ΠΑΟΚ

Φύσηξε "Βαρδάρης" στη Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ διεκδικεί πλέον το πρωτάθλημα

Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό
Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πάρτι του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που έδειξε πως -όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχθεί ο Λουτσέσκου- διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ σκόρπισε τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και τον ανάγκασε σε μια ήττα με 3-0. Μια ήττα που θα μπορούσε να είναι και πιο βαριά για τους πράσινους αν σκεφτεί κανείς ότι ο Δικέφαλος είχε και δυο δοκάρια με τον Ολιβέιρα.

Ακόμη όμως και έτσι, με όσα έδειξε -με τον Κωνσταντέλια να τον οδηγεί στον θρίαμβο στην Λεωφόρο- απέδειξε σε όλους ότι αυτή την στιγμή είναι αν όχι η καλύτερη, τουλάχιστον η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. Και έστειλε το μήνυμα πως κάνουν μεγάλο λάθος όσοι θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι σοβαρός διεκδικητής ακόμη και του τίτλου.

Όσο και αν ο Λουτσέσκου αποφεύγει να μιλήσει για την βαθμολογία η πορεία της ομάδας του από την τελευταία της ήττα από την ΑΕΚ στην Αθήνα μέχρι και το σημερινό νικηφόρο πέρασμα της από την Λεωφόρο φωνάζει από μόνη της, ότι δεν μπορεί να έχει ταβάνι στις φιλοδοξίες της.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχρισε όλους τους υπόλοιπους «φαβορί» για τον τίτλο κρατώντας αποστάσεις για τη δική του ομάδα . Την ΑΕΚ με νέο της γήπεδο, τον Ολυμπιακό με τα τόσα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια αλλά και τον Παναθηναϊκό μια όπως είπε ιστορική ομάδα. "Εμείς; Στο πλάνο μας παιχνίδι με παιχνίδι", είπε ο Λουτσέσκου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Να δούμε τι έχει φέρει αυτό το game by game του Ρουμάνου τεχνικού; Με 10 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια του σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας Novibet, στα οποία έχει σκοράρει 24 και έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά και ότι, παρά τις μη αναμενόμενες γκέλες του, είναι διεκδικητής των δυο εγχώριων τροπαίων.

Αν μάλιστα καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέρμα, θα έχει πετύχει κάτι ανεπανάληπτο γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι, όπως λέει και ο Λουτσέσκου είναι μια ομάδα που φέτος δημιουργείται και που στηρίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Άλλωστε ένας από αυτούς, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι αυτός που έχει δώσει στον ΠΑΟΚ με την ορμή, την ενέργεια αλλά και την ποιότητα του ότι έλειπε από την ομάδα του στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Το παιδί- θαύμα του Δικεφάλου έσυρε τον χορό και στη Λεωφόρο, σκοράροντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έχοντας συμμετοχή και στα άλλα δύο και οδηγεί τον Δικέφαλο ψηλά.

Μπήκε από την αρχή για να επικρατήσει

Τα περιθώρια που είχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να κάνει αλλαγές ήταν έτσι και αλλιώς μικρά. Τελικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε τις δυο αλλαγές που ήταν αναμενόμενες. Αντί του Μπράντον Τόμας ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης ο Νέλσον Ολιβέιρα και αντί του Τιάγκο Ντάντας στα χαφ ο Στέφαν Σβαμπ στο πλευρό του Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Οι αλλαγές αυτές έδειχναν ωστόσο, πριν την σέντρα του ντέρμπι ακόμη, τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ . Ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε να δει την ομάδα να κρατά περισσότερο την μπάλα, να ελέγχει τον ρυθμό αλλά και να είναι πιο δυναμική στις μονομαχίες της μεσαίας γραμμής.

Έτσι ο Ντάντας που μπορεί να είναι σημαντικός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά υστερεί, λόγω σωματότυπου στα ανασταλτικά του καθήκοντα έμεινε στον πάγκο, μαζί με τον Μπράντον που είναι δυναμικός, πιεστικός στους αντιπάλους, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει μπάλες, όπως κάνει ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Το δίκαιο προβάδισμα και το 10λεπτο του…τρόμου

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να επικρατήσει απέναντι στον αντίπαλο του. Και στο τέλος του ημιχρόνου είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι, ένα χαμένο τετ-α-τετ με τον Κωνσταντέλια να μην στοχεύει καλά μετά από ένα τρελό του σλάμομ, και μια προσπάθεια του Ολιβέιρα για κεφαλιά ψαράκια, που με τον ώμο έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με αυτογκολ του Ρούμπεν Πέρεθ απλά απέδωσε δικαιοσύνη. Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ άξιζε να είναι η ομάδα που θα πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Στο ίδιο διάστημα οι φάσεις που επέτρεψε στον Παναθηναικό ήρθαν στην πλειοψηφία τους από την αριστερή πλευρά της άμυνας του και τον Παλάσιος, όπως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Τετάρτης στην Τούμπα. Ο Λουτσέσκου είδε το πρόβλημα και έστειλε μπροστά από τον Ράφα Σοάρες τον Άντριγια Ζίβκοβιτς που σε σχέση με τον Νάρεϊ που ξεκίνησε αριστερά είναι πολύ περισσότερο συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό και για ένα δεκάλεπτο – δεκάλεπτο του…τρόμου για τον Παναθηναϊκό- σκόρπισε τους πράσινους και καθάρισε το παιχνίδι.

Δυο γκολ και ένα δοκάρι ήταν αρκετά για τελειώσουν τον υπόθεση νίκη και να ξεκινήσει από εκεί και πέρα η διαχείριση ενόψει και του αγώνα της Πέμπτης για το κύπελλο στο ίδιο γήπεδο. Με δυο συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού με συνολικό σκορ 5-0 είναι μάλλον περιττό να συζητήσει κανείς για την ομάδα που έχει και ψυχολογικό αλλά και αγωνιστικό προβάδισμα για να σφραγίσει την πρόκριση.

Ο Κάιλ Λάριν και η μεταγραφή του φορ

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε μέχρι και σήμερα την υπόθεση του Κάιλ Λάριν ανοικτή. Η αλήθεια είναι ότι οι επαφές που είχαν με τον Καναδό επιθετικό ήταν προχωρημένες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΑΟΚ τα είχε βρει μαζί του για τις αποδοχές του υπολοίπου της φετινής σεζόν και η πρόταση που του έκανε για αυτές της επόμενης δεν ήταν μακριά από τις απαιτήσεις του.

Το θέμα είναι ότι προέκυψαν ομάδες από καλύτερα πρωταθλήματα με τελευταία την ισπανική Βαγιαδολίδ, που, όπως και η Κάντιθ που ασχολήθηκε με τον Λάριν, παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού στην 2η κατηγορία. Στην Ιβηρική θεωρούν δεδομένη τη συμφωνία του για το δανεισμό του από την Μπριζ στη Βαγιαδολίδ και βρίσκονται σε αναμονή του παίκτη για ιατρικά.

Το θέμα είναι πόσο ζεστοί θα παραμείνουν οι επικεφαλής του ΠΑΟΚ για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο στην περίπτωση του Καναδού φορ.

Η ομάδα πάντως κάνει ότι μπορεί περισσότερο για να κρατήσει τους πάντες ζεστούς…

Δείτε τη Game Night για το ντέρμπι της Λεωφόρου:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ