ΠΑΟΚ

Η πιο σπουδαία βραδιά, μέχρι την επόμενη, για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου

Η πιο σπουδαία βραδιά, μέχρι την επόμενη, για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που "άλωσε" την Φρανκφούρτη, στην πιο σπουδαία – μέχρι την επόμενη- βραδιά της στην Ευρώπη και πήρε μια, ακόμη, πανάξια πρόκριση.

Το να μετρήσει κανείς τα οφέλη από την τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ στην Γερμανία είναι μάλλον περιττό. Ο Δικέφαλος σε μια ακόμη μεστή ευρωπαϊκή του βραδιά έβαλε φωτιά στην έδρα της Άιντραχτ κάνοντας ένα εκπληκτικό τρία στα τρία σε νίκες μακριά από την Θεσσαλονίκη εξασφάλισε ήδη την πρώτη θέση στον όμιλο του.

Την τελευταία ημέρα του Νοέμβρη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που έστησε αριστοτεχνικά τους παίκτες του στο γήπεδο κατάφερε να σφραγίσει άλλη μια πρόκριση – την 4η φετινή αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό του καλοκαιριού- και να βρίσκεται ήδη στους 16 του Conference.

Για να φτάσουμε στην σημερινή βραδιά που ήταν το επιστέγασμα της μέχρι τώρα ευρωπαιική του πορεία, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Ισραήλ, έφυγε δυο φορές νικητής από την Σκωτία, έμεινε αήττητος στην Κροατία, επικράτησε στην Φιλανδία… Δεν του έφταναν όμως οι νίκες από άκρη σε άκρη της Ευρώπης.

Χρειαζόταν μια ακόμη απέναντι στην θεωρητικά πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου του την Άιντραχτ και μάλιστα μέσα στο σπίτι της δίνοντας χαρά όχι μόνο σε όσους φίλους του ταξίδεψαν από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Φρανκφούρτη. Ο ΠΑΟΚ, έκανε ευτυχισμένους κυρίως τους πολλούς φίλους του που ζουν στην Γερμανία. Αυτούς σήμερα που γέμισαν τρένα ολόκληρα για να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους και αύριο το πρωί θα πάνε χαμογελαστοί και περήφανοι στη δουλειά τους.

Πανέτοιμος από κάθε άποψη ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου

Χαμογελαστός και με το δίκιο του θα είναι και ο Λουτσέσκου που έχει κάθε δικαίωμα να καμαρώνει για την ομάδα του . Και αυτό διότι ξέχωρα από την τακτική προσέγγιση του αγώνα, οι παίκτες του – παρά τα όποια λάθη έγιναν- εμφανίστηκαν απόλυτα έτοιμοι να παλέψουν για πάρουν αποτέλεσμα.

Σε επίπεδο τακτικής ο Ρουμάνος είχε τον Ράφα Σοάρες να καλύπτει το κενό του Ράχμαν Μπάμπα στο αριστερό άκρο της άμυνας του, και να επαναφέρει στο κέντρο της άμυνας του το δίδυμο Κεντζιόρα- Κουλιεράκη αφήνοντας στον πάγκο τον Τροστ Εκόνγκ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ το έχει ξανακάνει -και δικαιώθηκε- στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να το δοκιμάσει τον Πολωνό ως στόπερ στο πιο δύσκολο παιχνίδι της ομάδας του στην φάση των ομίλων του Conference League.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τον Τάισον να ξεκινά μαζί με τους Μουργκ και Ζίβκοβιτς πίσω από τον Σαμάτα ήταν φανερό ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ έψαχνε τις γρήγορες μεταβάσεις στην επίθεση και τους χώρους που λογικά άφηναν στα μετόπισθεν οι αμυντικοί της Άιντραχτ.

Οι παίκτες του πέρασαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς να αισθανθούν περισσότερους κινδύνους από όσους οι ίδιοι δημιούργησαν στην αντίπαλη εστία. Μπορεί να έχασαν πολύ γρήγορα το προβάδισμα που τους έδωσε το γκολ του Κεντζιόρα – ο 14ος πλέον ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που σκοράρει την φετινή σεζόν- όμως δεν πτοήθηκαν, ούτε οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν την ισοπαλία.

Βγήκαν μπροστά και χάρη σε ένα εκπληκτικό κατέβασμα της μπάλας από τον Μπράντον Τόμας την ταχύτητα στην σκέψη και στην ενέργεια που έχουν Τάισον και Κωνσταντέλιας αλλά και την οξυδέρκεια του Ζίβκοβιτς και σκοράρουν ξανά και να πάρουν μια τεράστια νίκη.

Ένα ακόμη (πάρτι) και μετά Ευρώπη το Μάρτιο

Όπως και να το δει κανείς είναι μεγάλη υπόθεση να κερδίζεις στην έδρα της μια γερμανική ομάδα και να της παίρνεις την πρώτη θέση στον όμιλο. Στην Γερμανία η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε παλιότερα και την Ντόρτμουντ, ωστόσο η σημερινή νίκη ήταν πιο γλυκιά και πολύ περισσότερο σημαντική.

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν ακόμη μια υποχρέωση στη φάση των ομίλων με την Ελσίνκι στην Τούμπα, που θα μοιάζει περισσότερο πάρτι για την πρόκριση και θα ασχοληθούν ξανά με την Ευρώπη στις αρχές Μαρτίου.

Κάτι που σημαίνει ότι έχουν 3 ολόκληρους μήνες να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με τις εγχώριες διοργανώσεις...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ