ΠΑΟΚ

Δεν πάει πουθενά ο ΠΑΟΚ, στην κορυφή θα μείνει

Μπάμπα και Κωνσταντέλιας πανηγυρίζουν τα γκολ του ΠΑΟΚ
Μπάμπα και Κωνσταντέλιας πανηγυρίζουν τα γκολ του ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα "όργια" του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, τον πολύτιμο Ράχμαν Μπάμπα και τον ΠΑΟΚ που κόβει ταρίφα με τεσσάρες και μπορεί να σκορπίσει κάθε άμυνα

Στην άδεια Τούμπα που αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον Βασίλη Καρρά ο ΠΑΟΚ πήρε μια ακόμη νίκη έφτασε στις εννέα συνεχόμενες και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πανό που κρέμασαν οι οπαδοί του Δικεφάλου έγραφε "ΠΑΟΚ ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι" από τα μεγάφωνα του γηπέδου έπαιζαν επιτυχίες του.

Και στο γήπεδο ομάδα του Λουτσέσκου κάνει πράξη το σουξέ του "άρχοντα" Βασίλη Καρρά όταν ο ΟΦΗ κέρδισε για τελευταία φορά στην Τούμπα πριν από 31 χρόνια, το Γενάρη του 1993. Η μεγάλη επιτυχία του τότε ήταν το "Δεν πάω πουθενά" και ο ΠΑΟΚ δείχνει πως το έχει βάλει σκοπό να μην το κουνήσει από την κορυφή.

Του έδωσε ώθηση ο Ράχμαν Μπάμπα

Το παιχνίδι με τους Κρητικούς έδειξε σε όλο το μεγαλείο του το πόσο σημαντικό ήταν το "εδώ θα μείνω" που είπε στην Ομοσπονδία της Γκάνας ο Ράχμαν Μπάμπα και έμεινε στη Θεσσαλονίκη αντί να φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Μπάμπα ήταν ο κορυφαίος του Δικεφάλου στο χρονικό σημείο που η ομάδα του δυσκολεύονταν να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από τη μεγάλη μπαλιά του Γκανέζου στη αδύναμη πλευρά του ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρώτο πέναλτι, από τα δυο συνολικά, που απέκρουσε ο Μπάουμαν.

Από δική του ασίστ στο κεφάλι του Ντεσπόντοφ ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ και λίγο αργότερα ο ίδιος σκόραρε το πρώτο φετινό γκολ. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς τις αμυντικές του ενέργειες που ήταν καθοριστικές και που και αυτές δεν ήταν λίγες.

Ο Μπάμπα διεύρυνε και άλλο τη λίστα των παικτών του Λουτσέσκου που έχουν πετύχει γκολ και έγινε ο 17ος που βάζει το όνομα του στη λίστα των σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ο 18ος είναι ο Μάρκος Αντόνιο που καθάρισε το παιχνίδι.

"Οργιάζει" ο Ντεσπόντοφ

Ο Λουτσέσκου μπορεί να τρίβει από ικανοποίηση τα χέρια του όχι μόνο γιατί θα έχει τον Μπάμπα και στα επόμενα παιχνίδια αλλά και γιατί ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έχει χτυπήσει φουλ φόρμα. Ο Βούλγαρος οργίασε στον αγωνιστικό χώρο και μετά τον αγώνα με την Κηφισιά είχε 1 γκολ και τρεις ασίστ και απέναντι στον ΟΦΗ.

Μόνο που είχε επιπλέον ένα δοκάρι και ένα κερδισμένο πέναλτι. Ο Ντεσπόντοφ δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλέον σε απόλυτο βαθμό και εκπληρώνει τις προσδοκίες αυτών που τον έφεραν το καλοκαίρι στην Τούμπα.

Βάζει κάτω την μπάλα και σκορπίζει κάθε άμυνα

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλα κενά διαστήματα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Έκανε την πρώτη του τελική στο 19΄ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 19’ και από το 20΄μέχρι και τέλος του πρώτου ημιχρόνου έβαλε δυο γκολ, έχασε δυο πέναλτι και είχε τουλάχιστον μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Σαμάτα.

Και ενώ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία ευκαιρία μέχρι το δοκάρι του Ντεσπόντοφ στο 87΄μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού έβαλε άλλα δυο γκολ φτάνοντας σε μια ακόμη "τεσσάρα".

Γιατί η αλήθεια ότι αν οι παίκτες βάλουν την μπάλα κάτω και βρουν ρυθμό μπορούν σε χρόνο… dt να καταστρέφουν οποιαδήποτε άμυνα και αυτό έκαναν και στην άμυνα του ΟΦΗ που ως ομάδα στάθηκε όσο μπορούσε καλύτερα στην Τούμπα.

Μετά τους έξι διαφορετικούς σκόρερ στην Καισαριανή στη νίκη που έκλεισε το 2023, ο Δικέφαλος άνοιξε το 2024 κερδίζοντας 4-0 με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και πάλι.

Ακολουθεί το πάντα ιδιαίτερο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" στο οποίο ο Δικέφαλος θα πρέπει να δείξει και διαφορετικά χαρακτηριστικά, εκτός από την δημιουργία, τον πλουραλισμό και τις εξαιρετικές ενέργειες στην επίθεση.

Αν περάσει και από το Χαριλάου, οι αντίπαλοι του "από το Βορρά μέχρι το Νότο" που τραγουδούσε και ο Καρράς θα αντιληφθούν ακόμη πιο έντονα ότι η ομάδα του Λουτσέσκου πηγαίνει για μεγάλα πράγματα.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ