ΠΑΟΚ

Γιασμίν Κούρτιτς, ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας
Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Γιασμίν Κούρτιτς, που έδειξε τη μεγάλη κλάση στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του κυπέλλου και δικαίωσε πάνω από όλους τον προπονητή του.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προάσπιση του τίτλου του Κυπελλούχου Ελλάδας καταγράφοντας μια ακόμη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Η παράδοση που τον θέλει να επικρατεί απέναντι στην Ένωση, σε όλα τα σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, κινδύνευσε σοβαρά μέχρι να το πάρει πάνω του ο Γιασμίν Κούρτιτς και να δώσει στον ΠΑΟΚ το γκολ που χρειαζόταν για να βρεθεί στα ημιτελικά.

Ο Σλοβένος συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ, φτάνοντας στα 16 γκολ μέχρι τώρα στη σεζόν και έδωσε απαντήσεις σε όλους όσους προβάλουν το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα έχει σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς είναι ο κορυφαίος από τους χαφ που αγωνίζονται σήμερα στην Ελλάδα και με μεγάλη διαφορά ο πιο επιδραστικός στην ομάδα του ποδοσφαιριστής. "Προειδοποίησε" με την εκτέλεση φάουλ στο 67΄ πριν η ΑΕΚ πάρει προβάδισμα στο σκορ, και στις καθυστερήσεις η ενέργεια του και το καταπληκτικό τελείωμα, όχι μόνο έδειξαν την τεράστια ποιότητα του, αλλά έδωσαν στον ΠΑΟΚ μια τεράστια πρόκριση.

Ο τρόπος που παίρνει την μπάλα στην περιοχή αποφεύγει το μαρκάρισμα του Λε Ταλέκ και την στέλνει στο απέναντι δίχτυ της εστίας της ΑΕΚ, είναι δείγματα μεγάλης κλάσης και καθαρού μυαλού ενός ποδοσφαιριστή που από την αρχή έγινε ότι θα γίνει ηγέτης σε αυτήν την ομάδα.

Ο Σλοβένος δικαίωσε και τον Λουτσέσκου

Ο Κούρτιτς εκτός όλων των άλλων δικαίωσε και τον προπονητή του. Ο Ρουμάνος ήταν αυτός που έδειξε περισσότερο από τον Αργύρη Γιαννίκη, ότι θα κυνηγήσει την νίκη στη διάρκεια του δεύτερου προημιτελικού, βασιζόμενος στις αρχές του.

Πως; Με τις αλλαγές που έκανε στο 64΄ όταν έβγαλε από το παιχνίδι τον Λύρατζη για να βάλει τον Σάστρε που του έδωσε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κυρίως όταν έβγαλε τον Τσιγγάρα για να περάσει στον προημιτελικό τον Μίτριτσα. Η αλλαγή αυτή άλλαξε εντελώς την παράταξη των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο και έκανε τον ΠΑΟΚ περισσότερο επιθετικό και διεκδικητικό. Ο Μπίσεσβαρ άφησε το αριστερό άκρο της επίθεσης στον Ρουμάνο και μεταφέρθηκε στον άξονα, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να οπισθοχωρεί δίπλα στον Κούρτιτς. Με αυτήν την κίνηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλησε εξαργυρώσει σε ευκαιρίες την υπέρ της ομάδας του κατοχή της μπάλας την οποία είχε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, όταν δηλαδή προσπαθούσε να πάρει την πρόκριση, ήταν σίγουρα ένα "σοκ" για τον προπονητή του. Ωστόσο εκεί μίλησαν οι προσωπικότητες που ο ίδιος είτε κράτησε στο γήπεδο, είτε έβαλε σε αυτό (με τον Βιεϊρίνια στα εξτρέμ στη θέση του Ζίβκοβιτς) και μια εκπληκτική αντίδραση από όλους τους παίκτες του.

Ο Λουτσέσκου έπρεπε να περιμένει μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για να "δικαιωθεί" με το γκολ του Κούρτιτς και στη συνέχεια να πανηγυρίσει ένα κουβάρι μου τους ποδοσφαιριστές του το γκολ της νίκης του Μίτριτσα.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να διεκδικεί τη διάκριση στο κύπελλο, το οποίο μην ξεχνάει κανείς, το έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Ρουμάνος ξέρει ότι για να φτάσει η ομάδα μέχρι το τέρμα του δρόμου και να πανηγυρίσει και φέτος έναν τίτλο θα πρέπει να παλέψει σκληρά. Άλλωστε το έχει και ο ίδιος παραδεχθεί πριν ακόμη ξεκινήσει φετινή σεζόν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος.

Έχει και την ευκαιρία στην Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου και θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού για να φτάσει στον τελικό της 21ης Μάιου. Είναι σημαντικό για όλους πάντως ότι ο στόχος της κατάκτησης ενός τίτλου, σε μια χρονιά όπως η φετινή και μάλιστα μια εβδομάδα πριν από το πρώτο παιχνίδι με τη Μίντιλαντ (17/2, 19:45) για το Conference League.

Η Ευρώπη αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για διάκριση και ο Λουτσέσκου με τους παίκτες του δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να πάει χαμένη…

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ