ΠΑΟΚ

Ένα είναι το γιατρικό για τον πληγωμένο ΠΑΟΚ

Παίκτες του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024
Παίκτες του ΠΑΟΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Stoiximan Super League 2023-2024 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που βγαίνει λαβωμένος από τα συνεχόμενα ντέρμπι στην έδρα του και θα ψάξει στη Λεωφόρο το φάρμακο με μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Τελικά αυτά τα συνεχόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Τούμπα, που δοκίμασαν τις αντοχές του ΠΑΟΚ, τον έριξαν από την κορυφή της βαθμολογίας. Και με έναν τρόπο μάλλον οδυνηρό, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να χάνει για πρώτη φορά δυο παιχνίδια στη σειρά και μάλιστα στην έδρα της και να βλέπει τον Ολυμπιακό να παίρνει την εκδίκησή του για την ήττα με 2-4 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει για να επιστρέψει η αισιοδοξία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτόν τον υπέδειξαν οι φίλοι του στις κερκίδες. Μετά τη λήξη του αγώνα, όταν οι ποδοσφαιριστές ευχαριστούσαν για την συμπαράσταση, ο κόσμος ζητούσε διπλό στη Λεωφόρο και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Και αυτό μοιάζει να είναι πανάκεια για μια ομάδα που για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν φαίνεται να είναι τόσο "λαβωμένη", να έχει επιτρέψει στους αντιπάλους της τόσα πολλά χτυπήματα.

Μέχρι τώρα, στη φετινή αγωνιστική περίοδο, αν ήθελε ένας αντίπαλος να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, έπρεπε να τον κρατήσει μακριά από το γκολ. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι το πρώτο που ο Δικέφαλος χάνει πετυχαίνοντας γκολ. Και τι γκολ; Το 100ό που πετυχαίνει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις η ομάδα του Λουτσέσκου. Η μηχανή των γκολ σταμάτησε να είναι τόσο παραγωγική και τα μόλις δύο που πέτυχε σε αυτά τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι δεν της έδωσαν παρά μόνο μια ισοπαλία.

Το πάλεψε με "Ντέλια" στο 1ο ημίχρονο

Η ενδεκάδα του Λουτσέσκου δεν έκρυβε εκπλήξεις. Την πολύ σημαντική απουσία του Τάισον κάλυψε η επιστροφή του Γιάννη Κωνσταντέλια στη διάθεση του προπονητή του ΠΑΟΚ, αλλά και στην αρχική ενδεκάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο πυρετός που ταλαιπώρησε τον νεαρό μεσοεπιθετικό το προηγούμενο χρονικό διάστημα ταλαιπώρησε και τον Λουτσέσκου, καθώς του στέρησε έναν ποδοσφαιριστή που δίνει πολλές λύσεις στην διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Το γεγονός ότι τον προόριζε για την αρχική ενδεκάδα του πρώτου από τα τρία ντέρμπι που έδωσε μέχρι τώρα, αυτό με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, δείχνει πόσο πολύ υπολόγιζε σε αυτόν για τη σειρά των δύσκολων παιχνιδιών.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ο "Ντέλιας" με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο για πρώτη φορά στην καριέρα του, επιθετικά δεν παρουσίασε κάποιο από τα συνηθισμένα "μαγικά" του, ωστόσο ανασταλτικά ήταν πολύ συνεπής. Και από ένα δικό του πάρσιμο της μπάλας από τον Ροντινέι ξεκίνησε η φάση που κατέληξε στην πρόσκαιρη ισοφάριση.

Από εκεί και πέρα, στην ενδεκάδα του Δικεφάλου επέστρεψαν ο Σάστρε και ο Μπάμπα στα δυο άκρα της άμυνας, ο Κουλιεράκης δίπλα στον Κεντζιόρα. Στα χαφ, οι Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν η λογική επιλογή και στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Αλί Σαμάτα αντί του Μπράντον Τόμας. Στην τριάδα πίσω από τον Τανζανό, εκτός του "Ντέλια", επιλέχθηκαν δεξιά ο Ντεσπόντοφ και στο "δέκα»" ο Μουργκ.

Σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό το κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο 55χρονος τεχνικός διατήρησε μόλις τρεις παίκτες στην αρχική ενδεκάδα: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα και Ντεσπόντοφ, που αυτήν τη φορά ξεκίνησε στο δεξί φτερό της επίθεσης του ΠΑΟΚ, αλλά τελείωσε στο αριστερό, μετά την είσοδο του Ζίβκοβιτς στο παιχνίδι.

Ό,τι και να δοκίμασε ο Λουτσέσκου, που μάλιστα κάποια στιγμή πέρασε στον αγώνα και τον Τζίμα, δεν του βγήκε. "Τάισον" δεν μπόρεσε να γίνει κανείς από τους παίκτες που δοκίμασε, με την απώλεια του Βραζιλιάνου να κρίνεται πολύ σημαντική εκ του αποτελέσματος.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη ένα παιχνίδι και πλέον τίθεται το ερώτημα αν θα καταφέρει να ξαναβρεί την ορμή του και να επανέλθει στην πρότερη, προ των ντέρμπι, κατάσταση. Και το θέμα είναι ότι θα πρέπει να το κάνει άμεσα και μέσα σε λίγα 24ώρα να καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, να προκριθεί σε βάρος του Παναθηναϊκού... Και θα δούμε αν τελικά πάει στη Λεωφόρο και πάλι χωρίς τον Τάισον.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ