ΠΑΟΚ

Άργησε να πάρει μπρος και δεν κατάφερε να κερδίσει

Άργησε να πάρει μπρος και δεν κατάφερε να κερδίσει
Ο Ζουάν Σάστρε INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ήπειρο και την αδυναμία του Δικεφάλου να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη που πέτυχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ παραχώρησε μια ακόμη ισοπαλία από τις πολλές φετινές μακριά από την έδρα και που στην ουσία είναι αυτές που του στερούν τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει περισσότερο στην βαθμολογία και να φτάσει σε μια θέση που θα είναι περισσότερο αντιπροσωπευτική για την βελτίωση που έχει δείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Η ειδοποιός διαφορά στην ισοπαλία με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες από εκείνες σε Λειβαδιά, Ηράκλειο, Περιστέρι, Τρίπολη είναι το γεγονός ότι αυτή την φορά δεν ήταν η άμυνα του που τον… πρόδωσε. Για ένα ακόμη παιχνίδι πάντως οι παίκτες του δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί όσο θα έπρεπε στην επίθεση.

Είναι όμως γεγονός ότι ο Δικέφαλος άργησε να βάλει σε πίεση την άμυνα των γηπεδούχων και όταν το έκανε ήταν μάλλον αργά… Ότι θα μπορούσε να σκοράρει ένα γκολ που θα του έδινε την νίκη είναι δεδομένο αλλά οι περισσότερες ευκαιρίες του και η πιο μεγάλη από όλες το δοκάρι του Μπίσεσβαρ ήρθαν μετά το 85΄όταν και ο Σουριναμέζος μπήκε στο παιχνίδι μαζί με τον νεαρό Στέφανο Τζίμα.

Ο 17χρονος στο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα -μετά από τη συμμετοχή του στον αγώνα κυπέλλου με την Καλαμάτα- έδωσε ορμή στην επίθεση του Δικεφάλου και έδειξε πως και ο ντόρος που έχει δημιουργήσει είναι δικαιολογημένος, αλλά και η επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να δώσουν σε αυτόν προτεραιότητα, ανάβοντας το πράσινο φως στη μεταγραφή του Γιώργου Κούτσια στο MLS έχει βάση.

Ο Τζίμας είναι μια ακόμη παρακαταθήκη του Δικεφάλου στο μέλλον… Προς το παρόν όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ζήσει με αυτή την γλυκόπικρη αίσθηση ότι θα μπορούσε να έχει πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα, αλλά δείχνει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ φάνηκε ότι η σημαντικότερη του απουσία ήταν αυτή του Νέλσον Ολιβέιρα. Και αυτό όχι γιατί είναι σίγουρο ότι ο Πορτογάλος θα μπορούσε να ευστοχήσει στις δυο καλές ευκαιρίες που έχασε ο Μπράντον Τόμας. Περισσότερο από τον ΠΑΟΚ έλειψε η ικανότητα του Ολιβέιρα να παίρνει τις πρώτες πάσες, να σπάει την μπάλα και να ανοίγει διαδρόμους στους συμπαίκτες του απέναντι σε μια ομάδα που πρωταρχικά ενδιαφέρεται να κρατήσει ανασταλτικά.

Η έκπληξη με τον Φιλίπε Σοάρες

Η έκπληξη του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στους Ζωσιμάδες ήταν η χρησιμοποίηση του Φιλίπε Σοάρες στον άξονα. Η επάνοδος του νεαρού Πορτογάλου είναι, έτσι και αλλιώς σημαντική για τον προπονητή του Δικεφάλου. Και αυτό διότι από την αρχή του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος από τα τέλη του 2022 ήδη είχε να διαχειριστεί 3 ποδοσφαιριστές για 2 θέσεις: Ντόουγκλας Αουγκούστο, Στέφαν Σβαμπ και Τιάγκο Ντάντας.

Για 14 συνεχόμενα παιχνίδια το σύνηθες δίδυμο στα χαφ του ΠΑΟΚ ήταν ο Αουγκούστο -που μάλιστα παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στην προθέρμανση πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ- με έναν από τους Σβαμπ και Ντάντας. Με τον Φιλίπε Σοάρες, όσο και αν δεν πήγε καλά στους Ζωσιμάδες, διαθέσιμο πλέον οι ισορροπίες αλλάζουν και ο Λουτσέσκου έχει μια επιπλέον επιλογή στη μεσαία γραμμή, ενόψει και των συνεχόμενων παιχνιδιών που έρχονται.

Από εκεί και πέρα ήταν αναμενόμενο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας να πάρουν τις θέσεις του τιμωρημένου Ντομινίκ Κοτάρσκι και του τραυματία Νέλσον Ολιβέιρα.

Όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο να ξεκινήσει ο Τάισον και να σπάσει η τριάδα των Κωνσταντέλια, Νάρεϊ, και Άντριγια Ζίβκοβιτς με τον Σέρβο να είναι αυτός που πήρε ανάσες.

Με 4 αλλαγές και μάλιστα κομβικές σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ να χρειαστεί χρόνο για να βρει αυτοματισμούς στο γήπεδο. Με τον Φιλίπε Σοάρες να ψάχνει πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, τον Τάισον να προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες, τον Δικέφαλο να δυσκολεύεται να βάλει στο παιχνίδι του τον Νάρεϊ και τον Μπράντον να χάνει τη μοναδική στην ουσία ευκαιρία που του δόθηκε στο 20΄ λογικά το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες στη λευκή ισοπαλία.

Πιεστικός μόνο στο τέλος

Η πρώτη διορθωτική κίνηση από τον Λουτσέσκου ήταν ο Σβαμπ αντί του Φιλίπε Σοάρες με τον Αυστριακό να βοηθά την ομάδα του να γίνει περισσότερο επιθετική.

Ο ΠΑΟΚ είχε το πρώτο του πραγματικά καλό διάστημα στο 60΄ περίπου όταν δημιούργησε αρκετές φάσεις μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Σε πραγματική πίεση την άμυνα των γηπεδούχων την έβαλε μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μπίσεσβαρ, αντί του κουρασμένου Τάισον και του Τζίμα αντί του Μπράντον Τόμας.

Τα ζητούμενα από εδώ και πέρα

Όπως και να έχει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου για μια ακόμη φορά αδυνατεί να δώσει συνέχεια σε μια μεγάλη νίκη, όπως αυτή που πέτυχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και να ανέβει στη βαθμολογία. Τα δυο τελευταία παιχνίδια στην κανονική περίοδο με Ιωνικό στην Τούμπα και Βόλο στο Πανθεσσαλικό αλλά και οι δυο ημιτελικοί κυπέλλου με τη Λαμία που ακολουθούν στο πρόγραμμα του Δικεφάλου δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις επόμενες 15 ημέρες.

Ζητούμενα; Το όσο καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των πλέι οφ και φυσικά το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ