ΠΑΟΚ

Η Νέα Τούμπα, η "Populus" και η ψηφοφορία για το τελικό σχέδιο

Η Τούμπα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ
Η Τούμπα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα επόμενα βήματα που έχει ετοιμάσει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να υλοποιηθεί με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου το όραμα για το νέο γήπεδο του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο, μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι του Δικεφάλου προσπάθησαν να κρατήσουν -για διάφορους λόγους- όσο πιο χαμηλά γίνεται, τουλάχιστον επικοινωνιακά, το θέμα του γηπέδου, αλλά είναι δύσκολο να τα καταφέρουν.

Φαίνεται στην πράξη όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το ουσιαστικό κομμάτι και πως κινούνται, πολύ μεθοδικά φροντίζοντας να αφήνουν κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ακόμη και τις τελευταίες όταν με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεσηκώθηκε πολύ μεγάλη…βοή θριάμβου -για κάτι που νομοτελειακά θα συνέβαινε- από τον ΠΑΟΚ κράτησαν χαμηλούς τόνους περιμένοντας να το δουν δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το σημαντικό για την συνολική προσπάθεια της κατασκευής της Νέας Τούμπας είναι ότι οι επιτελείς του ΠΑΟΚ φαίνεται πως είχαν έτοιμα τα επόμενα βήματα τους.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης για την κατασκευή του γηπέδου και ήδη έχει τεθεί και ένα χρονοδιάγραμμα που στοχεύει το 2026, χρονιά ορόσημο για τον Δικέφαλο με την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του, ώστε να είναι έτοιμο το νέο γήπεδο.

Συμμέτοχος ο κόσμος στην επιλογή του οριστικού σχεδίου

Τι προβλέπει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα; Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οι εταιρίες που έχουν κερδίσει στο διαγωνισμό και που θα παρουσιαστούν επίσημα την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν έτοιμα τα πρώτα σχέδια του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Η επιθυμία της οικογένειας Σαββίδη, που θα αναλάβει το σύνολο της επένδυσης για την κατασκευή της Νέας Τούμπας (για τα έργα ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο έχει δεσμευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) είναι να συμμετέχουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην επιλογή του σχεδίου που θα είναι και το οριστικό. Ο τρόπος με τον οποίο θα συμβεί αυτό και ποιοι θα μπορούν να πάρουν μέρος θα ανακοινωθεί όταν έρθει η ώρα.

Νέα Τούμπα με μια από τις κορυφαίες του είδους

Το γεγονός ότι μια από τις εταιρίες που έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό για το νέο γήπεδο είναι η “Populus” δείχνει και το πόσο μεγάλο είναι το όραμα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την Τούμπα της νέας εποχής.

Πρόκειται για την εταιρία που έχει κατασκευάσει τα πλέον σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα του κόσμου, με τελευταίο αυτό της Τότεναμ, που συμμετείχε στην ανακατασκευή του Γουέμπλεϊ και θεωρείται η κορυφαία στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άδειες μέχρι την άνοιξη και εταιρεία ειδικού σκοπού για το γήπεδο

Στον ΠΑΟΚ αφού τελειώσουν με τα σχέδια θα προσπαθήσουν να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών μέχρι την επόμενη άνοιξη, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα και να μπουν μπουλντόζες στην Τούμπα.

Νωρίτερα θα συσταθεί μια εταιρία ειδικού σκοπού, προφανώς με την συμμετοχή της οικογένειας Σαββίδη, που θα αναλάβει την υλοποίηση της κατασκευής αλλά και την εκμετάλλευσητου νέου γηπέδου του Δικεφάλου, με την σύμφωνη γνώμη του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ . Πληροφορίες λένε ότι η συγκεκριμένη εταιρία ειδικού σκοπού δεν αποκλείεται να συμμετέχει και στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου.

Ένα από τα ζητήματα που φαίνεται πως ανησυχούν τους ανθρώπους της ομάδας είναι το ενδεχόμενο να βρεθούν αρχαία ευρήματα κατά τις εκσκαφές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις, όπως συνέβη με τα έργα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Για αυτό και σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μια συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές που θα καθορίζει εκ των προτέρων τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε μια τέτοια περίπτωση.

Στην Τούμπα και τη σεζόν 2022-23

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει και λογικά θα τελειώσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Τούμπα. Η προοπτική δείχνει ότι η σεζόν 2022-23 θα είναι η τελευταία που ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί στην ιστορική του έδρα με τη μορφή που έχει σήμερα. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η λύση για το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα για τους ασπρόμαυρους το διάστημα που θα κατασκευάζεται η Νέα Τούμπα. Και αυτή ακόμη δεν έχει βρεθεί...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ