ΠΑΟΚ

Φουριόζος και έτοιμος για ντέρμπι ο ΠΑΟΚ: Οι μεταγραφές, τα συμβόλαια και το next big thing

Ο Μάρκος Αντόνιο με τον Τζίμα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου
Ο Μάρκος Αντόνιο με τον Τζίμα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με πεντάρα από το Πανθεσσαλικό και περιμένει πλέον στην Τούμπα τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για μεταγραφές, συμβόλαια, το next big think του Δικεφάλου και ό,τι άλλο δείχνει το γήπεδο.

Κάθε ενδεχόμενο γκέλας στο παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό ήταν απαγορευτικό αν σκεφτεί κανείς τι ακολουθεί για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ταξίδι στο Περιστέρι για να παίξει με τον Ατρόμητο πριν από τα δυο συνεχόμενα εντός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του όχι μόνο έκαναν το καθήκον τους βάζοντας άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι, αλλά έβγαλαν και πάλι στο γήπεδο όλα τα στοιχεία που τους έχουν φέρει και τους διατηρούν στην κορυφή.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σε αυτή τη σειρά των δύσκολων αγώνων, που έτσι κι αλλιώς θα ήταν κομβικά, με το πόδι στο γκάζι και τα φρένα σπασμένα, δείχνοντας και στο Πανθεσσαλικό αυτή τη φοβερή αποτελεσματικότητα που τον χαρακτηρίζει, προσθέτοντας άλλα πέντε γκολ στην επιθετική συγκομιδή.

Έφτασε στα 89 σε 34 παιχνίδια, με τους τρεις μεσοεπιθετικούς που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα: Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον να σκοράρουν τα πρώτα τέσσερα για να έρθει στο τέλος κι ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του τώρα ξεκινά να σκοράρει back to back σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Μεταγραφές, συμβόλαια και... το μέλλον του ΠΑΟΚ

Στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού πάντως καθρεφτίστηκε σήμερα εκτός των άλλων κι ο προγραμματισμός του Δικεφάλου.

Το τι θέλει ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές, φάνηκε και από την γκρίνια του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Ζόαν Σάστρε σε ένα σουτ που έστειλε την μπάλα έξω από το στάδιο.

Ο Ρουμάνος έχει εντοπίσει εκεί στο δεξί άκρο της άμυνάς του την ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση, όχι για να ακυρώσει τον Ισπανό, αλλά για να έχει και από εκεί μια λύση που μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την ομάδα του.

Το γκολ του "αγέλαστου" Τόμας Μουργκ κι αυτό του Τάισον δικαιολογούν την επιθυμία του ΠΑΟΚ να τους ανανεώσει τα συμβόλαια.

Ειδικά του Τάισον που μέχρι τις καθυστερήσεις έβγαζε την ομάδα του με τα... χίλια στην επιθετική μετάβαση στο ανοικτό το γήπεδο.

Το γεγονός ότι δεν έχει προκύψει, ακόμη τουλάχιστον, συμφωνία μοιάζει λογικό κι αναμενόμενο από τη στιγμή που οι συζητήσεις γίνονται την ώρα που οι δυο ποδοσφαιριστές δείχνουν στο γήπεδο πόσο σημαντικοί μπορεί να είναι για την ομάδα τους.

Κι όσοι δεν το περίμεναν από τον Αυστριακό είναι τόσο εμφαντική η μεταμόρφωσή του – έργο δικό του πρώτα και του Λουτσέσκου στη συνέχεια - που παρά τα δυο γκολ του Κιρίλ Ντεσπόντοφ παραμένει ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Μέχρι και τα γκολ του Στέφανου Τζίμα επηρεάζουν. Ο νεαρός πέτυχε ένα ακόμα από αυτά που λέμε "σεντερφορίσια" γκολ και τέτοιο ήταν κι αυτό στο βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η αλήθεια είναι ότι όποιες σκέψεις μπορεί να υπήρχαν για μια ενδεχόμενη υπέρβαση με μια κίνηση στην επίθεση "κόπηκαν" -και δικαιολογημένα- μαχαίρι στη θέα αυτού του παιδιού να σκοράρει με τόση άνεση.

Μοιάζει δεδομένο ότι ο 18χρονος πλέον Τζίμας θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ΠΑΟΚ στο άμεσο μέλλον και δικαιούται σε απόλυτο βαθμό κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Έτσι λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει έναν ακραίο μπακ για το δεξί άκρο της άμυνάς του με παραστάσεις και ποιότητα αντίστοιχες με αυτές του Γιόνι Ότο, που εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη περίπτωση και σε δεύτερο χρόνο έναν συμπληρωματικό μεσοεπιθετικό.

Κι από εκεί και πέρα να κλείσει με τους δικούς του όρους και τα ανοικτά ζητήματα με τα συμβόλαια των Τάισον και Μουργκ.

Το σημαντικό είναι ότι κι οι ποδοσφαιριστές που έχουν δημόσια εκφράσει την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Τούμπα, κάθε άλλο παρά αρνητικά επηρεασμένοι εμφανίζονται στους αγώνες.

Έτοιμος και φορτσάτος για τα ντέρμπι

Για να επιστρέψουμε στο χορτάρι κι όσα εκπληκτικά κάνει επιθετικά ο ΠΑΟΚ σε αυτό δεν μπορεί κανείς παρά να σταθεί στην πολυφωνία στο σκοράρισμα, τους αυτοματισμούς που βγάζουν οι παίκτες του στο γήπεδο και την ικανότητα που δείχνει ο Δικέφαλος να βγαίνει στον χώρο.

Όσοι ακόμη περιμένουν τα ντέρμπι για να διαπιστώσουν το μέταλλο αυτής της ομάδας θα έχουν πολύ σύντομα την ευκαιρία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Τα παιχνίδια που έρχονται είναι σαφώς πολύ δύσκολα και λογικά θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, ο Λουτσέσκου έχει καταφέρει να κρατήσει την ομάδα του σε φουλ φόρμα κι έτοιμη να δώσει τη μάχη της

Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει εδώ και καιρό τον κύκλο των εκτός έδρας ντέρμπι– με τα πάνω του και τα κάτω του-, απέφυγε τις γκέλες, που τον χαρακτήριζαν τα προηγούμενα χρόνια κι έβγαλε ήδη αντίδραση όταν αυτή ήταν απαραίτητη.

Έτσι, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, σε δαιμονιώδη φόρμα, τουλάχιστον επιθετικά, και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ