ΠΑΟΚ

Έγινε ΠΑΟΚ ξανά αλλά με... καθυστέρηση

Ο Τιάγκο Ντάντας
Ο Τιάγκο Ντάντας INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα στοιχεία που έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη στον αγώνα με τον Βόλο αλλά του έλειψαν στα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τον Βόλο με ευκολία και κυρίως καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν δυνατά σε ένα παιχνίδι που για πολλούς λόγους έπρεπε να κερδίσουν και κατάφεραν να πάρουν από νωρίς τα ηνία του.

Ο Δικέφαλος είχε καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις και από αυτά δημιούργησε τις πρώτες του καλές στιγμές του παιχνιδιού και να ανοίξουν το σκορ.

Επίσης οι παίκτες του κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα με υπομονή και με τον Γιάννη Κάργα που αντικατέστησε τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να βοηθά πολύ στο χτίσιμο επιθέσεων από την πίσω ζώνη.

Ο ΠΑΟΚ όταν οι συνθήκες του επέτρεψαν έπαιξε με γρήγορο επιθετικό transition βγάζοντας απειλητικές αντεπιθέσεις και φτάνοντας μέσα από αυτές σε δυο γκολ.

Όλα αυτά τον οδήγησαν σε μια ευρεία νίκη που είχε κερδηθεί από το πρώτο ημίχρονο ήδη όταν ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 4-0.

"Εντάξει, με τον Βόλο έπαιζε…", μπορεί να πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο. Λίγα από όλα τα παραπάνω στοιχεία τα είχε η ομάδα του Λουτσέσκου στα δυο προηγούμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και για αυτό ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε.

Ωστόσο και το σημερινό ήταν δύσκολο για το Δικέφαλο για διαφορετικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε πρώτα από όλα να παλέψει με τον ίδιο του τον εαυτό και τις αμφιβολίες που όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι όχι μόνο έσπασε το αήττητο του σερί, μετά από 21 παιχνίδια αλλά ήρθαν και δυο συνεχόμενες ήττες που μεγάλωσαν την απόσταση από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Παραφωνία τα γκολ που δέχθηκε

Και αυτό το κομμάτι της αυτοπεποίθησης αποκαταστάθηκε, ως ένα βαθμό έστω, με την νίκη που πήραν οι παίκτες του παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο.

Προβλήματα υπήρξαν όπως οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων που δεν ανακόπηκαν. Οι κακές αντιδράσεις σε αυτές που έφεραν τα δυο γκολ της μείωσης του σκορ από τον Βόλο θα μπορούσαν να θεωρηθούν περισσότερο αποτέλεσμα της ασφάλειας που έδινε το μεγάλο προβάδισμα.

Από την στιγμή όμως που και ο Λουτσέσκου δήλωσε προβληματισμένος από τα γκολ αυτά που δέχθηκε η ομάδα του είναι δεδομένο ότι θα δοθεί επιπλέον βάρος στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του στις προπονήσεις.

Η πικρή αλήθεια και το ξέσπασμα του Ελ Καντουρί

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν σημαντικές επιστροφές όπως αυτή του Βιεϊρίνια μετά από μήνες στην αρχική ενδεκάδα και κυρίως αυτή του, μεγάλου άτυχου της φετινής σεζόν, Λευτέρη Λύρατζη στη δράση.

Στον αντίποδα προέκυψαν και οι τραυματισμοί του Ντόουγκλας Αουγκούστο και του Ομάρ Ελ Καντουρί. Και αν αυτός του Βραζιλιάνου ήταν αποτέλεσμα ενός χτυπήματος στο παιχνίδι και λογικά θα ξεπεραστεί σύντομα η εικόνα του Μαροκινού να ξεσπά σε λυγμούς στον πάγκο μετά την αναγκαστική αλλαγή του ήταν ενδεικτική.

Εδώ και καιρό, από τις πρώτες του σεζόν στον ΠΑΟΚ, ο Ελ Καντουρί παλεύει με την ευαισθησία του κορμιού και τους συχνούς τραυματισμούς όμως πλέον το κακό έχει παραγίνει. Το κλάμα του και η απογοήτευση του δείχνει πως πλέον και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι όσο και αν προσπαθεί το σώμα του δεν αντέχει αυτό το επίπεδο.

Και αυτή η συνειδητοποίηση έφερε και το ξέσπασμα του σε λυγμούς. Λογικά ο Μαροκινός, που μόνο τυχαίος ποδοσφαιριστής δεν είναι, το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει τον ΠΑΟΚ. Οι όροι που υπάρχουν στο συμβόλαιο για αυτόματη ανανέωση με βάση τις συμμετοχές του δεν εκπληρώθηκαν και θα μείνει ελεύθερος.

Ο τρόπος που οι συμπαίκτες του, βασικοί και αναπληρωματικοί και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να τον παρηγορήσουν δείχνει πόσο σημαντικό κομμάτι είναι και αυτός της ομάδας που έγραψε ιστορία για τον Δικέφαλο τα προηγούμενα χρόνια. Έστω και αν επειδή ήταν επιρρεπής στους τραυματισμούς δεν έδωσε το παρών του σε όλες τις μεγάλες της μάχες…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ