεκινήσει από το πρώτο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Βόλο στην Τούμπα, στις αρχές του Δεκέμβρη.

Ο Νορβηγός που είχε μείνει εκτός αποστολής και από τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια μέσα στο 2024 άνοιξε το σκορ για την ομάδα του κι έβαλε κι αυτός το όνομά του στους σκόρερ του ΠΑΟΚ στη φετινή αγωνιστική περίοδο που έχουν φτάσει ήδη στους 20.

Σε λίγο οι μόνοι που δεν θα έχουν σκοράρει φέτος για λογαριασμό του Δικεφάλου θα είναι οι τερματοφύλακες και ο Ραζβάν Λουτσέσκου...

Μετά τον Νάσμπεργκ ήρθε κι ο Σάστρε να στείλει κι αυτός την μπάλα στα δίχτυα και να δικαιώσει τον προπονητή του για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ αν δεν σκόνταφτε στο... ίσιωμα σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήδη πάντως οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έχουν προσφέρει 13 γκολ στην φετινή συγκομιδή του Δικεφάλου, όσα ακριβώς έχουν σκοράρει και οι τρεις επιθετικοί (Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμα).

Και τα γκολ που έρχονται από παίκτες της πίσω ζώνης είναι πολύ σημαντικά στην οικονομία όλης της σεζόν.

Το "10αρι" από τη Βραζιλία και η επιστροφή του Ζίβκοβιτς

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται φέτος ο ΠΑΟΚ δικαιώνει συνήθως όλες τις επιλογές του προπονητή του.

Ο Λουτσέσκου δοκίμασε και πάλι στο "δέκα" τον Μάρκος Αντόνιο και τον είδε να σκοράρει, λίγο πριν φύγει από το παιχνίδι ο Τσιγγάρας κι ο Βραζιλιάνος οπισθοχωρήσει στον αγωνιστικό χώρο.

Είδε και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς να επιστρέφει στα γκολ στο πρώτο παιχνίδι ως βασικός μετά τον τραυματισμό του.

Ο Σέρβος είχε παραπάνω από 1,5 μήνα να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ενός παιχνιδιού. Παραμένει πάντα σημαντικός για τα πλάνα του προπονητή του και το γεγονός ότι έδειξε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις που τον ανάγκασαν να βρίσκεται στα πιτς τόσο καιρό ήταν ένα επιπλέον θετικό στοιχείο, από τα πολλά που αποκόμισε στις Σέρρες ο Δικέφαλος.

Πάντα σε αναμονή για μεταγραφές

Με αυτά και με αυτά κανείς δε δίνει και πολύ σημασία στο γεγονός ότι μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει καμία κίνηση για να ενισχύσει το ρόστερ του.

Όχι ότι δεν χρειάζεται μεταγραφές – δεν υπάρχει ομάδα στην οποία δεν χωράει ένας ακόμα καλός ποδοσφαιριστής-, αλλά είναι δεδομένο ότι ακόμη κι αν έρθει κάποιος παίκτης σήμερα ή αύριο, δύσκολα θα βρει χώρο για να μπει στο rotation του Λουτσέσκου.

Ότι δεν καίγεται για να καλύψει κάποιο κενό, σε καμία των περιπτώσεων δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά για τον ΠΑΟΚ μιλάμε, που έχει έναν ιδιότυπο τρόπο λειτουργίας στις μεταγραφές του και δεν φημίζεται για την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων.

Ο Δικέφαλος θα ενισχυθεί εκεί όπου ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι απαιτείται ποιοτική αναβάθμιση, στο δεξί άκρο της άμυνάς του κι όσα συμβαίνουν στην περίπτωση του Λύρατζη, δείχνουν ότι οι άνθρωποι του έχουν βρει λογικά κάτι ενδιαφέρον στη θέση αυτή.

Συνήθως στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ παίζει σημαντικό ρόλο και το θυμικό της οικογένειας Σαββίδη. Με την ομάδα του να εμφανίζεται τόσο ανταγωνιστική και να διεκδικεί όλους τους φετινούς της στόχους είναι λογικό όλοι να περιμένουν ότι ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου θα κάνει ότι χρειαστεί για να δώσει επιπλέον εφόδια στον προπονητή του για την κατάκτησή τους.

Δυο εβδομάδες απομένουν για τη λήξη των μεταγραφών. Χρόνος ακόμη υπάρχει και οι δυο εβδομάδες που απομένουν για τη λήξη των μεταγραφών αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ