ΠΑΟΚ

Διπλό με Ντέλια Μαύρο Πάνθηρα

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει σαν Black Panther
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει σαν Black Panther EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις "εγχώριες" νίκες, τον αλά-Μέσι πανηγυρισμό του Κωνσταντέλια και την εκπαίδευση του νεαρού από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με τον Γιάννη Κωνσταντέλια πρωταγωνιστή ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τους Ζωσιμάδες. Έτσι μετά την εκτός έδρας νίκη του στο Ελσίνκι πέτυχε το πρώτο του διπλό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το wonder kid του Δικεφάλου πέτυχε για πρώτη φορά 2 γκολ σε έναν αγώνα της ανδρικής ομάδας και αν το πρώτο ήταν εύκολη δουλειά σε ανοικτή εστία, χάρη στην πίεση που άσκησε ο Μπράντον στον Κλέιμαν, το δεύτερο ήταν… "πλασεδάρα" που την πανηγύρισε δεόντως.

Ο "Ντέλιας" ένιωσε… Black Panther και μιμούμενος τον πανηγυρισμό του Λιονέλ Μέσι σταύρωσε τα χέρια του, όπως κάνει ο χαρακτήρας της Marvel.

Ο συγκεκριμένος ήρωας των κόμικς βασίζει τις ικανότητες του στην αυστηρή σωματική εκπαίδευση και στις δεξιότητες στις μάχες σώμα με σώμα. Και εδώ που τα λέμε, για τον Λουτσέσκου τουλάχιστον, θα πρέπει να θεωρείται το καταλληλότερο πρότυπο για τον νεαρό μεσοεπιθετικό τουλάχιστον, μετά φυσικά από τον ίδιο τον Μέσι.

Ποιος Κωνσταντέλιας; Ο Νάσμπεργκ MVP

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο τέλος του αγώνα αγκάλιασε τον Κωνσταντέλια και του έδωσε ένα φιλί. Στο flash interview αποκάλυψε ότι του είπε πως ο καλύτερος παίκτης του σήμερα δεν αυτός αλλά ο Ιβάν Νάσμπεργκ (!!!).

Ακόμη και αυτή η υπερβολή της σύγκρισης του σκόρερ των δυο γκολ του Δικεφάλου με την προσπάθεια του Νορβηγού στόπερ είναι μέρος της διαδικασίας εκπαίδευσης στην οποία τον υποβάλλει ο Ρουμάνος τεχνικός. Ο Λουτσέσκου επιμένει ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι με τον Ντέλια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και αυτό διότι ο μικρός χρειάζεται χρόνο, γιατί πρέπει να περάσει από συγκεκριμένη διαδικασία για να μάθει, όπως είπε ο Ρουμάνος τεχνικός, να διαχειρίζεται και την πίεση που δέχεται από τον θόρυβο που δημιουργεί η εξέλιξη του αλλά κυρίως για να δουλέψει την νοοτροπία του. Και δεν έχει άδικο…

Ο Κωνσταντέλιας "ψήνεται" από παιχνίδι σε παιχνίδι, αποκτά πολύτιμες εμπειρίες ακόμη και από τις αντιδράσεις που δημιουργούν οι εμφανίσεις του – αποθεωτικές όταν κάνει τα μαγικά του και ο ΠΑΟΚ κερδίζει, επικριτικές όταν προσπαθεί για το κάτι παραπάνω και τα αποτελέσματα δεν έρχονται.

Ακόμη και η…γκρίνια του Λουτσέσκου θα τον βελτιώσει και θα τον βοηθήσει να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο που όλοι πιστεύουν ότι είναι μέσα στις δυνατότητες του.

Σήμερα ήταν ουσιαστικός και πέτυχε δυο σημαντικά για την ομάδα του γκολ το ένα εύκολο και το άλλο με εξαιρετικό τελείωμα.

Όπως εξαιρετικό ήταν το τελείωμα και του Άντριγια Ζίβκοβιτς στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ που σφράγισε και τη νίκη του Δικεφάλου. Ο Σέρβος βέβαια δεν πανηγύρισε ως… ήρωας της Marvel, αλλά προκαλώντας την κερκίδα των γηπεδούχων. Λογικά θα κατάλαβε ότι η συμπεριφορά του ήταν λανθασμένη και θα έχει μετανιώσει για αυτήν.

Όπως και να έχει ο Ζίβκοβιτς έδειξε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε πόσο επιδραστικός είναι για την ομάδα του, ακόμη και σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε αλλά ήρθε από τον πάγκο.

Και όχι μόνο γιατί σκόραρε, αλλά και γιατί για μια ακόμη φορά βοήθησε όσο περισσότερο μπορούσε και ανασταλτικά, κάτι που τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε από τους άλλους μεσοεπιθετικούς του Δικεφάλου.

Σαρωτικό το rotation του Λουτσέσκου

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο τo rotation του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σαρωτικό η νίκη δεν ήρθε εύκολα. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με 8+1 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Ελσίνκι και το +1 έχει να με τον Τόμας Κεντζιόρα που κράτησε φανέλα βασικού, αλλά τοποθετήθηκε όμως στο κέντρο της άμυνας στη θέση του Εκόνγκ.

Οι αλλαγές ήταν σχεδόν ολοκληρωτικές σε όλες τις γραμμές: εντελώς διαφορετική τετράδα στη άμυνα – με τον Νάσμπεργκ στο πλευρό του Κεντζιόρα και τον Κουλιεράκη στον πάγκο. Διαφορετικό δίδυμο στα χαφ με Μεϊτέ και Οζντόεφ, τον Ντεσπόντοφ να είναι ο μοναδικός που διατηρήθηκε βασικός στην τριάδα των χαφ και στην κορυφή της επίθεσης τον, πάντα πιεστικό για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ, Μπράντον Τόμας.

Δεδομένα ένα τόσο εκτεταμένο rotation αποτελεί ρίσκο και μάλιστα μεγάλο. Σκεφτείτε όμως ότι εκτός από την ταλαιπωρία του ταξιδιού, πήγαινε- έλα στη Φιλανδία και του αγώνα με την Ελσίνκι, υπήρχε και η πολύ σημαντική επιβάρυνση από το πλαστικό χλοοτάπητα που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα, αναγκάζοντας τον προπονητή του ΠΑΟΚ να παρατάξει στην ουσία μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα στους Ζωσιμάδες .

Μεγάλο πρόβλημα στις στατικές φάσεις

Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δικέφαλος ήταν ανασταλτικά με πιο σημαντικό την αδυναμία του να τελειώσει τις στατικές φάσεις του ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες βρήκαν γκολ από κόρνερ και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν και άλλες δύο κεφαλιές από στημένες μπάλες μέσα στην περιοχή του Κοτάρσκι.

Με τους παίκτες του Δικεφάλου να αμύνονται με ζώνη στο όριο της μικρής τους περιοχής αντιδράσεις δεν βγήκαν σωστά μέχρι που μπήκε στο γήπεδο ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης που φάνηκε να «απορροφά» τους κινδύνους σε τέτοιου είδους φάσεις και γενικότερα την επιθετικότητα των γηπεδούχων.

Στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει για τον ΠΑΟΚ είναι η επιστροφή στις νίκες. Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχαν περιθώρια για χαμένους βαθμούς οι παίκτες του πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και αυτό είναι το πιο σημαντικό…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ