ΠΑΟΚ

Διπλό χαρακτήρα στη Λεωφόρο και αισιοδοξία για τον τίτλο

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ξέρει να αντιδρά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και πως παραμένει ένας από τους βασικούς διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος.

Δυο φορές στην φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να φύγει νικητής από τη Λεωφόρο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η σημερινή τρίτη ήταν και η... φαρμακερή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Όσο κι αν ο ΠΑΟΚ έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που ηττήθηκε στην έδρα του Παναθηναϊκού η σημερινή ήταν μια νίκη δήλωση από την πλευρά του ότι θα είναι μέχρι τέλους διεκδικητής του φετινού πρωταθλήματος.

Κι αυτό χάρη στον χαρακτήρα που του επιτρέπει κάθε φορά που αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο να βρίσκει τρόπους για να επιστρέφει.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιζαν γνωρίζοντας καλά ότι αν δεν έφευγαν νικητές από τη Λεωφόρο τα πράγματα θα δυσκόλευαν πολύ μετά κι από την αποτυχημένη πρεμιέρα τους στα playoffs.

Μπήκαν όμως απόλυτα προετοιμασμένοι κυρίως ψυχολογικά για να πάρουν το τρίποντο που τους κρατά εν τέλει ψηλά, ισοφαρίζοντας αν μπορεί να ισχύει αυτό τους χαμένους βαθμούς της ήττας από τον Άρη.

MVP ο Μπράντον Τόμας

Με μεγάλο πρωταγωνιστή στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού τον Μπράντον Τόμας, με το πλατινέ μαλλί που έχτισε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, πέτυχε το δεύτερο κι είχε κι άλλες δυο τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει κι άλλο γκολ.

Ο Ισπανός, που επέστρεψε στα γκολ στο τελευταίο πριν από τη διακοπή παιχνίδι της ομάδας του με την Ντίναμο Κιέβου ήταν ο MVP της σημερινής νίκης του Δικεφάλου.

Ήταν ο παίκτης που από την αρχή έδειξε πόσο αποφασισμένοι ήταν για τη νίκη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ντέρμπι απέφυγε με μια αριστουργηματική προσποίηση τον Γεντβάι και παρά το γεγονός ότι έπεσε δυο φορές, κουβάλησε την μπάλα μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, αφήνοντας την στον Ράφα Σοάρες που ήταν κι αυτός που έδωσε την ασίστ στον Κίριλ Ντεσπόντοφ που άνοιξε το σκορ.

Νικητής στη μάχη των πάγκων ο Λουτσέσκου

Ο Ντεσπόντοφ μαζί με τον Μουργκ ήταν οι μη αναμενόμενες κινήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κυρίως γιατί με αυτές έμειναν στον πάγκο Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς.

Η χρησιμοποίηση του Ράφα Σοάρες αντί του τραυματία Ράχμαν Μπάμπα και του Στέφαν Σβαμπ στο πλευρό του Μεϊτέ δεν αποτελούσαν έκπληξη, αλλά ήταν σημαντικές.

Το γρήγορο γκολ του Ντεσπόντοφ ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να βγει μπροστά αφήνοντας κενά στα μετόπισθέν του και στις πλευρές της άμυνάς του.

Βούτυρο στο ψωμί του Ραζβάν Λουτσέσκου... Όπως ήταν κι η επιλογή του Φατίχ Τερίμ να γεμίσει με παίκτες τον άξονα και να αφήσει χώρους ανοικτούς στις πτέρυγες.

Η ομάδα του έδειχνε μεν να έχει πρόβλημα στην πίεση των πράσινων, αλλά όποτε κατάφερνε να τη "σπάσει", έβρισκε ιδανικές συνθήκες για να απειλήσει με καθαρές ευκαιρίες για γκολ.

Ακόμη κι όταν ισοφαρίστηκε – σε μια φάση που θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ, αλλά ο Κοτάρσκι δεν είχε καλή ορατότητα για να προλάβει να αντιδράσει στο σουτ του Μπερνάρ- ο ΠΑΟΚ κράτησε καθαρό το μυαλό του και κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ χάρη στην ποιότητα του Μεϊτέ που τον οδήγησε σε μια ιδανική αντεπίθεση που κατέληξε στο γκολ του Μπράντον Τόμας.

Μετρά στα οφέλη και τον Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Λεωφόρο επειδή ήταν πνευματικά έτοιμος. Αυτή η ετοιμότητα τον βοήθησε να ανταπεξέλθει και στην πίεση των πράσινων, αλλά και στην απώλεια του Τόμας Κεντζιόρα, που "λύγισε" μετά τη σύγκρουσή του με τον Σπόραρ κι έδωσε την θέση του στον Ιβάν Νάσμπεργκ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που δεν είχε τον Μπάμπα, τον καλύτερο ακραίο μπακ της αγωνίστηκε μέχρι να μπει αλλαγή ο Βιεϊρίνια με τρεις αριστεροπόδαρους και τον Γιόνι Ότο που στη θεωρία τουλάχιστον χρησιμοποιεί καλά και τα δυο του πόδια.

Κι όχι μόνο άντεξε, αλλά βρήκε και 3ο γκολ με το εύστοχο χτύπημα-πέναλτι του Σβαμπ, που δεν επέτρεψε στον Ντραγκόφσκι να γίνει και πάλι ήρωας για την ομάδα του.

Σε ένα παιχνίδι διαφορετικό, με το ποσοστό κατοχής του να μην ξεπερνά το 37%, ο Δικέφαλος σκόραρε τρία γκολ, έχοντας συνολικά εννέα προσπάθειες στην αντίπαλη εστία και πήρε ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Όσο μάλιστα κι αν ακούγεται... παρακινδυνευμένο στα πολλά οφέλη που έχει αποκομίσει από τη νίκη της αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ακόμα κι ο Αλί Σαμάτα έμοιαζε στο διάστημα που αγωνίστηκε σαφώς βελτιωμένος με την μπάλα στα πόδια.

Η κίνησή του στη φάση που το χέρι του Παλάσιος τού στέρησε το γκολ δείχνει ότι αρχίζει να το βρίσκει.

Αν τον... αναστήσει κι αυτόν ο Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ θα έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί για τη συνέχειά του σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη, Παντελή Διαμαντόπουλο αναλύουν τα σπουδαία ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, ενώ οι Βαγγέλης Αρναούτογλου και Μάνος Ναβροζίδης μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από την OPAP Arena.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ