ΠΑΟΚ

Η χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ και η συσσωρευμένη οργή του Λουτσέσκου

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στη Λεωφόρο και για τα πραγματικά αίτια που έφεραν το ξέσπασμα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα πρώτο crash test, μια ευκαιρία να δείξει ότι θα είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους. Ο Δικέφαλος μπορεί να μην κέρδισε, ωστόσο έδειξε ότι έχει μια πολύ ποιοτική ομάδα, ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά και πως θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ευκαιρίες θα έχει και άλλες. Άλλωστε, τα εκτός έδρας ντέρμπι με τις ομάδες του Big-4 θα συνεχιστούν το ένα μετά το άλλο στο πρωτάθλημα.

Θα ήταν όμως εντελώς διαφορετική η αίσθηση αν στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να βγάλει ακόμη μία τελευταία στο παιχνίδι άμυνα ή αν λίγο νωρίτερα ο Αλί Σαμάτα έσπαγε την μπάλα στους Μουργκ και Ντεσπόντοφ που περίμεναν για να την στείλουν για τρίτη φορά στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο και η ομάδα του Λουτσέσκου υποχρεώθηκε σε μια ισοπαλία που, αν κρίνει από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους του ως ήττα με τον τρόπο που ήρθε.

Γιατί ξέσπασε ακόμη μια φορά ο Λουτσέσκου

Το ξέσπασμα του Λουτσέσκου στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι μπορεί εύκολα να ερμηνευτεί. Θα είναι λάθος αν κάποιος θεωρήσει ότι ο Ρουμάνος τεχνικός έψαξε να βρει άλλοθι για τη νίκη που δεν πήρε τελικά η ομάδα του.

Το ξέσπασμα του έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ίδιο και τους ανθρώπους της ομάδας οι διαιτητές και οι VARιστες σφυρίζουν διαφορετικά τη δική του ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του πρωταθλήματος από την αρχή και της φετινής σεζόν.

Ορμώμενος από αυτή την πίστη του, ο Λουτσέσκου ξέσπασε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, μια από τις ομάδες που όπως δημόσια δήλωσε, θεωρεί ότι είναι από αυτές που ευνοούνται.

Οι όποιες αποφάσεις του Πορτογάλου διαιτητή αντιμετωπίστηκαν μέσα από αυτό το πρίσμα από τον προπονητή του Δικεφάλου, και έτσι ήρθε η έκρηξη του μετά το παιχνίδι. Ο Λουτσέσκου ήταν… τρελαμένος από όσα έγιναν στην εμβόλιμη αγωνιστική σε Τρίπολη και Νέα Φιλαδέλφεια και δεν ήθελε και πολύ για να απασφαλίσει, όπως και έγινε.

Τα ζητούμενα των επιλογών του Λουτσέσκου και το κακό πρώτο ημίχρονο

Στα αγωνιστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε μια ενδεκάδα εντελώς… καλοκαιρινή. Κανείς από τους ποδοσφαιριστές που πήραν φανέλα βασικού δεν ήταν από αυτούς που αποκτήθηκαν μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Μια ενδεκάδα που έχει παίξει μέχρι τώρα αρκετές φορές μαζί (με μια ή δυο το πολύ διαφοροποιήσεις) στα προκριματικά του Conference League και αν μη τι άλλο στην θεωρία τουλάχιστον έχει αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή ομοιογένεια. Αυτό ήταν άλλωστε και το ζητούμενο καθώς και σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Βόλο οι αλλαγές ήταν μάλλον περιορισμένες.

Στην πραγματικότητα οι τρεις αλλαγές που έγιναν μοιάζουν λίγες αν κρίνει κανείς από το εκτεταμένο rotation των προηγούμενων παιχνιδιών του. Κεντζιόρα αντί του Σάστρε δεξιά στην άμυνα, Κωνσταντέλιας αντί του Μουργκ στο "δέκα" και Μπράντον Τόμας αντί του Σαμάρα και τέλος.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με ένα όμορφο σε δημιουργία, με πολύ γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του είχε να κάνει με την ανασταλτική του λειτουργία.

Με τους μεσοεπιθετικούς του να μην ακολουθούν τα ανεβάσματα των αντιπάλων τους, τους δυο μέσους να μην έχουν ένταση στα μαρκαρίσματα τους τα μετόπισθεν του Δικεφάλου δέχθηκαν πολλές επιθέσεις και από άκρα αλλά και από τον άξονα.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δέχθηκαν πίεση εκτός των άλλων γιατί δεν κατάφεραν, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα.

Ανέβασε την ένταση και χτύπησε ξανά στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγαλύτερη ένταση σε όλες του γραμμές, έβαλε στο παιχνίδι ακόμη περισσότερο τον Τάισον και τον Ζίβκοβιτς και με όπλο την ικανότητα του να βγαίνει γρήγορα μπροστά κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με το εκπληκτικό τελείωμα, ένα ακόμη στη σεζόν, του Σέρβου. Ο ΠΑΟΚ με γρήγορο transition κατάφερε να πετύχει δυο γκολ και είχε και ένα δοκάρι.

Και στο τέλος της ημέρας, του μένει η πίκρα πως δεν πήρε ένα παιχνίδι που κρατούσε στα χέρια του μέχρι και την τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Μια πίκρα δικαιολογημένη, γιατί όπως και να το δει κανείς, ο ΠΑΟΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια νίκη και να δείξει σε όλους όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες ότι μπορεί φέτος να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός από πέρυσι, χάνοντας στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ένα προβάδισμα για το οποίο μόχθησε πολύ στα προηγούμενα 95 λεπτά του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ υπέφερε στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι επιθετικά στο δεύτερο και θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι για να φύγει νικητής από το πρώτο εκτός έδρας ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα.

Και τώρα η Άιντραχτ

Πλέον θα πρέπει να αφήσει πίσω του όσα έγιναν στη Λεωφόρο και να συγκεντρωθεί στον αγώνα της Πέμπτης με την Άιντραχτ στην Τούμπα.

Έχοντας κερδίσει στη Φινλανδία την Ελσίνκι, εφόσον καταφέρει να ζευγαρώσει τις νίκες του απέναντι στο θεωρητικό φαβορί του ομίλου θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο αγώνας με τους Γερμανούς αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ που δεν θα πρέπει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ